Obawiam się że na dzień dzisiejszy nie ma rozwiązania tego problemu - samsung przestał wspierać mirrorlink i wygląda na to ze nie tylko w nowych telefonach.
Na wielu forach jest informacja że tylko mirrorlink w androidzie 8,9,10 pobiera w trakcie pierwszego podłączenia do samochodu certyfikat (+sposoby na obejście tego) ale wygląda na to że starsze telefony również przestały działać. Od wielu miesięcy z powodzeniem korzystam z rozwiązania zbudowanego w oparciu o galaxy S5 opisałem to w wątku
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=46913.0 i chciałem przygotować analogiczne rozwiązanie na nowym telefonie - i testuję od tygodnia wszystkie możliwe warianty na S7 (przeszedłem po kolei różne wersje androida ) i na żadnej nie udało się uruchomić mirrorlinka - telefon w oryginalnie nie był nigdy używany w mirrorlink. Tak wiec wg mnie informacja w innych miejscach związana z tym zakończenie wsparcia dla mirrorlink nie dotyczy starszych wersji androida nie jest prawdą - a przynajmniej u mnie na to wygląda. Dzisiaj dorwałem inny telefon S5 - i tak samo - nie działa - S5 miałem tylko na chwilę wiec ostatecznie nie wiem - ale tak samo z S7 testowałem na androidzie 6.0.1 i nic
Niestety Toyota Corolla 2019 - nie pokazuje żadnych pomocnych informacji w temacie - na innych forach znalazłem podobne przypadki w innych modelach samochodów gdzie na ekranie pokazywała informacja o nieważnym certyfikacie, czyli analogiczny problem jak przy nowszych adroidach.
Próbowałem nawet ręczni kopiować pliki i konfigurację z działającego mirrorlink - ale nic nie pomagało.