Autor Wątek: MyToyota- aplikacja  (Przeczytany 64157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GrzegorzC

• Gość
Odp: MyToyota- aplikacja
« Odpowiedź #150 dnia: 15 Kwietnia 2022, 21:56:57 »
U mnie od kilku dni było dłuższe, niż zwykle ładowanie się aplikacji, a dziś po raz pierwszy cały czas wyskakiwał mi błąd logowania. Po kilku godzinach logowanie zadziałało, ale poszczególne funkcje w aplikacji bardzo długo się ładują. Zaczyna to być irytujące i zniechęca do korzystania z MyT. A do niedawna wszystko działało poprawnie. Jest na to jakaś rada?

Widać coś grzebią na serwerach i raz się coś tam pojawia a raz znika, apka jest u mnie cały czas w tej samej wersji od miesiąca a spalanie raz jest raz nie ma. Dzisiejsze problemy z logowaniem mogą oznaczać tylko, że coś się posypało na serwerach MyT, pewnie szykują jakąś niespodziankę na święta :-)

Offline lukasz1983

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 18 Kwietnia 2022, 01:03:32 »
Ta aplikacja to jest zart z ludzi. Sto lat za innymi markami aut. Całe " multimedia" to badziew.

Offline Siemionek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #152 dnia: 18 Kwietnia 2022, 17:01:13 »
Witam, czy ktoś z was pobierał aplikacje z e-sklepu Toyoty np. szklanka wody, Toyota real time itd. Próbuje od jakiegoś czasu ale nic nie mogę wskórać, W jaki sposób można to zrobić.
 Czy w Corolli z 2022r jest opcja przesłania trasy z telefonu do auta???

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 18 Kwietnia 2022, 19:12:51 »
Witam, czy ktoś z was pobierał aplikacje z e-sklepu Toyoty np. szklanka wody, Toyota real time itd. Próbuje od jakiegoś czasu ale nic nie mogę wskórać, W jaki sposób można to zrobić.
 Czy w Corolli z 2022r jest opcja przesłania trasy z telefonu do auta???
Podstawowy warunek, żeby powyższe zadziałały to posiadanie multimediów z wbudowaną nawigacją (Toyota Touch&Go lub Touch&Go Plus). Jeżeli taką masz to wystarczy się zalogować do sklepu, musisz też udostępnić mutimediom internet z hotspota telefonu. Instrukcje jak to spiąć i używać masz w samym e-sklepie.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #154 dnia: 18 Kwietnia 2022, 21:56:19 »
1.To jest aplikacja z poprzedniej generacji Toyoty E16.
2. Ogólnie to badziew
3. Nie musisz mieć navi ani udostępniać hotspota
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2022, 21:59:44 wysłana przez Amper »

Offline Siemionek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #155 dnia: 19 Kwietnia 2022, 19:43:42 »
Dziękuje za odpowiedzi

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #156 dnia: 11 Maja 2022, 19:16:14 »
No i znów problem z MyT. Aplikacja zaczęła u mnie jakoś zrywać połączenia. Nie pokazuje ostatnich przejechanych tras, tylko wcześniejsze, poprzednie. Teraz mam widoczną trasę nie dzisiejszą, tylko z wczoraj i na dodatek urwana w połowie. Zaczyna mnie ta aplikacja irytować, że przestanę z niej korzystać.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 14 Lutego 2023, 11:31:00 »
Znowu działa jak chce. Porannej trasy nie rejestruje, wieczorną tak. Na drugi dzień na odwrót.
Później nic już nie jest uzupełniane w szegółowym wykazie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #158 dnia: 16 Lutego 2023, 09:53:48 »
Ja przestałam zaglądać.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 16 Lutego 2023, 20:50:16 »
Ja tam zaglądam tylko jak mi apka sama przypomni o niezamkniętych drzwiach albo oknach, ot taki gadżet, informacje o spalaniu czy eko można włożyć, gdzie tam kto chce. Raz mi się przydała jak zapomniałem gdzie zaparkowałem w obcym mieście :-)

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #160 dnia: 16 Lutego 2023, 21:06:51 »
Ja tam zaglądam tylko jak mi apka sama przypomni o niezamkniętych drzwiach albo oknach, ot taki gadżet, informacje o spalaniu czy eko można włożyć, gdzie tam kto chce. Raz mi się przydała jak zapomniałem gdzie zaparkowałem w obcym mieście :-)

Mi tam telefon pokazuje gdzie zostawiłem samochód. A raczej mapy na telefonie.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla HSD
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Lutego 2023, 14:31:57 »
Miałem teraz niezły cyrk z tą apką, że głowa mała. Pokazuje mi dziwną trasę, której nie zrobiłem. Mapa miejscowości pogreźdana linią jazdy jakby to jechał czołg a nie samochód. Nie dość, że zamiast drogą jechał przez budynki to jeszcze przeprawił się wpław przez rzekę w miejscu, w którym najbliżej jest do mostu kolejowego  :grin:
Corolla TS 2.0 Executive, VIP, SkyView, JBL, Oxide Bronze

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #162 dnia: 19 Lutego 2023, 19:42:11 »
Wklej foto :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline monasterio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #163 dnia: 26 Maja 2023, 11:06:06 »
Mały update z mojej strony odnośnie działania aplikacji i informacji, ktorą właśnie dostałem z Toyota.
Moje zgłoszenie, to brak aktualizacji informacji o stanie paliwa w baku i przejechanych kilometrów. Pozostałe funkcje jednak się aktualizują: przebyte trasy, działa powiadomienie o otwartych drzwiach.  Próbowałem usuwać i dodawać auto w aplikacji, reinstallować - nic, bez zmian. Wczoraj zgłosiłem usterkę do Toyoty przez formularz w aplikacji na telefonie i dziś już przyszła odpowiedź (poprosili jeszcze o numer VIN i adres mailowy przypisany do konta MyToyota)

Szanowny Panie,
w nawiązaniu do Pana wiadomości informujemy, iż Pana samochód został objęty akcją serwisową zmiany oprogramowania modułu DCM.Obecnie akcja serwisowa którą został objęty Pana samochód względem rozwiązana zaistniałych nieprawidłowości została wstrzymana ze względu na opóźnienia w dostawach elementów niezbędnych do jej realizacji. Zmiana oprogramowania modułu DCM (Data Communication Module) i/lub w razie konieczności jego wymiana, dotyczą funkcji obsługiwanych przez ten moduł (m.in. eCall, lokalizacja, usługi Connected). Mogą nie działać zgodnie z założeniami projektowymi.Proszę o przesłanie nam w wiadomości zwrotnej informacji o preferowanej przez Pana ASO oraz numeru telefonu kontaktowego abym mógł przygotować w tej sprawie odpowiednie zgłoszenie do stacji serwisowej.Gwarantuję, iż po ponownym uruchomieniu kampanii serwisowej pracownik ASO skontaktuję się z Panem w celu umówienia dogodnego terminu jej wykonania.

Tak więc jak znowu będą dostepne części zamienne - nie wiadomo kiedy, mają zrobić wymianę czy jakąś aktualizację...Tak informacyjnie dla Was
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2023, 11:07:38 wysłana przez monasterio »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #164 dnia: 26 Maja 2023, 12:13:08 »
Czesci zamienne do wgrania aktualizacji? Co?!

Nie potrafia poprawnie softu zaktualizowac bo maja developerow z lapanki. Jeden albo drugi kolega z forum by to ogarnal w 10 minut.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl