Autor Wątek: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go  (Przeczytany 78967 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Aplikacje w Toyota Touch 2 witg Go
« Odpowiedź #210 dnia: 12 Stycznia 2021, 13:04:11 »
Jest jak mówisz. Kamera wycisza radio i pozostałe rodzaje nośników. W sumie to przed chwilą zauważyłem. Czy przeszkadza? Chyba nawet pomaga.
Już w kilku autach spotkałem się z takim rodzajem rozwiązania. Aczkolwiek myślę że jest mozliwość ustawień aby było inaczej.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #211 dnia: 12 Stycznia 2021, 15:36:42 »
Moim zdaniem to dobrze. W oryginalnych tak nie ma, albo nie wiem  jak ustawić. Jak miałem chr i radyjko z ali to fajnie mi wyciszało.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #212 dnia: 12 Stycznia 2021, 16:31:17 »
W poprzednim aucie też nie było,  ale Soft to załatwił i po wbiciu wstecznego radio sie przyciszalo. Nie wiem na co czeka toyota, to bardzo potrzebna rzecz, pozwala skupić się na czynnikach.

Wysłane z mojego -J23 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: 14 Stycznia 2021, 18:10:48 »
Radio już na spokojnie przetestowane.
Duży plus dla sprzedawcy który codziennie odpowiadał na moje pisma na aliexpress. Temat przejściówki do USB  inna wtyczka jest do radia z navi i inna bez navi. Temat załatwiony.

Działają kontrolki z boku od poduszek. Działa car play i android auto. Sygnał GPS łapię od razu po włączeniu radia < wifi>. Yanosik ,google maps działają bez zarzutu. Radio FM to bajka, nie gubi sygnału jakość dzwięku z modułu FM nie porównywalna do radia Toyoty. Czas gotowości do startu to dosłownie sekundy, odpalasz auto i w sumie już  działa. Działają czujniki ciśnienia pokazują wartości, na ekranie wyświetlają się również informacje z klimatronika. BT i połączenia z telefonem żadnych problemów.

W pamięci radia mam 4 pliki wgrane przez producenta, są to dwa utwory muzyczne i dwa filmowe. Format dzwięku to wav i flac. I o ile byłem sceptycznie nastawiony do systemu JBL to teraz słychać co ten system potrafi.

Z minusów: to nie wszystko jest przetłumaczone na język polski. Dużo tego jest w ustawieniach radia i samochodu. I nie działa wyświetlacz między zegarami. Na jednej z zakładek była informacja o plikach czy radiu na drugiej sama nawigacja. Teraz nie ma nic. Cała reszta działa.

Mając złe doświadczenia z nawigacjami na androidzie z Chin  tą mogę polecać jako zamiennik to tego czegoś co jest zamontowane w CHR

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #214 dnia: 14 Stycznia 2021, 19:37:35 »
No i gratulacje :good:
Teraz aż chce się jeździć nie?
Pozdrawiam

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #215 dnia: 23 Stycznia 2021, 09:44:40 »
Mam pytanie do (szczęśliwszych) posiadaczy radyjek z androidem - co wniosły lepszego w użytkowaniu? Czy warte jest to wydania (Prius Plus) ok. 1.000 zł?
Czy warto dokupić przednią kamerkę rejestrującą? Z tego co widziałem, to podłącza się ją do radia, jednak zapis odbywa się na kartę SD.
Czy można podłączyć gratisową kamerkę cofania z przodu, aby włączać ją przy trudnych manewrach na parkingu? Czy oryginalna tylna kamera bez problemu da się podłączyć do radia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #216 dnia: 23 Stycznia 2021, 11:03:36 »
Na pewno radość z użytkowania auta. TO tak jakbyś teraz odstawił telefon z Androidem i powrócił do starej dobrej Nokii. Jedno i drugie spełnia swoje oczekiwania.
Do radia możesz podłączyć przednią kamerę mieć podgląd na żywo jak i również zapisywać obraz. Tylna kamera w CHR działa bez problemu już.
Cały czas piszemy o radiu Dasaita. O innych klonach się nie wypowiadam.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 23 Stycznia 2021, 11:09:44 »
Dasaita w jakim sklepie kupiłeś?
Dobra obsługa?

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #218 dnia: 24 Stycznia 2021, 11:48:33 »
Czy do swoich radyjek kupowaliście kamerki do nagrywania?

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: 19 Lutego 2021, 17:59:04 »
Też myślę że to może być przerwa w kablu. Przy mocnym załamaniu kabla przy wtyczce mogła żyła pęknąć.
Miałeś rację Marek08. Okazało się że zrobiła się jakaś przerwa na kablu (najprawdopodobniej we wtyczce) i na szczęście, dzięki gwarancji, serwis wymienił cały przewód od anteny.
Jak już wcześniej pisałem, poprzednie radio odesłałem bo miałem problem z obrazem z kamery cofania który w momencie włączania wstecznego  się pojawiał i już tak pozostawał aż do wyłączenia stacyjki na parę minut (ew. zasilania na kostce). Chińczyk odebrał zgłoszenie ale nie udzielił żadnej rady więc odesłałem je i zamówiłem nowe.
Ku mojej rozpaczy jednak okazało się, że ten sam problem mam w nowym radiu. Aby wyjść z obrazu z tylnej kamery muszę wyłączyć stacyjkę na ok. 2 min. lub wypiąć zasilanie. Teraz już nie wiem czy problem jest w montażu, ustawieniach a może w instalacji samochodu. Jeszcze nie zgłaszałem problemu chińczykowi bo może koledzy z forum coś poradzą. Może gilal ma jakąś koncepcję jak to rozwiązać.
Dodatkowo mam też coś takiego że po wejściu w Ustawienia ekran zaczyna mrugać (przygasać) co ok. 2-3 sek. Dopiero jak zrestartuję radio stacyjką mruganie ustępuje  do czasu ponownego wejścia w ustawienia. Może ktoś pomoże  :o ?
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2021, 18:00:50 wysłana przez madro »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #220 dnia: 19 Lutego 2021, 18:56:52 »
Witaj
No i ja nic nie poradzę bo miałem taki sam problem (tak myślę). Tylko inne radyjko. Niby wszystko ok, ale wchodziłem w bieg wsteczny i tak jakby nakładały się dwa obrazy kamer, oryginalny 360 i pusty obraz kamery cofania

https://www.fotosik.pl/zdjecie/add4be8a48ca7656

A potem jak wychodziłem z wstecznego to zostawał obraz ten pusty i zwiecha radia. Tylko reset wyłączeniem auta

https://www.fotosik.pl/zdjecie/da373dbe1220b656

Tak jak na zdjęciach. I też zwróciłem radio bo zero miałem pomocy i nic gość nie odpisywał.
Ale brałem radyjko całkiem od innego sprzedawcy co poprzednio do chr. Z tamtym nie miałem problemu i jak wszystko będzie ok (bo czekam na info od ich technika) to zamawiam od sprawdzonego sprzedawcy

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #221 dnia: 20 Lutego 2021, 08:11:56 »
Do kolegi madro.
Skoro taki sam problem występuje z innym radiem (tej samej marki , od tego samego sprzedawcy gdzie u innych taki problem nie występuje) to może problem leży po stronie instalacji samochodu. Kiedyś czytałem - nie pamiętam czy na tym forum , czy gdzieś indziej że chr 1,2 miał w pierwszych latach produkcji jakiś błąd z wiązką w podłączeniu czujnika, włącznika cofania. O ile dobrze pamiętam to były podłączone odwrotnie kable przy tym czujniku. Może to trzeba by było sprawdzić w serwisie czy twoje auto jest z tą usterką. Ktoś opisywał że miał problem z załączaniem kamery cofania przez tą usterką. Ale czy to jest akurat ten problem u Ciebie to trudno stwierdzić w 100% .
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2021, 08:14:22 wysłana przez Marek08 »

Offline madro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 20 Lutego 2021, 08:34:34 »
Może i problem z instalacją, ale jak to zlokalizować i nawet zgłosić skoro na oryginalnym radiu wszystko jest dobrze i kamera zawsze się wyłącza. :wallbash:

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #223 dnia: 20 Lutego 2021, 10:05:23 »
Ja bym sprawdził sygnał z kamerki czyli kabelek który idzie do radia sprawdż jak zachowuje się po włączeniu wstecznego powinien mieć 12 lub 6v a przy włączeniu 1 biegu lub luzu powinien mieć 0v jeśli inaczej wina wiązki jeśli tak jak opisałem wina radia

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #224 dnia: 20 Lutego 2021, 10:15:43 »
Najlepiej byłoby skontaktować się z kimś kto ten problem wiązki przerabiał. Trzeba spędzić sporo czasu w sieci na różnych forach żeby odszukać właściwą osobę , a i tak nie daje pewności że to coś pomorze. Jednak spróbować warto.
Ale najpierw zrób tak jak radzi dziakoni.
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2021, 10:19:22 wysłana przez Marek08 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl