u mnie nie ma ledów, ledy to ja mam dziennie tylko. Reszta to klasyk (c+s).
Ja w takich przypadkach włączam pozycyjne i nie wyłączam napędu. Trochę jak choinka ale cóż zrobić. Gorzej bo po ruszeniu z takiego postoju w centrum gdzie jest dobre oświetlenie uliczne czasem zapominam włączyć światła mijania (np. poz. auto). Ale podobno nasze (genialne (to nie drwina)) auto ostrzega o tym fakcie - muszę to wypróbować.
Czy ktoś zna sposób jak w rav4 hybryda zgasić światła na uruchomionym zapłonie ? Przełącznik nie ma pozycji off.
jeżeli na ali kupić i wymienić wajchę z pozycją 0 - off
Cytat: Markid w 22 Grudnia 2021, 09:07:11Ja w takich przypadkach włączam pozycyjne i nie wyłączam napędu. Trochę jak choinka ale cóż zrobić. Gorzej bo po ruszeniu z takiego postoju w centrum gdzie jest dobre oświetlenie uliczne czasem zapominam włączyć światła mijania (np. poz. auto). Ale podobno nasze (genialne (to nie drwina)) auto ostrzega o tym fakcie - muszę to wypróbować. No właśnie nie ostrzega i jadę tak na pozycyjnych pół miasta.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Cytat: doswiadczony w 22 Grudnia 2021, 10:04:44jeżeli na ali kupić i wymienić wajchę z pozycją 0 - off A wiązka mieć ten dodatkowy pin ? A ogólnie - Dziękować
Ostrzega
Cytat: Markid w 22 Grudnia 2021, 10:28:16Cytat: doswiadczony w 22 Grudnia 2021, 10:04:44jeżeli na ali kupić i wymienić wajchę z pozycją 0 - off A wiązka mieć ten dodatkowy pin ? A ogólnie - Dziękować Domniemywam, że pozycja 0FF to jest brak połączenia jakichkolwiek zestyków.
Cytat: gilal w 22 Grudnia 2021, 11:39:38OstrzegaDzięki za info, dziś sprawdzę po pracy - ciemno już wtedy jest, więc powinno zadziałać. Ja mam C+S - zobaczymy.