Autor Wątek: 4x2 4x4  (Przeczytany 70663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Grigson

• Gość
Odp: 4x2 4x4
« Odpowiedź #285 dnia: 16 Lutego 2021, 08:13:55 »
Jeżdżę na letnich oponach i przy umiejętnym operowaniu gazem, sprzęgłem przy wyłączonej kontroli trakcji jestem w stanie poradzić sobie z wyjazdem z zaśnieżonego parkingu i jazdą po śniegu.
To nie jest mój wpis. Jakiś błąd się wkradł.

Grigson

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: 16 Lutego 2021, 08:16:46 »
kolego można wiedzieć jaki masz wielosezon ja mam Quatrac 5 i jestem zadowolony. W drugim aucie mam zimówki i gorzej się spisują niż te w ravce.

Mam Micheliny Crossclimate suv. Kupiłem z uwagi na to iż w poprzednim też je miałem kilka lat i byłem bardzo zadowolony.

Offline us21

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #287 dnia: 16 Lutego 2021, 08:33:53 »
ale też nie chce by określano mnie jako nieodpowiedzialnego - potencjalnego mordercę bo jeżdżę na letnich
Pamiętaj, "jak Cię widzą tak Cię piszą" Sam mocno na taki wizerunek  pracujesz swoimi "wpisami"

Odkąd pamiętam, dyskusje o oponach zimowych i letnich na wszelakich forach zawsze prowadzą do wojny. ;-)

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #288 dnia: 16 Lutego 2021, 08:56:54 »
Tak przyznaję łamię przepisy na autostradach i S-kach ale nie tylko - zdarza się na dwupasmówkach w mieście
Punkty mam za przekroczenia prędkości głownie od tajniaków (fotopstrykacze mam opanowane)
Teraz mam 16 i trochę na 2 m-c muszę "odpuścić" aby nie załapać więcej niż 8

do Administratora: a moze administrator forum zablokowalby mozliwosc takim osobom swobodnych wypowiedzi - gdzie pisza o tym jak prawo maja w du..ie i go nie przestrzegaja....czy to promocja takich zachowan ? Swoboda wypowiedzi ma tez swoje granice
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #289 dnia: 16 Lutego 2021, 09:17:15 »
Eeee tam blokować konto jednemu użytkownikowi bo miał odwagę się przyznać, że łamie przepisy ruchu drogowego - idźmy dalej i niech administrator zablokuje konta wszystkim forumowiczom, którzy choć raz złamali przepisy ruchu drogowego.

No tam nie bądźmy za bardzo surowi zablokujmy konta tylko tym, którzy przekraczają dozwolona prędkość ponad 5 km/h i będzie pozamiatane.

Ciekawe czy oprócz praworządnego użytkownika strzmiele, który nigdy nie przekracza prędkości nawet o 1 km/h ktoś tu jeszcze zostanie.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #290 dnia: 16 Lutego 2021, 09:51:44 »

Eeee tam blokować konto jednemu użytkownikowi bo miał odwagę się przyznać, że łamie przepisy ruchu drogowego - idźmy dalej i niech administrator zablokuje konta wszystkim forumowiczom, którzy choć raz złamali przepisy ruchu drogowego.

obnoszenie sie i wrecz wychwalanie godne jest potepienia....to byl kolejny wpis tego uzytkownika...Ty jak
rozumiem nie widzisz w tym nic nadzwyczajnego...i stajesz w obronie...jezdzenie caly czas z iloscia punktow w okolicy "oczka" jest godne pochwaly, tak ?

Nie zycze Tobie aby kiedys taki wariat rozjechal Tobie dziecko bo mial 30km/h wiecej i nie zdazyl wyhamowac...moze wtedy refleksja przyjdzie...

I dziwic sie tu ze PL przoduje w Europie pod wzgledem trupow na drodze ... "bo mozna sobie lamac przepisy"...przyzwolenie spoleczne dla tego typu zachowan jest

Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #291 dnia: 16 Lutego 2021, 10:20:03 »
Nakreśliłem w sposób jasny, że jak o czymś nie będziemy pisać to nie znaczy, że problem przestanie istnieć ( to po prostu objawy dyskryminacji i zamiatanie pod dywan). Skoro jesteś tu jedyny sprawiedliwy, który nigdy nie przekroczył prędkości o 5 km/h, a niech będzie i o 30 km/h to proszę bardzo bierz i rzucaj w innych kamieniem !

Skoro to już jasne to wracamy do wątku i ja celuję w 4x4  i zapewne tak będzie bo to fajna zabawka :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: 16 Lutego 2021, 10:32:24 »
Skoro jesteś tu jedyny sprawiedliwy, który nigdy nie przekroczył prędkości o 5 km/h, a niech będzie i o 30 km/h to proszę bardzo bierz i rzucaj w innych kamieniem !
Nikt nie pisze o przekraczaniu prędkości o 5 km/h,  tylko o notorycznym łamaniu przepisów ruchu drogowego, oraz stwarzaniu zagrożenia w ruchu drogowym i chwaleniu się tym. Jeżeli tego nie rozumiesz , to gdy staniesz się ofiarą takiej osoby i wylądujesz na cmentarzu, na refleksję będzie za późno

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #293 dnia: 16 Lutego 2021, 10:38:50 »
Podkablować  rodaka w tym zawsze byliśmy dobrzy :bash: :bash: Ale jak kobiety leją na demonstracjach , to faceci chowają się za ........smartfona
RAV4 2.5 hybrid

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #294 dnia: 16 Lutego 2021, 10:44:19 »
Akurat  w tym jesteśmy słabi, to co u nas jest "kablowaniem" w Skandynawii Niemczech itp jest postawą obywatelską.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #295 dnia: 16 Lutego 2021, 10:51:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Nikt nie pisze o przekraczaniu prędkości o 5 km/h,  tylko o notorycznym łamaniu przepisów ruchu drogowego....

Aha to jak policjant codziennie będzie Ci wypisywał mandat za przekroczenie  tych 5 km/h to Ty nie będziesz  notorycznie łamał przepisów ruchu drogowego a Twoje punkty w systemie będą zupełnie inne.

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #296 dnia: 16 Lutego 2021, 11:00:23 »
Akurat  w tym jesteśmy słabi, to co u nas jest "kablowaniem" w Skandynawii Niemczech itp jest postawą obywatelską.
Pełna zgoda.
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #297 dnia: 16 Lutego 2021, 11:21:31 »
Pełna zgoda.

Faktycznie świetne przykłady narodów co nas na okrągło   podbijali i łupili. Większość zamków w Polsce spalili i ograbili  wielokrotnie Szwedzi, a co Niemcy zrobiły Polsce to chyba pamiętacie z historii.  Faktycznie , ku.....autorytety do naśladowania.
RAV4 2.5 hybrid

Offline kpkp1985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #298 dnia: 16 Lutego 2021, 11:34:43 »
Możecie mi powiedzieć jak to jest w toyota Rav4 III generacja z tym napędem 4x4 można go zablokować na stałe do 40km/h potem już rozłącza się, moje pytanie czy automatycznie tez działa do 40 km/h czy powyżej tez? jeżeli tak to do jakich prędkości max?, bo dużo osób wypowiada się czy zablokowany ręcznie czy automatycznie działanie jest tylko do 40 km/h to jak to jest? Dzięki

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #299 dnia: 16 Lutego 2021, 11:36:16 »
Faktycznie świetne przykłady narodów co nas na okrągło   podbijali i łupili. Większość zamków w Polsce spalili i ograbili  wielokrotnie Szwedzi, a co Niemcy zrobiły Polsce to chyba pamiętacie z historii.  Faktycznie , ku.....autorytety do naśladowania.

Takim argumentem można atakować prawie każdego naszego sąsiada... taką mamy historię i sytuację geopolityczną.

A co do naszego niskiego kapitału społecznego, naszego braku szacunku do dobra wspólnego, nasze ciche przyzwolenie na okradanie państwa (czyli nas wszystkich), naginania prawa, itd, to już nikt nie może się przyczepić?  Whatever...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl