Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232051 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #225 dnia: 15 Lutego 2021, 18:38:21 »
Osobiście od 6 miesięcy korzystam z multimediów Teyes SPRO (nawet sprawdziłem przy -20C) i jestem super zadowolony, także brzmieniem audio bez zmiany głośników. Okazało się, że bardzo łatwo było dołożenie kamery z przodu (w comfort brak) i miniaturowego dedykowanego wideorejestratora.
Też się przymierzam, ale zastanawiam się jeszcze nad wersją CC2L. Z plusów jest możliwość dzielenia ekranu na różne aplikacje, z minusów - musieli dołożyć wiatrak.
Zakładam, że nie można podłączyć oryginalnej tylnej kamery.
A jak z ustawieniami parametrów samochodu?
Odpowiem na przykładzie Auris Spro
Oryginalna kamera działa , wszystkie parametry auta są widoczne łącznie z hybryda i ciśnieniami w kołach, dzielenie okna aplikacji działa .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #226 dnia: 15 Lutego 2021, 21:22:32 »
Osobiście od 6 miesięcy korzystam z multimediów Teyes SPRO (nawet sprawdziłem przy -20C) i jestem super zadowolony, także brzmieniem audio bez zmiany głośników. Okazało się, że bardzo łatwo było dołożenie kamery z przodu (w comfort brak) i miniaturowego dedykowanego wideorejestratora.
Też się przymierzam, ale zastanawiam się jeszcze nad wersją CC2L. Z plusów jest możliwość dzielenia ekranu na różne aplikacje, z minusów - musieli dołożyć wiatrak.
Zakładam, że nie można podłączyć oryginalnej tylnej kamery.
A jak z ustawieniami parametrów samochodu?

CC2L nie polecam. Radzę SPRO+ lub CC2+ lub CC3
Każda na Android ma dzielenie ekranu.
Nie ma znaczenia czy jest wiatrak czy nie, to nie minus.
Fabryczna tylna kamera działa jak należy.
Wszystkie ustawienia są jak fabryczne (rav4 V Comfort).

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #227 dnia: 15 Lutego 2021, 22:49:56 »
Dzięki za info. Jeśli oryginalna kamerka działa, to super wiadomość.
U chińczyka to jest jednak CC2+. W opisie tylko na początku mają CC2L, pewnie błąd. CC3 dla RAV4 V nie znalazłem.
https://pl.aliexpress.com/item/4000786987690.html

Czy sprawdzałeś może jak bardzo zużywa akumulator po wyłączeniu?
Czy np. po tygodniu postoju uda się jeszcze odpalić auto? ;)

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #228 dnia: 15 Lutego 2021, 23:53:49 »
U chińczyka to jest jednak CC2+. W opisie tylko na początku mają CC2L, pewnie błąd. CC3 dla RAV4 V nie znalazłem.

Mają CC2L, to nie błąd. CC3 chyba powinna pojawić się nie długo.
Zużycie prawie zero. Poczytaj na pierwszej stronie tego wątku.

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 16 Lutego 2021, 13:34:34 »
Mają jedno i drugie, w opisie jest tylko CC2L, ale nieważne. Chyba się wstrzymam jakiś czas, może wkrótce pojawi się CC3, a i tak niewiele teraz robię km.

Offline ball0027

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 22 Lutego 2021, 14:36:56 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Zamontowałem w swojej Rav4 system Teyes Spro plus, lecz mam problem. Urządzenie wykrywa kartę sim ale nie znajduje sieci, nie ustanawia połączenia, brak jest również punktów dostępowych a ich wpisanie kończy się niepowodzeniem ( "ustawienia nazwy  punktu dostępu są niedostępne dlatego użytkownika"). Sprawdzałem dwie karty sim różnych operatorów, w dwóch gniazdach karty sim, za każdym razem restartując system i nic. Może ktoś miał taki problem i  wie jak mógłbym sobie z nim poradzić?

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #231 dnia: 28 Lutego 2021, 12:04:18 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Zamontowałem w swojej Rav4 system Teyes Spro plus, lecz mam problem. Urządzenie wykrywa kartę sim ale nie znajduje sieci, nie ustanawia połączenia, brak jest również punktów dostępowych a ich wpisanie kończy się niepowodzeniem ( "ustawienia nazwy  punktu dostępu są niedostępne dlatego użytkownika"). Sprawdzałem dwie karty sim różnych operatorów, w dwóch gniazdach karty sim, za każdym razem restartując system i nic. Może ktoś miał taki problem i  wie jak mógłbym sobie z nim poradzić?

1) sim karta dotyczy w zasadzie tylko internetu (także chyba smsy), nie ma możliwości dzwonienia/dublowania telefonu
2) sim karta powinna być poprawnie wstawiona zgodnie z kontaktami (są dwie możliwości) 
3) u chińczyków sim-karty są grubsze, a więc teyes sugeruje dołożyć podkładkę, lub forumowicze proponują na stronę sim bez kontaktów nakleić warstwę taśmy
4) nowa karta powinna być bez kodu pin oraz najpierw aktywowana na zwykłym telefonie, słusznie, trzeba restartować system po włożeniu
5) osobiście, po sprawdzeniu, jak na razie, korzystam z telefonu z udostępnionym wi-fi (teyes automatycznie i szybko znajduje telefon i wszystko działa super nic nie trzeba klikać i podłączać sznurkami)
6) dla samej nawigacji wystarczy ściągnąć mapy interesujących obszarów i pracować w offline. Ja na początku zrobiłem synchronizacje ustawień google account, w tym przypadku na laptopie ustawienia punktów (np. dom/praca) oraz historii jest dostępne także w aucie 

Offline ball0027

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 28 Lutego 2021, 20:00:43 »
1) sim karta dotyczy w zasadzie tylko internetu (także chyba smsy), nie ma możliwości dzwonienia/dublowania telefonu
2) sim karta powinna być poprawnie wstawiona zgodnie z kontaktami (są dwie możliwości) 
3) u chińczyków sim-karty są grubsze, a więc teyes sugeruje dołożyć podkładkę, lub forumowicze proponują na stronę sim bez kontaktów nakleić warstwę taśmy
4) nowa karta powinna być bez kodu pin oraz najpierw aktywowana na zwykłym telefonie, słusznie, trzeba restartować system po włożeniu
5) osobiście, po sprawdzeniu, jak na razie, korzystam z telefonu z udostępnionym wi-fi (teyes automatycznie i szybko znajduje telefon i wszystko działa super nic nie trzeba klikać i podłączać sznurkami)
6) dla samej nawigacji wystarczy ściągnąć mapy interesujących obszarów i pracować w offline. Ja na początku zrobiłem synchronizacje ustawień google account, w tym przypadku na laptopie ustawienia punktów (np. dom/praca) oraz historii jest dostępne także w aucie 

Dziękuję za trafną poradę.
W czasie, gdy forumowicze zastanawiają się nad błędami w pisowni, czy niewłaściwymi znakami interpunkcyjnymi ????, Twoja pomoc jest cenna.
Problemem było zabezpieczenie karty sim kodem pin. Po wyłączeniu pinu wszystko śmiga poprawnie.????

Offline ball0027

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 28 Lutego 2021, 20:27:09 »
Jeszcze jedna sprawa nie daje mi spokoju. Mianowicie czy da się podłączyć oryginalny zamontowany w Rav4 mikrofon do TeYes Spro Plus?
Zamontowałem dodatkowy mikrofon z allegro, lecz jakość jest niewystarczająca.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #234 dnia: 28 Lutego 2021, 20:38:59 »
Jeszcze jedna sprawa nie daje mi spokoju. Mianowicie czy da się podłączyć oryginalny zamontowany w Rav4 mikrofon do TeYes Spro Plus?
Zamontowałem dodatkowy mikrofon z allegro, lecz jakość jest niewystarczająca.

Raczej nie, ale kto wie czy wkrótce nie zrobią, bo co ok. dwa miesiąca ulepszają swój soft poprzez upgrade.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #235 dnia: 01 Marca 2021, 14:01:05 »
W czasie, gdy forumowicze zastanawiają się nad błędami w pisowni, czy niewłaściwymi znakami interpunkcyjnymi ????,

Nie mogłem się powstrzymać. Celna uwaga!
Zakładasz więc, że każdy powinien rzucić wszystko i biec zdobywać wiedzę, żeby zaspokoić Twoją ciekawość! Lub wyrównać Twoją niewiedzę...
A przyszło Ci może do głowy, że nikt poza doświadczonym nie ma takich doświadczeń? A może oczekiwałeś 200 postów o treści "nie wiem..."?
Fenomenalne wręcz....

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #236 dnia: 08 Marca 2021, 22:57:53 »
Hej czy w sam raz taką konfiguracja do 4 gen.?
Dowiedziałem od jednego sprzedawcy że OBD2 może w ogóle nie działać jeśli mam nie odblokowany interfejs czy to prawda?
Ktoś podzieli informacji z tym sprzętem navi?
Dzięki

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #237 dnia: 03 Kwietnia 2021, 13:30:42 »

Mają CC2L, to nie błąd. CC3 chyba powinna pojawić się nie długo.
Zużycie prawie zero. Poczytaj na pierwszej stronie tego wątku.
CC3 już się pojawiła. Niestety zdążyłem zamówić CC2+, którą właśnie próbuję podłączyć. Generalnie system odpalił, ale nie działają mi jeszcze przyciski na kierownicy. Wie ktoś może, które kabelki trzeba jeszcze podłączyć i do czego, aby działały? Czy to będą KEY1, KEY2, KEY3?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #238 dnia: 03 Kwietnia 2021, 13:57:47 »
Czym sie rozni CC2+ od CC3 oraz Splus?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 03 Kwietnia 2021, 14:35:53 »
Czym sie rozni CC2+ od CC3 oraz Splus?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tu masz link z porównaniem CC2+ i SPRO+
a tu CC3:
https://pl.aliexpress.com/item/1005002311461852.html

Techniczne w CC3 dołożyli żyroskop i nowe DSP. Reszta wygląda tak samo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl