Witam wszystkich forumowiczów.
Zamontowałem w swojej Rav4 system Teyes Spro plus, lecz mam problem. Urządzenie wykrywa kartę sim ale nie znajduje sieci, nie ustanawia połączenia, brak jest również punktów dostępowych a ich wpisanie kończy się niepowodzeniem ( "ustawienia nazwy punktu dostępu są niedostępne dlatego użytkownika"). Sprawdzałem dwie karty sim różnych operatorów, w dwóch gniazdach karty sim, za każdym razem restartując system i nic. Może ktoś miał taki problem i wie jak mógłbym sobie z nim poradzić?
1) sim karta dotyczy w zasadzie tylko internetu (także chyba smsy), nie ma możliwości dzwonienia/dublowania telefonu
2) sim karta powinna być poprawnie wstawiona zgodnie z kontaktami (są dwie możliwości)
3) u chińczyków sim-karty są grubsze, a więc teyes sugeruje dołożyć podkładkę, lub forumowicze proponują na stronę sim bez kontaktów nakleić warstwę taśmy
4) nowa karta powinna być bez kodu pin oraz najpierw aktywowana na zwykłym telefonie, słusznie, trzeba restartować system po włożeniu
5) osobiście, po sprawdzeniu, jak na razie, korzystam z telefonu z udostępnionym wi-fi (teyes automatycznie i szybko znajduje telefon i wszystko działa super nic nie trzeba klikać i podłączać sznurkami)
6) dla samej nawigacji wystarczy ściągnąć mapy interesujących obszarów i pracować w offline. Ja na początku zrobiłem synchronizacje ustawień google account, w tym przypadku na laptopie ustawienia punktów (np. dom/praca) oraz historii jest dostępne także w aucie