zabawa trwa
Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 07:52:14
Ja wiem, że Audi jest premium, a Toyota czy VW dla ludu i nie potrzebuję do tego wikipedi.
No ale przypomnienie bentleja miało chyba coś negować a nie potwierdzać.
To, że Toyota kończy na Lexusie i nie idzie dalej. Czy Lexus jest konkurentem Audi, BMW? No nie wiem.
Wystarczy że wejdę do salonu/serwisu Audi, podejdę do recepcji, czy porozmawiam ze sprzedawcą/doradcą, czy jak spojrzę na rachunek
Tak jest, wystarczy też pójść do salonu lexusa jest to samo chyba logiczne.
To chyba dawno nie byłeś w salonie Audi. Lexus jest mocno w tyle.
jakość materiałów, nowoczesność rozwiązań oczywiście też. I ponadczasowość.
Ale te materiały do czego porównujesz do tojoty czy lexa ? Bo już się gubię.
Co do materiałów hmmm nie wiem czy jest ok ale miałem kilka wypasionych audi i w porównaniu do Lexa można polemizować. Co jest lepiej a coś gorzej.
Można polemizować? Ostatni LS200 którym jeździłem był na tzw. "wypasie". Podobny wypas i jakość materiałów miałem w Saabie 9-5. A Saab to (było) premium? Teraz, przed kupnem RAV4, Lexusy z salonu nie porywały ani materiałami ani wykończeniem.
nowoczesność rozwiązań oczywiście też. I ponadczasowość.
Tu chyba marektingowcy zrobili kawał dobrej roboty.
Te same hasła były powtarzane jak wchodziły top modele od vw typu a8 (posiadałem s8 v10), fajton, tuaareg. Na tą chwile symbolizują typowe koszule z żabotami w cenach dobrego roweru tylko dlatego że są magazynami części. A nowoczesność w wykonaniu tej marki wygląda tak że zostawiasz taki wynalazek bo np. masz wyjazd na urlop 3tyg wracasz a Twój nowoczesny bolid ma 17 błędów i mechanik dostaje palpitacji.
Rekordowo woziłem pomiędzy aso tuarega v10tdi pół roku i nic.
Wsiadam do Audi i wiem, że jestem w Audi. Jest wygodnie, nowocześnie, miło, cicho. Tak, salonowe po przejechaniu 6tys km poprosiło o dolewkę oleju, a drugie ponad roczne tak zdechło, że odjechało na lawecie i stało dwa tygodnie aż ściągną części z Niemiec. Ale gdybym w garażu nie miał Audi, to nie miałbym od czego odpalić Toyoty, bo zdycha 12V...
Za to pięcio-, czy siedmioletnie Audi czy (niestety) BMW z wyglądu jest nadal świeże i ma coś w sobie to coś, gdzie Toyoty, Peugeoty, Renaulty, Citroeny czy Alfy (choć te najmniej, czemu?) ulegają czasowi, stają się nudne i giną w tłumie. Jedynie wspomniany wcześniej Ford...
Jednak RAV4 exe predestynuje do premium, zdaje się że niby puka do drzwi, a jest jeszcze od nich daaaleko
Ravka do niczego nie predestynuje, jest zwykłą tojotą w max opcji premium będzie odpowiednik rav pod marką Lexa.
Nie predestynuje to Corolla, ale RAV4 już tak. Zauważ, że jest kreowana jest jako auto dla biznesmena, a nie dla rodziny. To jest takie coś, że samo nie wie czy jest już premium. Jak Volvo. Czy Volvo jest premium?
Trochę tu w tej kreacji namieszał Highlander.