Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #150 dnia: 08 Listopada 2020, 08:20:47 »
Mi dokładano moduł navi.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #151 dnia: 08 Listopada 2020, 08:28:37 »
Ile zapłaciłeś za tą usługę?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #152 dnia: 08 Listopada 2020, 09:32:31 »
Nic, była za 0zł na wyprzedaży do silników benzynowych.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #153 dnia: 08 Listopada 2020, 11:18:39 »
ale dołożyli navi do wersji bez navi, która była już u dealera czy w to było na etapie zamawiania samochodu, na który trzeba czekać?

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #154 dnia: 08 Listopada 2020, 11:39:25 »

Ok, dzięki
Ja to chyba jednak wymienię całe radyjko bo nawet z android auto jest lipnie :thumbdown:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #155 dnia: 08 Listopada 2020, 14:30:40 »

Ok, dzięki
Ja to chyba jednak wymienię całe radyjko bo nawet z android auto jest lipnie :thumbdown:
Powinna byc opcja kupienia samochodu bez tego gownianego radia. I rabat 1500zl.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #156 dnia: 08 Listopada 2020, 14:35:07 »
ale dołożyli navi do wersji bez navi, która była już u dealera czy w to było na etapie zamawiania samochodu, na który trzeba czekać?
Dołożyli w Mszczonowie, czyli był już w PL

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #157 dnia: 08 Listopada 2020, 14:38:06 »

" Powinna byc opcja kupienia samochodu bez tego gownianego radia. I rabat 1500zl. "

Teraz to się rozmarzyłeś

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #158 dnia: 17 Listopada 2020, 17:32:07 »
Radio Dasaita i problemy kolegi Marek08 z grupy CHR

Witam. Cieszyłem się tym radiem dwa miesiące i do dziś je zachwalałem. Jednak w końcu przyszło zderzenie z rzeczywistością i ryzykiem związanym z zakupami na alliexpres. Po krótce opiszę co mnie spotkało. Jak być może wiecie z poprzednich moich wpisów miałem drobne problemy z tym radiem . Pierwszy raz z działaniem zestawu głośnomówiącego który został rozwiązany po kontakcie ze sprzedawcą i zaleconą przez niego aktualizacją systemu i MCU. Jednak po pewnym czasie zauważyłem że po tej aktualizacji pojawiła się na krańcu wyświetlacza u góry migająca jasna linia na pół długości ekranu, do tego sprzęt ze trzy razy się zawiesił i aby zaczął działać należało wyłączyć zapłon i ponownie go włączyć. Po tym zabiegu radio długo się uruchamiało tak jak po restarcie. Skontaktowałem się ze sprzedawcą i ten ponownie podesłał mi linki do aktualizacji systemu i MCU. Aktualizacja systemu poszła bez przeszkód , natomiast podczas aktualizacji MCU w pewnym momencie pojawił się ciemny ekran i tak już pozostało. Nagrałem filmik jak to radio teraz działa.  https://www.youtube.com/watch?v=U-pRMYT_F3o&t=18s&ab_channel=Suchar20 . Opisałem sprzedawcy jaki problem powstał po zalecanej przez niego aktualizacji , ten wysłał mi zdjęcie z dwoma punktami połączeń które mam sprawdzić  - rozłączyć i ponownie połączyć te taśmy. Ten zabieg nic nie zmienił i radio dalej działa tak jak na tym nagranym filmiku. Postanowiłem w końcu zareklamować to radio u sprzedawcy i poprosiłem o podanie sposobu naprawy gwarancyjnej w serwisie lub wymiany na nowy - na jego stronie z tym radiem pisze że jest jeden rok gwarancji - jednak ten dobry jak dotąd kontakt urwał się i sprzedawca odczytuje moje wiadomości ale nie odpisuje, po prostu mnie lekceważy. Z tego wynika że warunki gwarancji to jedna wielka ściema , a on jest zwykłym oszustem. Na alliexpres działa tylko ochrona kupującego tylko do czasu zaakceptowania przesyłki. Gdy ją zaakceptujemy sprzedawca dostanie kasę a my możemy wówczas pożegnać się z uczciwością chińczyków. Można walić głową w mur .  :wallbash:  Żeby było śmieszniej podczas rozmowy z bratem ten odradzał mi aktualizację twierdząc że "lepsze jest wrogiem dobrego" . I jak widać miał rację. Nadal twierdzę że tego typu radia to świetna alternatywa dla oryginalnego radia, ale jak widać po moim przypadku jest obarczona wielkim ryzykiem. Kończąc , mam pytanie do forumowiczów czy znacie jakiś serwis , albo osobę prywatnie zajmującą się podobnymi naprawami . Jak tak to prosiłbym o namiary. A dla chętnych na zakup tego radia mam radę aby pomyśleć i rozważyć wszystkie za i przeciw bo jak się okazuje chińczyk inaczej pojmuje słowo gwarancja.

Witam. Zawitałem na to forum aby podzielić się dalszymi losami mojej przygody z radiem Dasaita i kontaktem ze sprzedawcą z Chin. Kilka dni już minęło jak  sam , a właściwie z pomocą użytkownika forum xda naprawiłem radio. Okazało się że wyświetlacz jest dobry , a uwalony jest jeden plik w MCU. Chodzi o plik DMCU.EXT który trzeba było zmodyfikować. Po edytowaniu pliku trzeba było zmienić cyfrę 12 na 13 i ponownie wgrać MCU czyli oba pliki DMCU.IMG i DMCU.EXT ten ostatni zmodyfikowany. No i po aktualizacji wyświetlacz ożył (aktualizację mogłem łatwo przeprowadzić ponieważ podłączyłem radio do TV poprzez HDMI i obraz na TV się wyświetlał, więc ciemny ekran radia nie przeszkadzał).Także jest już po ponownym montażu w autku. Wszystko działa tak jak powinno. Co do sprzedawcy to jednak okazał się uczciwym chińczykiem bo w końcu zaangażował się w naprawę mojego radia , urwany kontakt został wznowiony i w pewnym momencie sprzedawca nawet zaproponował wymianę całego przedniego panelu radia po moich sugestiach że może być uwalony wyświetlacz . Po uruchomieniu radia napisałem do sprzedawcy że problem został rozwiązany. Był mile zachwycony i podesłał mi linki na dysk google z najnowszymi aktualizacjami systemu i MCU. Pobrałem je , wgrałem do radia i wszystko hula jak należy. Więc nie taki diabeł straszny jak go malują , jednak przy zakupach na alliexpres trzeba się dwa razy zastanowić zanim podejmie się decyzje o zakupie za prawie dwa tysiące. Czytać opinie nie tylko na stronie sprzedawcy , ale i na różnych forach .  Pozdrawiam.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #159 dnia: 23 Listopada 2020, 16:23:41 »
Witajcie
No i stało się. Nie wytrzymałem i zamówiłem te radyjko  :o
https://pl.aliexpress.com/i/4001228035034.html
Zobaczę co będzie  <taniec>

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: 24 Listopada 2020, 12:05:09 »
Wszystko będzie działało. Na YT widziałem już pierwszy filmik gdzie właściciel auta zamontował to radio w RAV4 hybrydzie.

Wszystko działało, w tym kamery i cały canbus jak klimatyzacja, czy drzwi itd. Z tyłu dobrze zabudowane, nie było dziury czy coś. Jedyne na to zwrócił uwagę to że radio jest większe i przy dotykaniu ruszało się, ale nie jakoś strasznie. Reszta mówił że pozytywnie, nie mogę teraz znaleźć tego filmiku. Jeszcze sprawdzę w historii przeglądania.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #161 dnia: 24 Listopada 2020, 13:42:35 »
Będę wdzięczny jak wstawisz link do tegoo filmu  :good:

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 24 Listopada 2020, 18:46:14 »
Będę wdzięczny jak wstawisz link do tegoo filmu  :good:

Proszę:

https://www.youtube.com/watch?v=lRZlg2RvgzI

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #163 dnia: 24 Listopada 2020, 19:01:29 »
Wielkie dzięki  :good:
Wygląda to dobrze, ale auto bez JBL i systemu kamer 360°. Ciekawe czy to będzie dobrze pracować. Sprzedawca pisał, że wszystko jest aktywne  :o

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #164 dnia: 24 Listopada 2020, 20:30:16 »
Tam w 26 sekundzie jakieś chińskie znaczki?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl