Autor Wątek: MirrorLink Corrola 2019 pomocy !!!  (Przeczytany 4926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomse76

• Prawie Toyot
MirrorLink Corrola 2019 pomocy !!!
« dnia: 15 Lipca 2020, 11:51:25 »
Witam,
Poszukuje osoby/firmy która pomoże mi sparować telefon z radiem za pomocą MirrorLink - Trójmiasto
Toyota Corolla 12.2019 - telefon Samsung S7

Pozdrawiam
Tomasz

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: MirrorLink Corrola 2019 pomocy !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lipca 2020, 09:20:43 »
Użyj translatora Google i poczytaj

https://www.drive2.com/l/534822248033289823/

Poczytaj też i tutaj
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/multimedia/mirrorlink-w-samochodzie-przewodnik-dla-kierowcow/884vxr3

Samsung S7 jest wspierany przez MirrorLink, nie powinieneś mieć kłopotów z łączeniem.
Użyj też oryginalnego kabla od telefonu. To ważne, żeby nie używać jakichś kabli no name.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline Tomse76

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lipca 2020, 15:41:26 »
Walczę z tym "problemem" co kilka dni i ..... .
Albo ja jestem z głupi i system mnie przerósł albo .......
Wykonałem wszelkie czynności opisane w linku i .... nadal proszę o wsparcie :)

Pozdrawiam

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpnia 2020, 00:19:52 »
Obawiam się że na dzień dzisiejszy nie ma rozwiązania tego problemu - samsung przestał wspierać mirrorlink i wygląda na to ze nie tylko w nowych telefonach.

Na wielu forach jest informacja że tylko mirrorlink w androidzie 8,9,10 pobiera w trakcie pierwszego podłączenia do samochodu certyfikat (+sposoby na obejście tego) ale wygląda na to że starsze telefony również przestały działać. Od wielu miesięcy z powodzeniem korzystam z rozwiązania zbudowanego w oparciu o galaxy S5 opisałem to w wątku http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=46913.0

i chciałem przygotować analogiczne rozwiązanie na nowym telefonie - i testuję od tygodnia wszystkie możliwe warianty na S7 (przeszedłem po kolei różne wersje androida ) i na żadnej nie udało się uruchomić mirrorlinka - telefon w oryginalnie nie był nigdy używany w mirrorlink. Tak wiec wg mnie informacja w innych miejscach związana z tym zakończenie wsparcia dla mirrorlink nie dotyczy starszych wersji androida nie jest prawdą - a przynajmniej u mnie na to wygląda. Dzisiaj dorwałem inny telefon S5 - i tak samo - nie działa - S5 miałem tylko na chwilę wiec ostatecznie nie wiem - ale tak samo z S7 testowałem na androidzie 6.0.1 i nic

Niestety Toyota Corolla 2019 - nie pokazuje żadnych pomocnych informacji w temacie - na innych forach znalazłem podobne przypadki w innych modelach samochodów gdzie na ekranie pokazywała informacja o nieważnym certyfikacie, czyli analogiczny problem jak przy nowszych adroidach.

Próbowałem nawet ręczni kopiować pliki i konfigurację z działającego mirrorlink - ale nic nie pomagało.
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Sierpnia 2020, 00:42:03 »
Słuchajcie a czy ktoś z Was ma może działający z mirrorlink telefon

1. Galaxy S7 -  z custom recovery
2. Galaxy S5 neo -  z custom recovery

i mógłby podzielić się backupem swojego systemu?

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline kamilmm

• Początkujący
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Lutego 2021, 22:32:14 »
Cześć, gdyby ktoś chciał to rozgryzłem też mirrorlink w HTC i mam działający telefon. W RAV4 2018 nawet się ładował. Jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem tego telefonu to też go mogę sprzedać - toyoty już nie ma a telefon został :).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl