Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaszczur

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #525 dnia: 15 Grudnia 2020, 23:27:04 »
Ja mam jutro swój wielki dzień.. odbieram SELECTION biała perła + JBL + progi

Nie pytam sąsiadów, nie pytam nikogo. Wiele czytałem, jazda próbna mnie oczarowała i liczę, że to dobry wybór.
Jak już pisałem - nie ma aut idealnych, ale ten ma - jak dla mnie - więcej przesłanek żeby nim być.  :good:
Zrobiłem już pewne modyfikacje w salonie.. podrzuciłem im chińskie i polskie zakupy - wiem, że muszę dopłacić za robociznę, ale chociaż na fakturze jest, że to zrobili i nikt nie będzie się czepiał, że robiłem coś sam na gwarancji.

Moje modyfikacje:
Wewnętrzne oświetlenie LED,
Zewnętrzne żarówki LED z wyjątkiem przeciwmgielnych
Dynamiczne migacze w lusterkach
Podświetlanie przycisków otwierania szyb (wszystkich czterech)
Podświetlanie klamek

Dzięki Wam za wszystkie opinie, uwagi one też pozwoliły mi podjąć tą myślę, dobrą decyzje.
:grin:Wzajemnie

Witam wszystkich użytkowników forum.

Ja odbiór swojej Rav 4 selection Misty Silver mam mieć w przyszłym tygodniu :-) , ale od pewnego czasu zaglądam na forum i mam parę pytań.

Wczoraj zawiozłem do salonu:
- diody led do oświetlenia wnętrza
- wideorejestrator

Chciałbym dołożyć jeszcze dynamiczne kierunkowskazy w lusterkach ( ale pytanie, które zamówić są białe i dymione w dwóch odcieniach?). Mam nadzieję , że zdążą dotrzeć przed odbiorem auta.
Podświetlanie przycisków otwierania szyb zamówię na ali, to samo podświetlanie klamek.
Myslę, że dam radę sam wymienić.
Poprosiłem w salonie o wprowadzenie zmian w ustawieniach( dotyczących domykania szyb)
Proszę o podpowiedzi, co można jeszcze zmienić w ustawieniach( poproszę w salonie o zmianę w ustawieniach).

Chodzi mi po głowie, żeby do wersji selection dołożyć monitorowanie martwego pola w lusterkach( są takie moduły), ale jakby do wersji selection włożyć wkłady lusterek od executive i do nich podłączyć przewody od modułu?
Chciałbym jeszcze zapytać o ledy do zewnętrznych lamp auta( proszę o jakieś wskazówki) jakie i gdzie kupić?
To na razie wszystko(przepraszam za chaos  w moim wątku)

Pozdrawiam

Offline tomix74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #526 dnia: 16 Grudnia 2020, 08:12:34 »
Hej..
Jestem pod wielkim wrażeniem auta!
Powiem krótko BOMBA! Jeszcze mam problem z ogarnięciem APPLE CAR - bo mam go przez CARLINKIT.
Na pewno moje wrażenia są bardzo pozytywne. Lepsze niż na jeździe próbnej. :good:
Zainstalowanie podświetleń klamek i przycisków robi mega robotę. Klamki to bardziej mocniejszy niebieski ale na pewno nie jest denerwujący. Przyciski do szyb to jak oryginał. Kolor identyczny jak reszta przycisków.

Moje natomiast największe zaskoczenie to poziom hałasu. Tu, na forum któryś z Kolegów pytał, czy wersja z JBL (taką posiadam) jest ponoć lepiej wyciszona i powiem tak - Jestem wręcz PEWIEN, że tak jest. Nikt mi tego nie potwierdził z Toyoty ale różnica między jazdą próbną a teraz jest naprawdę duża. U mnie po jeździe próbnej poziom hałasu był sprawą, która mi się rzucała w uszy od razu. Nawet oglądałem oferty firm, które zajmują się wyciszaniem. Teraz wiem, że tego robić nie będę. Owszem jak wciśniesz w dechę to jest głośno, ale to dosłownie chwilę - potem jest uważam bardzo dobrze.

Co do kierunkowskazów dynamicznych: ja mam białe.. te dymione - to nie wiem niestety jaki efekt i różnica.

Auto w każdym razie jest SUPER.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: 16 Grudnia 2020, 08:22:17 »
Jeszcze mam problem z ogarnięciem APPLE CAR - bo mam go przez CARLINKIT.
Przecież to jest Plug and play. jak masz jakieś problemy to pisz.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #528 dnia: 16 Grudnia 2020, 08:43:38 »
Chodzi mi po głowie, żeby do wersji selection dołożyć monitorowanie martwego pola w lusterkach( są takie moduły), ale jakby do wersji selection włożyć wkłady lusterek od executive i do nich podłączyć przewody od modułu?
Chciałbym jeszcze zapytać o ledy do zewnętrznych lamp auta( proszę o jakieś wskazówki) jakie i gdzie kupić?
To na razie wszystko(przepraszam za chaos  w moim wątku)

Nie ma tak lekko, to nie tylko lusterka, ale cały BSM, czyli w bokach auta przy tylnym zderzaku 2 radary na jakieś 30-50 GHz. Stąd taka różnica w cenie.

Offline tomix74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #529 dnia: 16 Grudnia 2020, 08:43:54 »
Połączyłem.. ale potem jakoś uparcie mi na telefon przechodziło bezpośrednio,  zamiast APPLE CAR, ale szczerze robiłem to na szybcika i zobaczę na spokojnie potem.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2020, 08:50:43 wysłana przez tomix74 »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #530 dnia: 16 Grudnia 2020, 08:51:20 »
Chciałbym jeszcze zapytać o ledy do zewnętrznych lamp auta
Przejrzyj watek "RAV4 V Nasze modyfikacje" i "RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje", tam jest pełno informacji na ten temat.
Z tym że z zewnętrznymi lampami to jest problem prawny, szeroko dyskutowany na tym forum.
Nie chcę tego rozwijać - każdy musi sobie sam zdecydować.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2020, 09:05:35 wysłana przez Markid »

Offline Kopru

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #531 dnia: 17 Grudnia 2020, 22:08:30 »
Cześć. Dzień pełen wrażeń z odbiorem auta. Pierwsze kilometry i coraz bardziej mi się podoba. Przejechane 70 km i w tej euforii jeden dziwny zgrzyt. Przy małej prędkości słyszalne piszczenie z okolicy podwozia. Przy wciśnięciu hamulca robiła się cisza. Ktoś miał może coś podobnego?

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #532 dnia: 17 Grudnia 2020, 22:18:06 »
Czy to jest może hybryda? Może były to śpiewające anioły? Zwane przez niektórych AVAS

Offline Kopru

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #533 dnia: 17 Grudnia 2020, 22:45:24 »
To nie jest ten dźwięk UFO, a po prostu jakiś pisk.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #534 dnia: 17 Grudnia 2020, 23:21:51 »
może klocki/tarcze się docierają :) 
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #535 dnia: 18 Grudnia 2020, 05:49:48 »
trzeba radio włäczyc ... zniknä piski

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline MariuszP.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #536 dnia: 18 Grudnia 2020, 08:53:53 »
Wczoraj i ja dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy :) w konfiguracji C+S. Z pierwszych wrażeń: faktycznie oświetlenie wnętrza oszczędne - trzeba będzie zaopatrzyć się samodzielnie w zestawy oświetlenia. Z pierwszych 60 km jestem zachwycony...

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #538 dnia: 18 Grudnia 2020, 09:17:11 »
artykuł na poziomie szkoły podstawowej, nic nie wynika, nic nie wiadomo, źródła nie podane (link do oryginału).

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl