Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #495 dnia: 30 Czerwca 2022, 14:30:17 »
Ja przy zakupie dostałem navi za 1zł i to jest uczciwa cena ;) A serio to moduł wnosi kilka dodatkowych funkcji jak np: navi między zegarami (działa też z tą androidową mapą), kompas, przesył danych z fona do navi itp.
Samej nawigacji wbudowanej nie używam, ale jako ciekawostka można obie puscic jednocześnie.
Za złotówkę nie mam zastrzeżeń.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #496 dnia: 30 Czerwca 2022, 16:11:29 »
czasem po np kilku godzinach navi i ładowania telefon może się przegrzewać; throttling zabije nawigację
przy braku zasięgu sieci komórkowej (którą telefon też używa do pozycjonowania) może być konieczne przełożenie telefonu gdzieś wyżej, aby GPS dobrze łapało
Osobiście nigdy nie miałem żadnego z tych problemów, poza ewentualnie chwilowym brakiem zasięgu, ale wtedy mapy automatycznie przełączają się w tryb offline. Pewnie kwestia telefonu...

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #497 dnia: 30 Czerwca 2022, 17:57:45 »
dostał ktoś ofertę z toyota more na dołożenie navi do systemu multimedialnego? może ktoś dopytał już czy jest to jakaś rozsądna cena (<500 zł z instalacją)?
rok temu chyba nie można było zamówić rav4 z navi a teraz chyba im zalegają moduły :D
Też dostałem takiego emaila i dzwoniłem dzisiaj do swojego serwisu. Pan mnie poinformował, że koszt to 3100 zł brutto  :grin: :grin: :grin: :|

to przecież cena jak w opcjach za nowy samochód - jakby mi zależało to bym kupił od razu, więc niech się wypchają z takim spamem... ciekawe czy pan uwzględnił już cenę montażu czy to tylko za navi :D
zobaczymy co powiedzą za rok, jak nie będzie już nowych samochodów, gdzie można wsadzić ten sprzęt - wtedy mogę zaoferować 100 za navi i 100 za montaż :D

pireus

• Gość
« Odpowiedź #498 dnia: 30 Czerwca 2022, 18:55:55 »
wtedy mogę zaoferować 100 za navi i 100 za montaż :D
Oferować możesz ile chcesz, nie będą psuli rynku i jeżeli będą zniżki to niewielkie.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #499 dnia: 01 Lipca 2022, 00:02:35 »
wtedy mogę zaoferować 100 za navi i 100 za montaż :D
Oferować możesz ile chcesz, nie będą psuli rynku i jeżeli będą zniżki to niewielkie.

sęk w tym, że niedługo nie będą mieli rynku - kto chciałby teraz wydać 3k na update systemu w rav4 iv? 1 osoba na 100? czy mniej? za takie pieniądze można wymienić cały tablet na coś znacznie nowocześniejszego, z większą ilością przydatnych opcji i jeszcze zostanie kasa;
jeśli ludzie nie będą tego brali za takie pieniądze, to nie będą mieli wyjścia - tylko od użytkowników zależy jakie będą zniżki, jeśli navi nie będzie się sprzedawało nawet za 2k, to będą kolejne zniżki, bo lepiej coś sprzedać nawet tanio niż wyrzucić na śmietnik...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #500 dnia: 02 Lipca 2022, 09:18:03 »
jeśli ludzie nie będą tego brali za takie pieniądze, to nie będą mieli wyjścia
Żadna firma motoryzacyjna nie sprzedaje multimediów, nawet do modeli których już nie produkuje z dużymi zniżkami. Zamawiają je do bieżącej produkcji, a to co ewentualnie zostaje mają  do wymiany w ramach gwarancji, lub sprzedaży pogwarancyjnej gdy się zepsuje. Możesz zapytać w serwisie ile kosztuje nawigacja do poprzedniej generacji Rav i przekonasz się że tyle samo co wtedy gdy ją produkowali lub nawet drożej.

Offline gambler

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #501 dnia: 05 Lipca 2022, 18:26:18 »
Jakie głośniki na przód polecacie ?

Na desce zamontowałem JBL CLUB 3020 -jestem z nich MEGA zadowolony. Do pełnej nirwany myślę zmienić przednie i tylnie drzwi.
Na razie pod uwagę biore :
JBL Club 6520 300W Głośnik samochodowy współosiowy 6-1/2" (160mm) 50W (RMS) Czułość (@ 2.83V): 92dB Pasmo przenoszenia: 55Hz – 20kHz Impedancja: 3.0 Ω
JBL STAGE2 624 240W Głośnik samochodowy współosiowy 6-1/2" (165mm) 40W (RMS) Czułość (@ 2.83V): 91dB Pasmo przenoszenia: 55Hz – 20kHz Impedancja: 4.0 Ω
Głośniki MB Quart QS165W 360W Głośnik samochodowy współosiowy 6-1/2" (165mm) 90W (RMS) Pasmo przenoszenia: 56Hz – 30kHz Impedancja: 3.0 Ω
Może macie inne doświadczenia, co warto wrzucić :) ?

Budżet: ~400 PLN /side

PS. Uwaga na montaż głośników na desce - po prawej stronie znajduje się głośnik oryginalny wraz z speakerem systemu e-call. Odpięcie głośniczka e-call może skutkować pojawieniem się błędu.
Rozwiązanie: Głośniczek e-call'a odpiąć od oryginału (który będziecie wymieniać), a następnie umieścić e-call poniżej otworu tak aby nie przeszkadzał.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #502 dnia: 05 Lipca 2022, 18:43:07 »
Po co w przednich drzwiach głośniki współosiowe skoro w desce masz już współosiowe? Do przednich drzwi woofery się montuje w takiej sytuacji i do tego powinny być odpowiednio filtrowane skoro srednio-wysokotonowe są już w desce.

Offline gambler

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #503 dnia: 05 Lipca 2022, 22:42:08 »
Masz moze jakies polecane modele ?
Nie mam zrobionego wygłuszenia w drzwiach :/

te głośniki niby sa współosiowe:
JBL STAGE2 624       - czy moga byc ?
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2022, 22:50:32 wysłana przez gambler »

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #504 dnia: 17 Sierpnia 2022, 15:29:07 »
Witajcie, piszę wyłącznie informacyjnie.
Po 2-ch latach użytkowania Teyes SPRO (opis na pierwszej stronie), nadal wszystko działa idealnie, żadnej usterki czy zawieszenia systemu, nawigacja działa bezproblemowo.
Reasumując, jestem zadowolony że zmieniłem fabryczny system toyoty :cool:

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #505 dnia: 17 Sierpnia 2022, 18:41:09 »
A ja się zastanawiam, czy wstawiać nowy tablet za 2700 zł, czy kupić android box za ok. 650 i mieć podobnie (zależy mi głównie na pełnym androidzie, żeby odtwarzać multimedia i mieć pełnoprawne nawigacje nieograniczone przez AA). Promocje na Ali od 22 sierpnia.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #506 dnia: 28 Sierpnia 2022, 20:42:29 »
A ja się zastanawiam, czy wstawiać nowy tablet za 2700 zł, czy kupić android box za ok. 650 i mieć podobnie (zależy mi głównie na pełnym androidzie, żeby odtwarzać multimedia i mieć pełnoprawne nawigacje nieograniczone przez AA). Promocje na Ali od 22 sierpnia.
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/blu-ray-dvd-nagrywarki/odtwarzacze-multimedialne/odtwarzacz-multimedialny-xiaomi-mi-tv-stick-mdz-24-aa?gclid=CjwKCAjwpKyYBhB7EiwAU2Hn2a2p2KqcC5rHkQZ8Kb7FcL_SLveAKuBOl5oXNO45C1tSANeic9WC9BoCg-gQAvD_BwE o czymś takim mówisz?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #507 dnia: 28 Sierpnia 2022, 21:36:53 »
Nie, nie o takim. Już zamówiłem I przyjdzie mi we wtorek lub środę. Sprawdzę jak działa. Chodzi o carlinkit z Androidem 11. Ma bezprzewodowy Carplay i AA (chociaż nie wiem po co mi AA, gdy mam pełnego Androida), wejście na sim. Na YT u np. Morozova jest pokazane jak to działa (tylko na starszej wersji Androida). Zobaczę, co to warte.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #508 dnia: 29 Sierpnia 2022, 15:54:44 »
Carlinkit doszedł. Po 45 minutach instalowania różnych aplikacji i wstępnej zabawy napiszę, że działa ok. Na dłuższe próby przyjdzie czas podczas jazd. AA bezprzewodowe działa (pewnie Carplay również, ale nie mam iPhone) , WiFi 5 GHz i 2.4 GHz działają (stabilniej 5), internet z karty sim też działa (Aero2). Aplikacje działają (tylko jak ustawić Yanosika, żeby w pływającej ikonie nie było mapy?), hbo działa, Disneya nie znalazło w sklepie play (może źle szukałem), amazon prime działa. Sygic działa, Waze też. Blokowanie reklam przez Adguard działa. Dźwięk z tel. przez bluetooth działa. Nie testowałem rozmów.
https://images90.fotosik.pl/615/de9e464ce438324emed.jpg
https://images91.fotosik.pl/614/f94e72b5f25e2d14med.jpg
https://images92.fotosik.pl/616/e0c266ae9a01b8c3med.jpg
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2022, 15:58:13 wysłana przez apek »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #509 dnia: 29 Sierpnia 2022, 16:03:47 »
 Konkretny sklep i ile czekałeś?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl