Dołożę parę groszy. Skylog ma rację odnośnie modeli oraz upgrade SPRO->CC2.
Teraz w ofercie są wersje z plusem. Tak, dołożyli nowy procesor i Android 10, no i ekran 1280, a 3G ram przy okazji. Reszta GUI na moje oko jest podobna. Przy zakupie SPRO dalej można upgradować płatnie do CC2, gdyż to tylko software. Ostatnio widziałem jak zrobić upgrade za free

Osobiście GUI SPRO dla mnie odpowiada.
Przeczuwam, że za kilka dni pojawi się dla rav4 V XA50 wersja CC3.
No nie wiem, zobaczyłem na przykładzie dla rav4 IV jak to jest (
https://pl.aliexpress.com/item/1005001640862566.html), płyta główna inna, ekran QLED, ale to w celu dynamicznej grafiki 3D no i wydajności. Reszta podobna, chociaż ... są wyjścia audio 5.1 oraz optyka(!). Wiatraczek już ma sterowanie auto/manual. Grafika 3D oparta na sygnałach z czujników mechanotronichnych, tz. wizualizacja auta z projekcją ruchu, czyli na ekranie także samochód skręca, przyspiesza, zatrzymuje się i tp. Nawet numer na tablicy można wprowadzić dowolny. Jednym słowem bajery. GUI też odpowiednio zoptymalizowano.
Jeżeli ktoś zdecyduje się to ja bym sugerował wybór między SPROplus oraz CC3 (różnica w cenie ok. 860zl via 1260zl).

Pewnym minusem jest mikrofon (wyżej była dyskusja). Nadal nie rozwiązano softwarowy problem podłączenia do chińczyków fabrycznego mikrofonu.

W wersji SPRO (oraz większości innych firm) mikrofon wbudowany (w górnym lewym rogu ekranu). Jest filmik jak można stosunkowo łatwo wymienić na mikrofon zewnętrzny. Wersja CC3 już ma mikrofon zewnętrzny w komplecie.