Autor Wątek: Wyciszenie rav4 2019  (Przeczytany 80229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Wyciszenie rav4 2019
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Lipca 2021, 11:44:20 »
Spójrz na widoczne prawy np.na ramkach drzwi od wewnątrz i znajdź takie a Audi
Audi ma jakość materiałów i nie ma o czym gadać.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #76 dnia: 20 Lipca 2021, 14:24:39 »
Ja wiem, że Audi jest premium, a Toyota czy VW dla ludu i nie potrzebuję do tego wikipedi.
No ale przypomnienie bentleja miało chyba coś negować a nie potwierdzać.

Wystarczy że wejdę do salonu/serwisu Audi, podejdę do recepcji, czy porozmawiam ze sprzedawcą/doradcą, czy jak spojrzę na rachunek
Tak jest, wystarczy też pójść do salonu lexusa jest to samo chyba logiczne.

Gama aut i mnogość konfiguracji,
Tak jest. Wybierasz i przebierasz w/g uznania. To na duży plus.

jakość materiałów, nowoczesność rozwiązań oczywiście też. I ponadczasowość.
Ale te materiały do czego porównujesz do tojoty czy lexa ? Bo już się gubię.
Co do materiałów hmmm nie wiem czy jest ok ale miałem kilka wypasionych audi i w porównaniu do Lexa można polemizować. Co jest lepiej a coś gorzej.

nowoczesność rozwiązań oczywiście też. I ponadczasowość.
Tu chyba marektingowcy zrobili kawał dobrej roboty.
Te same hasła były powtarzane jak wchodziły top modele od vw typu a8 (posiadałem s8 v10), fajton, tuaareg. Na tą chwile symbolizują typowe koszule z żabotami w cenach dobrego roweru tylko dlatego że są magazynami części. A nowoczesność w wykonaniu tej marki wygląda tak że zostawiasz taki wynalazek bo np. masz wyjazd na urlop 3tyg wracasz a Twój nowoczesny bolid ma 17 błędów i mechanik dostaje palpitacji.
Rekordowo woziłem pomiędzy aso tuarega v10tdi pół roku i nic.

Jednak RAV4 exe predestynuje do premium, zdaje się że niby puka do drzwi, a jest jeszcze od nich daaaleko
Ravka do niczego nie predestynuje, jest zwykłą tojotą w max opcji premium będzie odpowiednik rav pod marką Lexa.

Dokładnie tak samo jak możesz sobie zamówić tiguana na wypasie który nie będzie audi q5 chociaż ceną do niego się zbliży.

Ogólnie audi lubię za bardzo rozwojowe podejście do klienta szczególnie przy max "udanych" tsi    :good:
Ciekawe czy dają elementarz z oznaczeniami wersji/silników bo jak się wchodzi na forum vw to jest tam nowa nauka "oznaczenie w/s poziom zwalenia"  :-)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Lipca 2021, 15:18:11 »
zabawa trwa

Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 07:52:14

Ja wiem, że Audi jest premium, a Toyota czy VW dla ludu i nie potrzebuję do tego wikipedi.

No ale przypomnienie bentleja miało chyba coś negować a nie potwierdzać.

To, że Toyota kończy na Lexusie i nie idzie dalej. Czy Lexus jest konkurentem Audi, BMW? No nie wiem.

Wystarczy że wejdę do salonu/serwisu Audi, podejdę do recepcji, czy porozmawiam ze sprzedawcą/doradcą, czy jak spojrzę na rachunek

Tak jest, wystarczy też pójść do salonu lexusa jest to samo chyba logiczne.

To chyba dawno nie byłeś w salonie Audi. Lexus jest mocno w tyle.

jakość materiałów, nowoczesność rozwiązań oczywiście też. I ponadczasowość.

Ale te materiały do czego porównujesz do tojoty czy lexa ? Bo już się gubię.
Co do materiałów hmmm nie wiem czy jest ok ale miałem kilka wypasionych audi i w porównaniu do Lexa można polemizować. Co jest lepiej a coś gorzej.

Można polemizować? Ostatni LS200 którym jeździłem był na tzw. "wypasie". Podobny wypas i jakość materiałów miałem w Saabie 9-5. A Saab to (było) premium? Teraz, przed kupnem RAV4, Lexusy z salonu nie porywały ani materiałami ani wykończeniem.

nowoczesność rozwiązań oczywiście też. I ponadczasowość.

Tu chyba marektingowcy zrobili kawał dobrej roboty.
Te same hasła były powtarzane jak wchodziły top modele od vw typu a8 (posiadałem s8 v10), fajton, tuaareg. Na tą chwile symbolizują typowe koszule z żabotami w cenach dobrego roweru tylko dlatego że są magazynami części. A nowoczesność w wykonaniu tej marki wygląda tak że zostawiasz taki wynalazek bo np. masz wyjazd na urlop 3tyg wracasz a Twój nowoczesny bolid ma 17 błędów i mechanik dostaje palpitacji.
Rekordowo woziłem pomiędzy aso tuarega v10tdi pół roku i nic.

Wsiadam do Audi i wiem, że jestem w Audi. Jest wygodnie, nowocześnie, miło, cicho. Tak, salonowe po przejechaniu 6tys km poprosiło o dolewkę oleju, a drugie ponad roczne tak zdechło, że odjechało na lawecie i stało dwa tygodnie aż ściągną części z Niemiec. Ale gdybym w garażu nie miał Audi, to nie miałbym od czego odpalić Toyoty, bo zdycha 12V...
Za to pięcio-,  czy siedmioletnie Audi czy (niestety) BMW z wyglądu jest nadal świeże i ma coś w sobie to coś, gdzie Toyoty, Peugeoty, Renaulty, Citroeny czy Alfy (choć te najmniej, czemu?) ulegają czasowi, stają się nudne i giną w tłumie. Jedynie wspomniany wcześniej Ford...

Jednak RAV4 exe predestynuje do premium, zdaje się że niby puka do drzwi, a jest jeszcze od nich daaaleko

Ravka do niczego nie predestynuje, jest zwykłą tojotą w max opcji premium będzie odpowiednik rav pod marką Lexa.
Nie predestynuje to Corolla, ale RAV4 już tak. Zauważ, że jest kreowana jest jako auto dla biznesmena, a nie dla rodziny. To jest takie coś, że samo nie wie czy jest już premium. Jak Volvo. Czy Volvo jest premium?
Trochę tu w tej kreacji namieszał Highlander.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #78 dnia: 20 Lipca 2021, 15:23:41 »
Kurcze. Jezdzilem Highlanderem i teoche premium jest. Ale z drugiej strony jak ktos jezdzi CHrem to dla niego Rav4 bedzie premium, a jak ktos ma Corolle w sedanie to moze uwazac Camry za premium.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Lipca 2021, 16:33:20 »
Tak czytam i czytam, i pomimo wieku nie rozumiem o czym mowa - a może z powodu wieku. Audi nie lubię. Miałem touaregi 2x, V8 i V6, miałem XC60 w benzynie 3,0, przesiadłem się do RAV4. Prawdziwy luksus był tylko w touaregu. Na toyotę nie narzekam, ale dlaczego pojawił się temat premium nie wiem. Tu nie ma czego przyrównywać.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #80 dnia: 20 Lipca 2021, 16:41:42 »

Nie predestynuje to Corolla, ale RAV4 już tak. Zauważ, że jest kreowana jest jako auto dla biznesmena, a nie dla rodziny. To jest takie coś, że samo nie wie czy jest już premium. Jak Volvo. Czy Volvo jest premium?

ja nigdzie nie widziałem, żeby rav4 była kierowana do biznesmenów ani żeby w salonie bądź na stronie pojawiło się coś o premium... volvo jest premium, ale tam bazowa, najtańsza wersja kosztuje tyle co rav4 exe, a jak dodanie bajerów np do fiata 126p nie zrobi z niego premium tak exe nie zrobi z rav4 premium

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #81 dnia: 20 Lipca 2021, 16:48:20 »
Czy Lexus jest konkurentem Audi, BMW? No nie wiem.
Tak jest i w dodatku zobacz ile jest go sprzedawanego na innych/kontynentach.

Pogubiłem się o co Ci chodzi RAV premium do biznesmenów ??? Nie dla rodziny ???  :thumbdown:

A tak to w ogóle Ciężko się z Tobą dyskutuje bo trzymasz się kurczowo swoich odczuć/gustu które nijak się mają do rzeczywistości chociażby takiej jak klasa auta. To co jest proste  jak drut, opisane w wiki Ty odwracasz do góry nogami twierdząc inaczej i dokładają jakieś własne fixum dyrdum jak rav dola biznesu.

Więc ok.masz rację ja na tą chwile dziś może przyjmę audi z 19r oczywiście na lawecie i prosto z ASO :-). Sprawdzę jakość.

ale dlaczego pojawił się temat premium nie wiem. Tu nie ma czego przyrównywać.

No właśnie też się pogubiłem.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Lipca 2021, 17:28:37 »
Bo definiujesz "premium" przez markę. To trochę przestarzała klasyfikacja.
Saab w 2000 roku był premium, ale w 2009 ciężko o 9-3 czy 9-3 powiedzieć, że to auta klasy premium. Bo 9-5 do końca produkcji jako jedyny miał mieszek lewarka zmiany biegów z prawdziwej skóry nie czyni go premium. Ale za to model MY2010 już chyba premium?
Czy Audi jest premium - historycznie jest, ale czy premium jest jest A3 z plastikową kierownicą? Jeżeli posłuchać jak działają pokrętła kierowania powietrza - tak, jak na plastikową kierownicę - nie. Czy auta klasy premium powinny mieć plastikową kierownicę? Czy podstawowe A4 jest premium? Bo ma znaczek Audi?

A czy to jest zdjęcie reklamowe auta rodzinnego czy może auta klasy premium?

A TRD? To rodzinne? Premium? Czy terenowe?

Definicja premium się zmienia tak, jak zmienia się klient. Większość chce połechtać swoje ego, więc VW dla ludu ma golfa w mega pakiecie "premium", a Audi ma A3 z plastikową kierownicą. I też Tuarega "premium", który może być bardziej wypasiony niż gołe Q7.
Toyota nazwała jedną z wersji RAV4 Executive niby czemu? Żeby podkreślić, że to auto rodzinne? A może takie "premium".

Definicja marek premium jest stara jak Wikipedia i chyba już nie przystaje do obecnego czasu. Kończy swoją świetność, jak kończy Wikipedia.
Segmentacja na poziomie konkretnego modelu, czy nawet wyposażenia, a nie marki.
IMHO. Taka moja konkluzja.

P.S.
W kwestii testów zgłoś się do dealera :)
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2021, 17:32:48 wysłana przez Kiełek »

Offline aro23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 20 Lipca 2021, 18:07:56 »
Kiełek -  :good:

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Lipca 2021, 19:33:49 »
Kiełek  :good:

Offline Maniek49

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 21 Lipca 2021, 08:55:05 »
mala aktualizacja dokonczylem awoja robote czyli caly bagazbik klapa i wszyatkie drzwi. Efekt bardzo zauwazalny tylu juz niesychac .Nawet zona ktora nie zwraca uwagi na takue rzeczy miwi ze jest duzo ciszej. Drzwi sa ciezsze muza gra lepiej. Ze skrawkow co zostali poupychalem pod nogi z porzodu kierowcy i pasarzera dzwiek silnika jest jakby cichzy. Teraz mysle nad orzednimi nadkolami z zewnatrz ale boje sie o ruda. Ogolnie polecam taka robote niekoniecznie samemu do wykonania

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #86 dnia: 21 Lipca 2021, 10:09:55 »
@Maniek49 może jakieś fotki

Offline Maniek49

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 21 Lipca 2021, 13:55:31 »
powiem szczerze ze zadnych fotek nie robilem moge co najwyzej zrobic teraz fotki bagaznika bo dostep dobry  dodam jeszcze ze tapicerke drzwi przod 9asazera sciagalem i poprawialem bo odstawalo troche teraz ok. Ogolnie z roboty teraz jestem zadowolony bo podczas robienia drzwi klokem ze sie za to wziolem dostep do wewnatrz drzwi jest slaby lapy mozna pociac podpowiem ze dobrze jest sciagnac jeszcze glosniki ale one sa na nitach treba rozwiercac potem przykrecac ja tego nie zrobilem wiec malem gorszy dostep

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #88 dnia: 21 Lipca 2021, 15:04:40 »
A jak zrobiłeś klapę bagażnika, bo moich działaniach jest trochę ciszej, ale mam takie wrażenie, że teraz centralnie przez klapę ten hałas dochodzi.

Offline czaki58

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4 V 222 KM
« Odpowiedź #89 dnia: 21 Lipca 2021, 17:21:37 »
Ja nic nie wyciszam bo przy mojej jeździe przeważnie tylko po mieście nie ma to sensu .Ktoś kto często jeździ autostradami  i na długich odcinkach z prędkością 130-180 może i tak . A tak dla ciekawości ile kg wazy te wyciszenie .Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl