Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231892 razy)

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #480 dnia: 14 Czerwca 2022, 08:32:11 »
Pytanie - rozpoznaje Wam znak terenu zabudowanego? Wg instrukcji jest na liscie, ale u mnie jakos nie domaga.

Offline Baracuda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #481 dnia: 14 Czerwca 2022, 08:37:13 »
Pytanie - rozpoznaje Wam znak terenu zabudowanego? Wg instrukcji jest na liscie, ale u mnie jakos nie domaga.
U mnie rozpoznaje. Nie wiem czy za każdym razem ale na pewno ikonka mi się pojawia. 

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #482 dnia: 15 Czerwca 2022, 18:12:49 »
już sobie poradziłem. Co prawda nie udało się sprawić aby teyes widział kartę sim ale kupiłem mały router z modemem 2w1 na usb, który działa jak ma napięcie czyli od momentu uruchomienia auta do paru minut po wyłączeniu. Wreszcie odpalam auto i mam internet w stacji multimedialnej, żadnych kabli i włączania gps czy hotspota w telefonie.
no to po co sie bawić w wpinanie karty sim - skoro hot spota mozna zrobic od razu?

Ja juz tak 1,5 roku jezdze na cc3 .. ale i w abonamencie mam 120gb neta. Przy calodniowym czasami uzywami : GoogleMaps + Yanosik + YouTube .. nie zżera duzo ..

btw

Wyciszanie audio podczas cofania ustawiles sobie? Equalizer plus inne bajerki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2022, 18:14:26 wysłana przez crystian09 »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #483 dnia: 15 Czerwca 2022, 19:14:07 »
A ja już z kilka miesięcy temu kupiłem taki modem na kartę
 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/modemy/modem-HUAWEI-E3372-LTE
  i mam go podłączonego pod główne wejście USB. Internet śmiga elegancko :)

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #484 dnia: 15 Czerwca 2022, 20:17:23 »
no to po co sie bawić w wpinanie karty sim - skoro hot spota mozna zrobic od razu?
No właśnie po to aby za każdym razem jak wsiadam do samochodu nie trzeba było robić hotspot, w telefonie mam na stałe włączone WiFi bo telefon większość czasu mam w zasięgu szerokopasmowego internetu, a nie można chyba mieć włączonego hotspot przy włączonym WiFi.
Podłączyłem pod usb wyciągnięte po kablu z teyesa do schowka coś podobnego co gilal i śmiga aż miło

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #485 dnia: 15 Czerwca 2022, 21:24:13 »
No właśnie po to aby za każdym razem jak wsiadam do samochodu nie trzeba było robić hotspot
Takie rzeczy to się ustawia z automatu. W Samsungach bixby routines, inne telefony albo mają coś własnego albo możesz ściągnac automate (lub coś podobnego).Ustawiasz procedurę, że jak ma połączenie BT z toyota, to odpala hotspot i zapominasz

Offline michalc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #486 dnia: 16 Czerwca 2022, 07:40:42 »
Takie rzeczy to się ustawia z automatu. W Samsungach bixby routines, inne telefony albo mają coś własnego albo możesz ściągnac automate (lub coś podobnego).Ustawiasz procedurę, że jak ma połączenie BT z toyota, to odpala hotspot i zapominasz
Spoko, można. Testowałem przez hotspot i jednak z zewnetrzego routera net w aucie pojawia się nieco szybciej.
Poza tym jest jeszcze kwesta baterii w telefonie, którą hotspot dość mocno drenuje.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #487 dnia: 29 Czerwca 2022, 17:00:49 »
dostał ktoś ofertę z toyota more na dołożenie navi do systemu multimedialnego? może ktoś dopytał już czy jest to jakaś rozsądna cena (<500 zł z instalacją)?
rok temu chyba nie można było zamówić rav4 z navi a teraz chyba im zalegają moduły :D

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe
« Odpowiedź #488 dnia: 29 Czerwca 2022, 20:46:56 »
dostał ktoś ofertę z toyota more na dołożenie navi do systemu multimedialnego? może ktoś dopytał już czy jest to jakaś rozsądna cena (<500 zł z instalacją)?
rok temu chyba nie można było zamówić rav4 z navi a teraz chyba im zalegają moduły :D

Dostałem dziś i też ciekawi mnie, czy ktoś się dopytywał. Co prawda nawigacja z carplay i tak jest lepsza, ale jakby cena byłą groszowa, to czemu nie...

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #489 dnia: 29 Czerwca 2022, 21:25:10 »
Co prawda nawigacja z carplay i tak jest lepsza, ale jakby cena byłą groszowa, to czemu nie...

Po co płacić nawet parę stówek za coś, co można mieć w lepszej jakości za darmo?

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #490 dnia: 29 Czerwca 2022, 23:46:35 »
Co prawda nawigacja z carplay i tak jest lepsza, ale jakby cena byłą groszowa, to czemu nie...

Po co płacić nawet parę stówek za coś, co można mieć w lepszej jakości za darmo?

ponieważ rozwiązanie to ma kilka zalet
czasem po np kilku godzinach navi i ładowania telefon może się przegrzewać; throttling zabije nawigację
przy braku zasięgu sieci komórkowej (którą telefon też używa do pozycjonowania) może być konieczne przełożenie telefonu gdzieś wyżej, aby GPS dobrze łapało
navi daje kilka dodatkowych opcji w aplikacji myt
itd

szału nie ma, ale jeśli opłata jest symboliczna (skoro mają wejść nowe mutimedia i rav4 chyba jako ostatni samochód będzie miał wymieniany system, to może cena będzie korzystna), to dlaczego nie?

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #491 dnia: 30 Czerwca 2022, 08:12:21 »
Nawet 500 zł bym za to nie dał. Argumenty poprzednika kupuje, ale nie i jeszcze raz nie. Telefon jest nieporównywalnie lepszy, a w razie W są mapy offlinowe, pozycjonowanie na bazie GSM też daje chociaż obraz gdzie jesteśmy i w którą stronę jechać - a to zawsze działa.

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #492 dnia: 30 Czerwca 2022, 12:04:48 »
Kwestia ceny, a ta tutaj nie została podana, czyli te wypociny przeciwników tego rozwiązania są goo... warte.

Offline piotko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: 30 Czerwca 2022, 13:15:41 »
Też dostałem takiego emaila i dzwoniłem dzisiaj do swojego serwisu. Pan mnie poinformował, że koszt to 3100 zł brutto  :grin: :grin: :grin: :|

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #494 dnia: 30 Czerwca 2022, 14:08:20 »
Za 3k można mieć ultra wypas nowy panel z czym tylko chcemy ;).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl