Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232068 razy)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #255 dnia: 15 Kwietnia 2021, 15:10:08 »
kurcze .. czytam na fb na profilu T?EYES  ... ii ludzie narzekają,ze wadliwy sprzęt dostali ;( no chyba,ze to po prostu jak to z kazdym innym sprzetem jest - raz dobry aa raz zły.
Skoro wam to hula, to moze bedzie git.
Odnosnie działania w tle radia po zgaszeniu auta - to zeby czasem jakiegoś zwarcia nie zrobil i auto z dymem nie poszlo - wiem wiem ponioslo mnie, bo w innym poście dzis bylo o palących sie autach
..Jest opcja - by radio calkiem wygasić - widzialem gdzieś na YT.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: 15 Kwietnia 2021, 20:54:04 »
1. Kupiłeś do tego CC2+  ..kamerke HD AR DVR ?
Kupiłem CC2+ oraz kamerkę https://pl.aliexpress.com/item/32893007974.html

Cytuj (zaznaczone)
Jesli tak - to czy ten system LDW (Lane Departure Warning) i FCW- pomaga czy to taki pic na wode ?
System LDW zdecydowanie lepiej działa oryginalny Toyoty. FCW jak dla mnie jest bezużyteczny, wręcz czasem wkurza, bo ostrzega od razu po przekroczeniu granicznej odległości, nie bada czy i jak szybko zbliżam się do przeszkody. I znów Toyota ma dużo lepsze rozwiązanie. Ale nie są to absolutnie funkcje, dla których kupiłem tą stację. Ani też jakoś mega nie przeszkadzają.

Cytuj (zaznaczone)
2. Karte sim nie trzeba dodawać ? Wystarczy hotspot zrobic? bedzie pewnie zżerał baterie,wiec tel i tak pojdzie pod kabel..

btw CC2+ czy CC3 .. i tak sie zastanawiam co brać .. 
Wystarczy hotspot, sam na razie na tym jeżdżę. Małym minusem jest, że trzeba to włączać w telefonie (najlepiej przed startem silnika), a telefon podłączać do ładowania.
Dlatego zamówiłem już dodatkową kartę, aby nie przejmować się telefonem.

Jeśli masz luźne 300zł, to można spróbować CC3. Choć w por. z CC2+/SPRO+ to nie bardzo widzę sens przepłacać. Z tego animowanego auta w nowym GUI najbardziej będą się cieszyć dzieci, bo kierowca bardziej skorzysta patrząc na drogę ;)

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 15 Kwietnia 2021, 21:03:45 »
kurcze .. czytam na fb na profilu T?EYES  ... ii ludzie narzekają,ze wadliwy sprzęt dostali ;( no chyba,ze to po prostu jak to z kazdym innym sprzetem jest - raz dobry aa raz zły.
Skoro wam to hula, to moze bedzie git.
Odnosnie działania w tle radia po zgaszeniu auta - to zeby czasem jakiegoś zwarcia nie zrobil i auto z dymem nie poszlo - wiem wiem ponioslo mnie, bo w innym poście dzis bylo o palących sie autach
..Jest opcja - by radio calkiem wygasić - widzialem gdzieś na YT.

Mi trafił się dobry egzemplarz, wszystko działa, nic się nie pali ;) Nie widać też większego zużycia aku. Ravka stała przez tydzień i odpala jak nowa.

Tak na marginesie taka stacja multimedialna powinna być standardem w XXI w.
Nie ma porównania z kapryśnym Android Auto. Jeśli się to nie będzie psuło, to wymiana była strzałem w 10 :good:

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #258 dnia: 15 Kwietnia 2021, 21:10:58 »
wygrzebalem wkoncu kilka filmików na YT i tablet - no wiadomo bedzie lepszy niż ten badziew co mam teraz i jak sam mowisz - powinien byc lepsiejszy w standardzie - dla samej wizualizacji itd. Odnosnie kamerki i tych 2 pseudo systemów - to lepiej sie trzymac tego co auto ma.

Pomyśle i sprobuje coś kupić bo zapowiada sie fajna zabawka
Mam ponad 20gb neta w abonamencie,a malo i tak jezdze - wiec hotspot styknie + kabel by tel ładować.
Dzieki za info @PedrO

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #259 dnia: 15 Kwietnia 2021, 21:24:46 »
Po pierwsze - Hotspot można ustawić by odpalał automatycznie, ba w określonych konkretnych warunkach (wystarczy odpowiednia apka) To dla tych co montują Chińczyka, bo AA i CP i tak z automatu włącza Bluetooth.
Po drugie - Jaki kapryśny AA&CP??? Mam, używam i żadnych problemów a wygoda i prostota bije na łeb wszystkie wbudowane Androidy w stacje. Owszem są ograniczenia, ale i tak to jest TO.
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2021, 21:26:57 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #260 dnia: 15 Kwietnia 2021, 21:35:11 »
Mi trafił się dobry egzemplarz, wszystko działa,

jeszcze 1 pytanko ..

brales u tego gościa ?

580,50 zł  52? zniżki | TEYES CC2L dla Toyota RAV4 XA50 2018 - 2020 Radio samochodowe multimedialny odtwarzacz wideo nawigacja GPS Android nie 2din 2 din dvd
https://a.aliexpress.com/_mOWs1jv

wersje 32G i tam są 3gb na różne apki tak?

Tu w zestawie jest jeszcze kamerka AHD - dostales? podpiąłeś z przodu?

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 15 Kwietnia 2021, 22:34:17 »
Po drugie - Jaki kapryśny AA&CP???
Pytanie z którego roku masz Ravkę. Moja jest z 2019 i wtedy AA nie było. Ratowaliśmy się Mirrorlinkiem do aktualizacji systemu, kiedy wreszcie AA się pojawił. Ale z działaniem różnie to u mnie było. Przynajmniej raz na 10 uruchomień system nie widział telefonu, mimo że telefon zgłaszał gotowość i AA uruchamiał. Pomagało dopiero ponowne uruchomienie silnika.
Ale głównym problemem jest ilość aplikacji na AA, ich funkcjonalność, a wreszcie konieczność podłączania telefonu do kabla i czekanie, aż to wszystko odpali.
Teraz mam pełnego Androida, instaluję i uruchamiam co chcę i w życiu nie mam zamiaru wracać do AA.
Wsiadam do samochodu, odpalam i jadę, a telefon jest gdzieś w kieszeni i spokojnie łączy się w swoim tempie po BT.
A ja czasem zerkam na Yanosika albo Waze, które pracują na podzielonym ekranie. I tak sobie myślę, że sporo kasy już dzięki nim zaoszczędziłem ;)
Jakby chińczyk nie wymyślił tej stacji, to chyba bym przykleił jakiegoś tableta ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #262 dnia: 15 Kwietnia 2021, 23:58:46 »
... mam z XII 2019 :) Też dogrywałem, ale z wymianą mikrofonu. Telefon też mogę mieć w kieszeni (android wirless lub interface box). Zero problemów, prostota i super działanie. (w tym google map  waze, sygnic, tom-tom  i niedługo Yanosik.( potoczy się to lawinowo teraz, gdy google uchylił furtkę)
Kolega z pod-forum camry ma pełen android dopiero co wgrany w sklepie hadron i też woli AA i CP. Poczytaj wątek jeśli nie wierzysz  :-) Ale rozumim, że Ci pasuje ten metlik, tam nie jest prościej,  jest więcej, ale po co?  :-)
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2021, 00:08:28 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #263 dnia: 16 Kwietnia 2021, 07:23:06 »
Mieć androida w stacji i łączyć się z nim poprzez  Android Auto aby mieć nawigacje z telefonu  z Androofem?
To nie ma sensu!
To  już na max odjechane

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: 16 Kwietnia 2021, 08:17:09 »
Zaczyna nam się z tego robić dyskusja, jak kiedyś z kolorem samochodu ;)
Jeśli Ci wystarcza AA i aplikacje, które na tym działają to oczywiście, że nie ma sensu wydawać 1,5k :)

Dla nie mnie jednak nie było to wystarczające, więc wymieniłem. A po co wymieniłem? Poniżej krótka lista:
- nie muszę podłączać telefonu kablem, nie muszę nawet myśleć gdzie on jest, wsiadam i jadę, szczególnie przy krótkich dystansach
- nie mam ograniczeń, jakich aplikacji mogę używać
- aplikacje mam w pełni funkcjonalne, a nie ograniczone tym co producent oferuje w AA (szczególnie właśnie Sygic, Spotify)
- dzielony ekran
- zintegrowana kamera przednia z nagrywaniem i odtwarzaniem na ekranie
- dużo większy ekran z większą rozdzielczością
- dużo lepszy dźwięk
itd, można długo wymieniać.
OK, może jestem gadżeciarzem, ale też nie lubię, gdy sprzęt czy soft mnie ogranicza tam gdzie nie musi :)
I też specjalnie nie mam zamiaru kopać Toyotę za ich stację. Mają jakąś swoją wersję i OK - u konkurencji w tym zakresie cenowym też różowo nie jest.
Samochodu też nie kupowałem ze względu na stację, wiedząc, że zawsze mogę ją wymienić, jeśli AA się nie sprawdzi - co też się stało :)

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #265 dnia: 16 Kwietnia 2021, 09:00:30 »
 I tu się z Tobą zgadzam w 100%
Nie mam  stacji z androidem  zamiast tego mam zrootowany stary telefon podłączy na stałe do auta. Mam na nim  odblokowany Android Auto. I dzięki temu mam 100% mirroring telefonu na ekranie  fabrycznego tabletu czyli to co mam zainstalowane na tym telefonie mogę uruchomić na fabrycznem tablecie

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #266 dnia: 16 Kwietnia 2021, 20:23:21 »
Nie macie co robić, to nie dyskusja a monologi :-(
Obiektywna opinia na temat przedmiotu w tym wątku będzie tylko i wyłącznie użytkownika tego systemu <regulamin>

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: 19 Kwietnia 2021, 15:51:30 »
Jestem po upgrade do AA z wymianą mikrofonu. Trzeba powiedzieć, że ten nowy zbiera o wiele, wiele lepiej i mam pierwsze sygnały, że jest lepsza jakość dźwięku jaki z siebie wydaję podczas rozmowy. Proporcje ceny:
-aktualizacja oprogramowania do AA 250 zł brutto.
-mikrofon z montażem 750 zł brutto.

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: 19 Kwietnia 2021, 16:47:50 »
brales u tego gościa ?

580,50 zł  52? zniżki | TEYES CC2L dla Toyota RAV4 XA50 2018 - 2020 Radio samochodowe multimedialny odtwarzacz wideo nawigacja GPS Android nie 2din 2 din dvd
https://a.aliexpress.com/_mOWs1jv

wersje 32G i tam są 3gb na różne apki tak?
Dokładnie tutaj, ale uważaj, aby kupić CC2+ a nie CC2L+. Niestety mają to pomieszane w jednej ofercie. A najlepiej tą za 1180zł, bo masz 4GB RAMu na pokładzie.

Cytuj (zaznaczone)
Tu w zestawie jest jeszcze kamerka AHD - dostales? podpiąłeś z przodu?
W zestawie jest kamerka do tyłu, ale jej nie podpinałem, bo stacja działa z oryginalną.
Do przodu dokupiłem u nich kamerkę, którą spokojnie mogę polecić:
https://pl.aliexpress.com/item/32893007974.html
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2021, 16:53:09 wysłana przez Pedr0 »

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #269 dnia: 19 Kwietnia 2021, 19:52:55 »
Mam taką wątpliwość. Jak robisz przeglądy w ASO, upgrade w ASO i masz na to papiury, a ktoś robi u Józka, z dużym gilem z nosa,  przeglądy, a sprzęt spawa od majfriendów, to który samochód będzie więcej wart i szybciej się go pozbędziesz?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl