Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794685 razy)

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #300 dnia: 16 Listopada 2020, 10:48:04 »

15.   Cena ? wiem, że tanio nie jest ale ostatecznie zapłaciłem 154 000 zł za wersję Selection z napędem 4x4

Hi,

Moglbys napisać ktory to dealer...ew namiar na handlowca?

Pozdr
Cena naprawdę dobra. Ja zapłaciłem niewiele mniej za comfort+style awd.

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #301 dnia: 16 Listopada 2020, 14:54:19 »
Co do szerokości z otwartymi lusterkami - to nadarzyła mi się dzisiaj okazja aby to sprawdzić w ASO. Na wystawowej RAV4 przez otwarte szyby zmierzyliśmy od końca lusterka do końca i wyszło, że szerokość ta wynosi ok.   2135 mm . :)

Offline wicher13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 16 Listopada 2020, 22:02:21 »
Cena ? wiem, że tanio nie jest ale ostatecznie zapłaciłem 154 000 zł za wersję Selection z napędem 4x4

kupiłeś 4x4 w cenie 4x2 - to był nowy samochód czy jakiś demo car ?

Offline Misquamacus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 17 Listopada 2020, 16:59:45 »
Ależ mnie Toyota zirytowała teraz... Zmieniłem koła na zimowy komplet, oczywiście z oryginalnymi czujnikami. Zaświeciła się kontrolka ciśnienia. Serwis musi dodać te czujniki za 150 pln, sam tego nie zrobię... Chyba że znacie sposób - RAV4, rocznik bieżący.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #304 dnia: 17 Listopada 2020, 17:26:46 »
Kabelkiem poprzez OBD2 powinno dać radę bez problemu, jak i w każdym zakładzie. Swoją drogą co za porąbany system nastawiony na łojenie kasy tylko.
Czy w Tucsonie, czy w Qasqhaiu zakładasz koła, jedziesz max 2 kilometry i są wczytane, tu oczywiście pod górkę.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Misquamacus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #305 dnia: 17 Listopada 2020, 17:30:14 »
Dokładnie takie same mam odczucia. Zwyczajne dojenie klienta, słowem się żaden nie zająknął przed zakupem, że taki będzie problem.

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #306 dnia: 17 Listopada 2020, 17:51:13 »
Dlatego trzeba kupić czujniki uniwersalne,sklonować,nawet samemu przerzucić koła zarazem zaoszczędzić parę groszy i cieszyć się jazdą.Zdejmujesz koła letnie zakładasz zimowe nic nie kodujesz i naprzód.A tak na marginesie w Nissane Q zakladałm koła zimowe i czujniki same się programowały.Ale tu chodzi o kasę.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #307 dnia: 17 Listopada 2020, 18:00:26 »
Dlatego trzeba kupić czujniki uniwersalne,sklonować,nawet samemu przerzucić koła zarazem zaoszczędzić parę groszy i cieszyć się jazdą.Zdejmujesz koła letnie zakładasz zimowe nic nie kodujesz i naprzód.A tak na marginesie w Nissane Q zakladałm koła zimowe i czujniki same się programowały.Ale tu chodzi o kasę.
poglaskaleś te uniwersalne czujniki i sie same zaprogramowaly ?
co z tego,ze kupisz uniwersalne za ok 450 jak programator na allegro ok 300 ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #308 dnia: 17 Listopada 2020, 18:06:49 »
Ależ mnie Toyota zirytowała teraz... Zmieniłem koła na zimowy komplet, oczywiście z oryginalnymi czujnikami. Zaświeciła się kontrolka ciśnienia. Serwis musi dodać te czujniki za 150 pln, sam tego nie zrobię... Chyba że znacie sposób - RAV4, rocznik bieżący.
ja przed odbiorem Ravki 5.11 - dalem juz wczesniej dilerowi znac by mi przerzucili zimôwki (ktore ugralem przed kupnem) na felgi - a letnie opony do bagaznika , bo wlasnie by mnie potem np oni nie skasowali za zmiane kół lub to kodowanie czujnikôw

btw Kabel OBD2 juz z allegro idzie,wiec na wiosne sam skoduje czujniki na letnie (ktore wkrôtce odbieram z salonu + chlapacze .. kupuje za ten bon z apki MyT)

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #309 dnia: 17 Listopada 2020, 18:19:53 »
Czasami żeby działało to trzeba pogłaskać tu i tam :-) Po co kupować programator jak każdy lepszy gumiarz ogarnia temat za 40 zeta, a spokój na lata.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #310 dnia: 17 Listopada 2020, 18:27:11 »
Czasami żeby działało to trzeba pogłaskać tu i tam :-) Po co kupować programator jak każdy lepszy gumiarz ogarnia temat za 40 zeta, a spokój na lata.
no tez prawda ;)
ale ja wykombinowalem,ze z tego bona za 1k .. dorzuce tylko 200 i mam chlapacze (400) + te czujniki (800) , bo nic konkretnego za tego tysiaka wg mnie nie ma salon do zaoferowania a na wiosne sam je skoduje ..taki mały offtop

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #311 dnia: 17 Listopada 2020, 18:55:42 »
Dokładnie takie same mam odczucia. Zwyczajne dojenie klienta, słowem się żaden nie zająknął przed zakupem, że taki będzie problem.

Kiedyś dawno temu miałem okazje popracować w jednym z salonów samochodowych, nie była to Toyota...i motto kierownika serwisu które cytował codziennie było cytuje: dymaj klienta swego aż koszula spadnie z niego.

Wiec nic już nic nie jest mnie w stanie zdziwić

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #312 dnia: 19 Listopada 2020, 20:32:01 »
Ja też zajechałem do ASO z kompletem nowych opon zimowych + felgi + czujniki - wszystko kupione na oponeo i oni od razu, że muszę się liczyć, że te zamienniki mogą nie działać i może być konieczność wymiany ich na oryginalne  :grin:

Ja temu gościowi z serwisu opowiedziałem, że pewnie w oponeo mają większe doświadczenie od nich co sprzedają i raczej na 99,9% po podaniu numeru VIN wiedzieli dokładnie jakie dobrać  :-P

Finalnie wszystko się zakończyło bez problemu i już ponad miesiąc działają, więc miałem rację, ale fakt widać jak na każdym kroku chcą wciskać ich asortyment.

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #313 dnia: 20 Listopada 2020, 08:52:15 »
Co do szerokości z otwartymi lusterkami - to nadarzyła mi się dzisiaj okazja aby to sprawdzić w ASO. Na wystawowej RAV4 przez otwarte szyby zmierzyliśmy od końca lusterka do końca i wyszło, że szerokość ta wynosi ok.   2135 mm . :)
Dokładnie...ja mam drzwi garażowe 2100mm i zonk bo kazało się, że za mało na RAVke

Pozdr,
n.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #314 dnia: 20 Listopada 2020, 09:18:41 »
Musisz wjeżdżać ze składanymi lusterkami :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl