Też myślę że to może być przerwa w kablu. Przy mocnym załamaniu kabla przy wtyczce mogła żyła pęknąć.
Miałeś rację Marek08. Okazało się że zrobiła się jakaś przerwa na kablu (najprawdopodobniej we wtyczce) i na szczęście, dzięki gwarancji, serwis wymienił cały przewód od anteny.
Jak już wcześniej pisałem, poprzednie radio odesłałem bo miałem problem z obrazem z kamery cofania który w momencie włączania wstecznego się pojawiał i już tak pozostawał aż do wyłączenia stacyjki na parę minut (ew. zasilania na kostce). Chińczyk odebrał zgłoszenie ale nie udzielił żadnej rady więc odesłałem je i zamówiłem nowe.
Ku mojej rozpaczy jednak okazało się, że ten sam problem mam w nowym radiu. Aby wyjść z obrazu z tylnej kamery muszę wyłączyć stacyjkę na ok. 2 min. lub wypiąć zasilanie. Teraz już nie wiem czy problem jest w montażu, ustawieniach a może w instalacji samochodu. Jeszcze nie zgłaszałem problemu chińczykowi bo może koledzy z forum coś poradzą. Może gilal ma jakąś koncepcję jak to rozwiązać.
Dodatkowo mam też coś takiego że po wejściu w Ustawienia ekran zaczyna mrugać (przygasać) co ok. 2-3 sek. Dopiero jak zrestartuję radio stacyjką mruganie ustępuje do czasu ponownego wejścia w ustawienia. Może ktoś pomoże

?