Mały update z mojej strony odnośnie działania aplikacji i informacji, ktorą właśnie dostałem z Toyota.
Moje zgłoszenie, to brak aktualizacji informacji o stanie paliwa w baku i przejechanych kilometrów. Pozostałe funkcje jednak się aktualizują: przebyte trasy, działa powiadomienie o otwartych drzwiach. Próbowałem usuwać i dodawać auto w aplikacji, reinstallować - nic, bez zmian. Wczoraj zgłosiłem usterkę do Toyoty przez formularz w aplikacji na telefonie i dziś już przyszła odpowiedź (poprosili jeszcze o numer VIN i adres mailowy przypisany do konta MyToyota)
Szanowny Panie,
w nawiązaniu do Pana wiadomości informujemy, iż Pana samochód został objęty akcją serwisową zmiany oprogramowania modułu DCM.Obecnie akcja serwisowa którą został objęty Pana samochód względem rozwiązana zaistniałych nieprawidłowości została wstrzymana ze względu na opóźnienia w dostawach elementów niezbędnych do jej realizacji. Zmiana oprogramowania modułu DCM (Data Communication Module) i/lub w razie konieczności jego wymiana, dotyczą funkcji obsługiwanych przez ten moduł (m.in. eCall, lokalizacja, usługi Connected). Mogą nie działać zgodnie z założeniami projektowymi.Proszę o przesłanie nam w wiadomości zwrotnej informacji o preferowanej przez Pana ASO oraz numeru telefonu kontaktowego abym mógł przygotować w tej sprawie odpowiednie zgłoszenie do stacji serwisowej.Gwarantuję, iż po ponownym uruchomieniu kampanii serwisowej pracownik ASO skontaktuję się z Panem w celu umówienia dogodnego terminu jej wykonania.
Tak więc jak znowu będą dostepne części zamienne - nie wiadomo kiedy, mają zrobić wymianę czy jakąś aktualizację...Tak informacyjnie dla Was