Nie tylko kilka miesięcy, nawet lat, cały czas na bieżąco. Lepiej być zdoktoryzowanym w tej dziedzinie i dokonać trafnego wyboru, niż być laikiem i kupować opony w ciemno.
A ja się nie zgodzę bo odczucia oponowe dosłownie garstki osób które nie znają się na wzajem, nie wiedzą jakie mają upodobania, preferencje, nie wiedza co dla kogo jest bezpiecznie nie są żadnym wyznacznikiem. Do tego nakłada się że dla jednego śnieg to puch po kolana a dla innego kilka płatków wolno spadających z nieba

.
Mamy też stan auta jestem ciekaw kto przed podaniem wyników przydatności opon bierze pod uwagę geometrię która potrafi być trafiona po jednej dobrej dziurze w jezdni.
Następna sprawa doświadczenia tu trzeba się zapytać ile osób ma w tej kwestii doświadczenia na więcej niż 5-10-20 kompletach ?
No bo może być tak jak ze sławnym bmw x (coś tam) cioci naszego forumowicza gdzie nagle bmw stało się świetnym autem które usłyszeliśmy tu na forum że się lepiej sprzedaje niż toyota co oczywiście było "tylko" złą interpretacją tabelek a jedna sztuka bmw prawie odwróciła rzeczywistość z która borykają się właściciele tej marki.
Po prostu każdy ma inne postrzeganie świata i nawet nie wiecie jak skrajnie różnią się od siebie.
Kolejny temat to po co mówić 22r.o danej oponie jak w 23r może być z innego zakładu. Patrzmy chociaż na nokiany z Rosji. Tu niejeden napisze jak elegancko a co powiedzą wulkanizatorzy ?
Co do testowania tak jak pisałem cross climate po 20-30k.km. na śniegu średnio ubitym (parking) odbiegała w sposób znaczący od starej ale niezużytej zimówki używanej cały rok. Na tyle było źle że komplet c.climate został sprzedany w trybie natychmiastowym i zastąpiony zimówkami.
Panowie sam byłem zaskoczony z tak dennych wyników opony którą wszyscy chwalą.
Na tą chwilę jest jedynie opcja dla osób jeżdżących w mieście mogących podarować sobie dalekie trasy w śniegu. Ja niestety nie mam na to czasu a do tego boje się zmienności aury czego doświadczyłem 2lata temu jak musiałem jechać do trójmiasta w ścianie śniegu.