Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kucias

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 JBL BlEd
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #900 dnia: 01 Kwietnia 2025, 10:54:29 »
Witam wszystkich,
Mam jedno pytanie. Po wyłączeniu zapłonu, przy starym zestawie multimedialnym RAVka ostrzegała o pozostawieniu samochodu z włączonymi światłami. Zmieniłem zestaw na DASAITA G13 i już nie informuje. Pytanie gdzie to powiadomienie można ustawić?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #901 dnia: 03 Kwietnia 2025, 20:48:15 »
Czy w tej nawigacji map Here Toyoty da się włączyć jakoś wyświetlanie ograniczeń prędkości ?

Offline radwan000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #902 dnia: 10 Kwietnia 2025, 13:43:14 »
Cześć.
Zakupiłem Teyes LUXONE 128 ale mam problem z uruchomieniem. Wsparcie techniczne odpisuje co 2-3 dzień bez żadnych konkretów...
Podłączyłem stację poza autem tylko pod zasilanie (+12V,GND,ACC) i działa, problemem jest jak mi się wydaje zasilanie tj. ACC w niewłaściwym miejscu. We wtyczkach które dostałem do zestawu jest błąd. Pin w RAV4 zasila niewłaściwy pin w radiu.
Czy posiada ktoś w WAS może dokumentację wtyczek z RAV4 ? Który pin dopowiada za co?
Dokumentację radia mam. Mogłbym wtedy sprawdzić co jest nieprawidłowe we wtyczkach które dostałem od Teyes.

Offline radwan000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #903 dnia: 12 Maja 2025, 09:31:52 »
Cześć.
Zakupiłem Teyes LUXONE 128 ale mam problem z uruchomieniem. Wsparcie techniczne odpisuje co 2-3 dzień bez żadnych konkretów...
Podłączyłem stację poza autem tylko pod zasilanie (+12V,GND,ACC) i działa, problemem jest jak mi się wydaje zasilanie tj. ACC w niewłaściwym miejscu. We wtyczkach które dostałem do zestawu jest błąd. Pin w RAV4 zasila niewłaściwy pin w radiu.
Czy posiada ktoś w WAS może dokumentację wtyczek z RAV4 ? Który pin dopowiada za co?
Dokumentację radia mam. Mogłbym wtedy sprawdzić co jest nieprawidłowe we wtyczkach które dostałem od Teyes.

Nie widzę opcji edycji. Mały update. Dosłali mi nowy komplet wiązek. Okazało się że od mojego modelu odpowiedni jest od Camry...
Sprzęt działa system 360 od Teeyes tez. Horrendalnie długo to trwało, ale pierwsze wrażenia po uruchomieniu systemu bardzo pozytywne.
Przyciski z kierownicy działają i jest mnóstwo funkcjonalnoci, których jeszcze nie zdążyłem ogarnąć.
Pozostało mi przeprowadzenie kamer do lusterek.
Moja wersja wyposażenia to Style więc nie mam oryginalnych kamer 360.
Czy ktoś z szanownych wie może, czy da się wykorzystać istniejące wiązki, żeby nie prowadzić nowych kabli? Po odkręceniu boczku widzę wtyczki, które nie są podłączone. Czy nie jest tak, że w standardzie wiązki już są i w przypadku doposażenia auta wpinane są tylko dodatkowe urządzenia do gotowego okablowania?

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #904 dnia: 12 Maja 2025, 13:19:33 »
Może tak być ale ja jak zamontowałem radio to najbardziej się zdziwiłem właśnie fabrycznymi kamerami 360 bo tu się nie zmieniło absolutnie nic. Nie jest tak że obraz z 4 kamer trafia do radia, obraz trafia do jakiegoś "modułu" od kamer i dalej ten moduł jednym kabelkiem i jednym sygnałem video idzie do radia tak jak zwykła kamerka wsteczna, radio dorzuca jedynie obsługę dotyku; da się zmieniać kamery czy kolor autka na wizualizacji, kiepska jakość zostaje, jest jedynie powiększona na większy ekran ;p

Offline radwan000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #905 dnia: 12 Maja 2025, 15:27:42 »
Może tak być ale ja jak zamontowałem radio to najbardziej się zdziwiłem właśnie fabrycznymi kamerami 360 bo tu się nie zmieniło absolutnie nic. Nie jest tak że obraz z 4 kamer trafia do radia, obraz trafia do jakiegoś "modułu" od kamer i dalej ten moduł jednym kabelkiem i jednym sygnałem video idzie do radia tak jak zwykła kamerka wsteczna, radio dorzuca jedynie obsługę dotyku; da się zmieniać kamery czy kolor autka na wizualizacji, kiepska jakość zostaje, jest jedynie powiększona na większy ekran ;p
Niestety, słaba jakość z kamery tylnej była już na 8" oryginalnym ekranie. Przy rozciągnięciu na 12" ciężko się to ogląda.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #907 dnia: 23 Czerwca 2025, 12:16:10 »
Jeśli exe z 2020, to masz stare multimedia z dwoma pokrętłami, a tam w opisie jest obrazek, że nie jest kompatybilne. Więc lepiej znajdź kompatybilne z Twoim rocznikiem. Ja mam z Navirider od sprzedawcy Autojeta i wszystko działa.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #909 dnia: 23 Czerwca 2025, 23:49:30 »
Nie zdążyłem się jeszcze moim radiem 720p nacieszyć a tu już kolejna generacja 900p weszła... ;d
Kamery 360 same w sobie są na osobnym module, do radia idzie jeden kabelek z jednym kanałem analogowy wideo z tego modułu. W praktyce to  kiepskie 360 rozciąga na większy i lepszej jakości ekran przez co jeszcze bardziej w oczy rzuca się słabe fabryczne 360 ;d aczkolwiek w zasadzie mi to nie przeszkadza, traktuje jako miły dodatek a ostatnio nawet przy cofaniu korzystam tylko z kamery wstecznej ale za to o kącie widzenia chyba 180 stopni, przy cofaniu znacznie praktyczniejsze od widoku 360.

Offline grzesiekxy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4/2.0/ex/4x4
« Odpowiedź #910 dnia: 24 Czerwca 2025, 19:37:47 »
To jeszcze jedno pytanie -czy za te radia z ali jest naliczane clo?

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #911 dnia: 24 Czerwca 2025, 20:04:41 »
Tak , jeśli paczka jest wysłana  z poza UE , Cło i podatek są naliczane. 

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #912 dnia: 24 Czerwca 2025, 20:40:13 »
Z tym, że te opłaty mogą być już wliczone w cenę.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #913 dnia: 24 Czerwca 2025, 20:53:13 »
Przy wartości powyżej 150EUR i przesyłki spoza EU cena zakupu jest obniżana o VAT a po dotarciu przesyłki do Polski trzeba wypełnić deklarację celną i zapłacić należne cło o ile obowiązuje i 23% VAT.

Offline grzesiekxy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4/2.0/ex/4x4
« Odpowiedź #914 dnia: 24 Czerwca 2025, 21:38:02 »
Kto wypełnia to deklaracje celna ? Ja czy sprzedający..Składam zamówienie ,opłacam  i czy muszę coś jeszcze robić? VAT place przy odbiorze a kiedy cło?
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2025, 21:40:36 wysłana przez grzesiekxy »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl