Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #390 dnia: 30 Listopada 2020, 16:41:29 »
Ja mimo że mam tylko comfort+style, nie mam problemu z wycieraczką, a znaki w wersji z navi rozpoznaje doskonale, a z kolanami zero problemu u mnie.
Reszta jak wyżej.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tomix74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #391 dnia: 30 Listopada 2020, 18:15:25 »
Gratuluję Wam samochodów... mimo wszystko widzę, że uwagi te negatywne to mimo wszystko pierdołki. Już się ciesze na odbiór. Pozdrawiam i dzięki za opinie

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #392 dnia: 30 Listopada 2020, 18:43:25 »
Gratuluję Wam samochodów... mimo wszystko widzę, że uwagi te negatywne to mimo wszystko pierdołki.
No czasami nie takie pierdołki, jak chociażby podnoszący się poziom oleju w silniku przy miejskiej jeździe na krótkich odcinkach. Zwróć na to uwagę.

Offline tomix74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: 30 Listopada 2020, 18:47:51 »
no tak masz rację.. w swoim też będę to obserwował.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #394 dnia: 30 Listopada 2020, 22:24:57 »
Gratuluję Wam samochodów... mimo wszystko widzę, że uwagi te negatywne to mimo wszystko pierdołki. Już się ciesze na odbiór. Pozdrawiam i dzięki za opinie

Z reguł pierdółki, które można we własnym zakresie wyeliminować (patrz dział "nasze modyfikacje") :)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #395 dnia: 01 Grudnia 2020, 01:20:01 »
W sumie klasyfikuje sie to do obserwacji, kazdy z nas byc moze ma rozne kierownice w zaleznosci od modelu ale czy ktos zauwazyl jakies odbarwienia na kierownicy po uzyciu srodkow dezynfekujacych ? JA obecnie nie szczedze tego srodka na rece tuz po wejsciu do auta i odrazu zdaza mi sie lapac kierownice jak rowniez nawet ja dezynfekowac cala przecierajac recznikiem. Na kierownicy ze starego Audi A4 2008 skorzana - nie widze zadnych efektow. na papierze po mocnym przetarciu sa czarne smugi ale uszkodzenia kierownicy jako tako nie ma.

Offline le_burbon

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #396 dnia: 01 Grudnia 2020, 16:09:39 »
Dostalem na prywatna wiadomość prośbę o dodanie znaczka black edition. Podpinam zdjecie tutaj. Jak widać jest to jakaś zwykla naklejka.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #397 dnia: 01 Grudnia 2020, 16:23:10 »
Z innej beczki.... czy ktos moze polecić mi jakąś sensowną matę ochronną na szybę Rav 4 2020r?
wez kup takä zwykłä srerbrnä - co w lecie daje sie gdy słońce grzeje ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #398 dnia: 01 Grudnia 2020, 16:54:16 »
Dostalem na prywatna wiadomość prośbę o dodanie znaczka black edition. Podpinam zdjecie tutaj. Jak widać jest to jakaś zwykla naklejka.

Nie popisali się
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #399 dnia: 01 Grudnia 2020, 17:15:44 »

Nie popisali się
aa ja myslalem,ze sam to nakleił .. bo w salonie widzialem kiedys bez tego napisu .. chyba,ze w salonie pościagali ..

btw ja te na klapie z szyby odkleiłem..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #400 dnia: 01 Grudnia 2020, 21:25:16 »
A macie coś takiego, że przy dotknięciu, takim wciśnięciu na 1 cm hamulca przy niskiej prędkości słychać dźwięk jakiegoś przekaźnika albo jakby ktoś blaszka o blaszkę stuknął? Nie wiem czy wylapiecie, ja usłyszałem dziś. Bo radio wyłączyłem więc nawet nie wiem czy tak było od nowości czy się pojawiło. Tu nagranie

https://youtu.be/gjYXQHBSiXY

Pozdr,
n.

Spritmonitor.de" border="0

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #401 dnia: 02 Grudnia 2020, 06:56:11 »
Tak, mamy tak od początku.

Prawdopodobnie któryś ze styczników dołącza zasilanie do falownika lub inny system aktywuje.
Po tym pojawia się jeszcze dźwięk pracującego falownika kilka kHz.

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #402 dnia: 02 Grudnia 2020, 09:10:58 »
nagranie

Słychać to na filmie. Ale nie wydaje się jakoś mocno irytujące

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: 02 Grudnia 2020, 09:52:26 »
To kliknięcie jest naturalne. I nie ma się czym przejmować. Tak jak pisali Panowie wyżej to załączanie serwa, a że w całym układzie hybrydowym hamulec działa "inaczej" to taki urok tego auta. Mi nie przeszkadza.

Co do znaczka JBL, to rzeczywiście słabo ale nie ma tragedii. Chociaż przyznam że w wersji Selection, srebrny napis Selection na czarnym słupku wygląda bardzo ładnie. Szkoda że w ten sposób nie zrobili tego JBL.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #404 dnia: 03 Grudnia 2020, 10:28:08 »
W końcu i ja się mogę podzielić moimi wrażeniami na temat mojej C+S AWD Hybrid.
Na plus:
- oczywiście napęd - to jak z jaką łatwością się prowadzi ten samochód to jest bajka - czy po mieście czy po autostradzie. Dostępny cały czas moment obrotowy robi piekielnie dobrą robotę.
- światła basic led są jak najbardziej w porządku - jak dla mnie mają dobry zasięg i nie brakuje mi doświetlania zakrętów, które miałem w poprzednim aucie.
- tuner DAB - nie miałem do tej pory w samochodzie i nawet nie spodziewałem się, że jest w Toyocie - dobra alternatywa dla wiecznie-grających-to-samo-stacji na FM.
- Android Auto - działa szybko i bez problemów póki co.

Na minus:
- Podgrzewane fotele - nie wyłączają się automatycznie po zgaszeniu samochodu, tzn. jeśli nie wyłączyłem grzania fotela podczas jazdy/przy wyjściu z auta, to po powrocie do samochodu i jego odpaleniu fotel znowu się grzeje - wszystko przez włącznik, który nie wraca do pozycji neutralnej po jego naciśnięciu (to moje n-te auto z podgrzewaniem siedzenia i nigdzie się z tym nie spotkałem).
- Regulacja wysokości fotela - to "pompowanie" żeby obniżyć lub podnieść fotel jest dość wkurzające.
- Kiepsko się montuje pasy kotwiczne do fotelika RWF - wprawdzie da się je zapiąć za szyny fotela, ale nie da się wtedy pełnego zakresu regulacji wykorzystać - planuje zrobić customowe pętle (szkoda, że nie ma ich domyślnie, tak jak np. w Volvo).

Nie wpisuje tego do listy na minus, ale obserwację mam taką, że poziom hałasu jest na akceptowalnym poziomie, ale szału nie ma. Szczególnie chodzi mi o dźwięk silnika. Mam wrażenie, że na jeździe próbnej było ciszej... może to kwestia ujemnych temperatur a może kontrast pomiędzy trybem EV a włączonym motorem spalinowym potęguje to wrażenie głośności.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl