Robi się to paluszkiem Musisz gdzieś knypelek ECO/SOFT/FAST (albo jakoś podobnie) na panelu klimatyzacji odnaleźć i nadusić.
To domykanie samemu przez prosty interfejs można włączyć. Sent from my VOG-L29 using TapatalkRav4 V Nasze modyfikacje ->#657 się 26 3020@doswiadczony "Kupiłem ostatnio interfejs OBD2 MINI VCI za 43 złhttps://pl.aliexpress.com/item/32647867920.htmlWraz z interfejsem chińczyk dołożył program diagnostyczny Techstream. Dostawa w 10 dni.Wraz z diagnostyką (odczyt i kasowanie błędów) dostępne także ukryte opcje ustawienia auta, np. sterowanie drzwiami, ustawienia klimy, światła, także automatyczne domykanie szyb po zamknięciu auta z pilota i inne.Przykładowo można sterować oświetleniem ambientowym, tz. można wyłączyć na amen, lub włączyć tylko po otwarciu drzwi na określony czas, można włączyć zarówno po otwarciu oraz w trakcie jazdy (Drive), można ustawić przygasanie o różnym stopniu natężenia w trakcie jazdy.Ponadto, co mnie szczególnie interesowało, mogę teraz samodzielnie zaprogramować drugi komplet czujników np. na zimówkach, a następnie już na panelu kierowcy przełączać dwa komplety."1
Do tego przestawienie trybu jazdy na eco przestawia też klimatyzację.
Ale faktycznie w auto nadmuch na szyby bywa czasem słaby. Zimą kilka razy na autostradzie musiałem włączyć tryb osuszania szyb albo ręcznie przestawić nadmuch.
[To domykanie samemu przez prosty interfejs można włączyć. "Kupiłem ostatnio interfejs OBD2 MINI VCI za 43 złhttps://pl.aliexpress.com/item/32647867920.htmlWraz z interfejsem chińczyk dołożył program diagnostyczny Techstream. Dostawa w 10 dni.Wraz z diagnostyką (odczyt i kasowanie błędów) dostępne także ukryte opcje ustawienia auta, np. sterowanie drzwiami, ustawienia klimy, światła, także automatyczne domykanie szyb po zamknięciu auta z pilota i inne.Przykładowo można sterować oświetleniem ambientowym, tz. można wyłączyć na amen, lub włączyć tylko po otwarciu drzwi na określony czas, można włączyć zarówno po otwarciu oraz w trakcie jazdy (Drive), można ustawić przygasanie o różnym stopniu natężenia w trakcie jazdy.Ponadto, co mnie szczególnie interesowało, mogę teraz samodzielnie zaprogramować drugi komplet czujników np. na zimówkach, a następnie już na panelu kierowcy przełączać dwa komplety."1Dzieki za pomysł i nazwę, bo wlasnie znalazlem https://allegro.pl/oferta/interfejs-toyota-lexus-mini-vci-techstream-obd2-9583553679bo chyba mi sie ten gadzet przyda - czekam na info od dilera ''ile kosztuje kodowanie czujników TPMS'' do felg, bo kupuje drugi komplet, .. i moze by by jakoś po kosztach przy świerzym zakupie auta - podmienili od razu opony - by mieć letni komplet.Noi będzie zabawa tymi ukrytymi ustawieniami :D
Cytat: gad0804 w 21 Października 2020, 08:48:58Dają za free BLE42Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu TapatalkaWczoraj do mnie diler dzwonil i mowił,że do Hestii (zakladalem wątek nt Ubezpieczenia OC/AC) - wlasnie ten BLE42 oni akceptują jako drugie zabezpieczenie ... i za 200 pln (wg 'promocji'') podepną mi to.
Dają za free BLE42Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Skąd wiesz, że się nie da?
Cytat: crystian09 w 21 Października 2020, 08:58:41Cytat: gad0804 w 21 Października 2020, 08:48:58Dają za free BLE42Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu TapatalkaWczoraj do mnie diler dzwonil i mowił,że do Hestii (zakladalem wątek nt Ubezpieczenia OC/AC) - wlasnie ten BLE42 oni akceptują jako drugie zabezpieczenie ... i za 200 pln (wg 'promocji'') podepną mi to.Zaraz zaraz... czyli RAV4 nie ma fabrycznego immobilizera??
Cytat: Krisman w 21 Października 2020, 10:40:54Skąd wiesz, że się nie da?Pisalem wlasnie do goscia z allegro - i mi napisal, ze od V.15 podejdzie rocznik 2020 ... bo juz mialem kupowac, ale nie podobało mi sie w ofercie, ze slabsza wersja opgrogramowania - niż kolegi z Ali...
"Kupiłem ostatnio interfejs OBD2 MINI VCI za 43 złhttps://pl.aliexpress.com/item/32647867920.htmlWraz z interfejsem chińczyk dołożył program diagnostyczny Techstream. Dostawa w 10 dni.Wraz z diagnostyką (odczyt i kasowanie błędów) dostępne także ukryte opcje ustawienia auta, np. sterowanie drzwiami, ustawienia klimy, światła, także automatyczne domykanie szyb po zamknięciu auta z pilota i inne.Przykładowo można sterować oświetleniem ambientowym, tz. można wyłączyć na amen, lub włączyć tylko po otwarciu drzwi na określony czas, można włączyć zarówno po otwarciu oraz w trakcie jazdy (Drive), można ustawić przygasanie o różnym stopniu natężenia w trakcie jazdy.Ponadto, co mnie szczególnie interesowało, mogę teraz samodzielnie zaprogramować drugi komplet czujników np. na zimówkach, a następnie już na panelu kierowcy przełączać dwa komplety."1
Musisz gdzieś knypelek ECO/SOFT/FAST (albo jakoś podobnie) na panelu klimatyzacji odnaleźć i nadusić.