Cześć,
Miałem przypadłość z włączającym się c, ujnikiem w przednim zderzaku lewyn na rogu. Złożyłem reklamację, w grudniu samochód trafił do ASO gdzie stwierdzili ze komputer nic nie wykazał i nic nie mogą zrobic, może był brudny itd. Sytuacja sie zaczęła powtarzać, oczywiście tylko ten jeden czujnik. Problem występował podczas jazdy do określonej prędkości, podjeżdżania na światłach do samochodu ale na tyle w dużej odległości że pozostałe przednie i skrajny z prawej strony nic nie wykazywały, ale lewy skrajny piszczal, stania na światłach, lub gdy samochód stał ale nie było z przodu zadnej przeszkody. Zacząłem nagrywać sytuację zarówno przed samochodem jak i w samochodzie. W czerwcu po otwarciu na świat gdy sytuacja osoagnela apogeum i aktywował się podczas deszczu co chwila samochód ponownie trafił z reklamacją do ASO ale już innego. Sytuacja się powtorzyla. Komputer nic nie widzi itd. Podczas odbioru samochodu na placu ASO zaczął piszczeć. Zawołałem Pana z obsługi pokazałem problem i nagle okazało się że czujnik do wymiany, a gość który to sprawdzał się nie przyłożył. Czujnik był wadliwy po wymianę problem nie występuje.
Co do błędu na desce rozdzielczej z systemem PCS i PKSB to wyskakiwał mi taki komunikat po montowaniu videorejestratira kiedy był wyjmowany bezpiecznik 10A w skrzynce w bagażniku i ponowne nie był właściwie włożony. Po dociśnięciu po jakimś czasie komputer kasował błędy. Występował wtedy również błąd układu hybrydowego. Sprawdźcie może bezpieczniki odpowiedzialne za te systemy, może to pomoze. A jak nie to reklamacja w ASO i nie ustępować bo działają na zasadzie spychologii. Gwarancja przecież jest od tego, eby samochód był sprawny zgodnie z umową zakupu.
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka