Jeszcze raz powtórzę: Rav4V wybrałem świadomie, po jazdach testowych, nie tylko Toyotami ale także innymi SUVami dla ludu czyli za mniej niż 200k. Rav4 w testach była najcichsza, ale pod każdym innym względem również wypadała dobrze, chociaż np. kokpit i multimedia to chyba co najmniej klasa w dół w porównaniu do Tiguana czy Skody. Wybierając auto nie kieruję jedynie hałasem w środku. Zrobiłem rachunek sumienia, bilans plusów i minusów, i padło na Rav4 exe RM 2021. Minusów jest niewiele, przy ciszy w mieście i na drogach lokalnych jednocześnie na eskach jest głośno jeśli jadę z dopuszczalną prędkością a na betonie jest już masakrycznie, i jestem świadom że na ten hałas składa się szereg kwestii, których już nie zmienię jak sylwetka, przekrój itp. ale zmiana opon już być może coś choć trochę poprawić. Zamierzam też zainwestować w wyciszenie, tylko nie chcę tego robić na raty tylko raz a kompleksowo, ostatnio niestety nie mam na to czasu.
Nie oczekuję odniesienia się do mojej wypowiedzi i proszę nie dawać mi cudownych rad, a przyrównanie tych co mówią, że jest głośno do tych co to jeżdżą 180 na 90 jest po prostu głupie.