Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #3585 dnia: 16 Listopada 2024, 17:41:54 »
Oby tylko takie przypadki nas nie spotykały jak wybuch silnika w nowym Rav4 https://www.facebook.com/groups/2097792363840945/user/100001215501452/

Fakt, że 4 przypadki to jeszcze nie problem, ale to się nie powinno zdarzyć   :-(

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #3586 dnia: 16 Listopada 2024, 17:56:04 »
Niestety post zdjęty lub niepubliczny, ale to nie jest manufaktura aut ultrapremium żeby takie przypadki się nie działy. To są masowo klepane auta, wtopy się zdarzają i będą się zdarzać, jedyne co można kontrolować przy tej skali to jak firma na nie reaguje i jak są one likwidowane w ramach gwarancji.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GEN5 222KM
« Odpowiedź #3587 dnia: 16 Listopada 2024, 18:01:03 »
No i jeszcze jedna Kaczka Trolowa Facebukowa  ....zeby tak odrazu powaznie do tego podchodzic ....Ja juz paru VAG Troli w niemieckim Forum "wysadzilem" pisali tez jakies nielogiczne historie intelektualnie niedopracowane
Stronka juz nie dostepna .....takie tam historyjki zeby pocieszyc chlopakow z Paczki VAG i inne Niemieckie cudenka warsztatowe ze nie tylko u nich sie wszystko pier----li  :shock: 
Moja pierwsza Toyota...
Corolla AE 82 GT 16 V Twin cam

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3589 dnia: 16 Listopada 2024, 18:54:34 »
Jest na sprawdzenie takich "omamòw" latwy sposob .....wujek Googel , jak u niego wbijesz "RAV4 eksplozja silnika" i ci w aktualnej RAV4 nawet jeden wynik nie wyskoczy na ten temat to juz wiadomo  o co chodzi.....
Moja pierwsza Toyota...

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #3590 dnia: 16 Listopada 2024, 19:27:37 »
No post jest na faceboku na grupie "Toyota RAV4 Hybrid Polska" to należy się tam zarejestrować (dopisać) do grupy aby tam czytać i pisać.

Gościu napisał, że wal się urwał i dziura w silniku - no i że po perypetiach zapadła decyzja o wymianie silnika, i że czeka, a wkurzony bo to nowe RAV4 z tego roku. Zobaczymy jak to długo mu z tą wymianą zejdzie. 

W sumie lepiej byłoby, a by to była ściema niż aby w tym roku akurat na linii produkcyjnej mieli jakiś błąd.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3591 dnia: 16 Listopada 2024, 19:29:36 »
Tylko dlaczego ma włoskie blachy?
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #3592 dnia: 16 Listopada 2024, 19:33:53 »
To gdzie problem? Coś się wysypało, zdarza się takie życie, producent wymienia silnik po diagnozie która trwała może za długo, no ale pewnie takie są procedury, nie przeskoczysz. Jeżeli klient dostał auto zastępcze na czas diagnozy i naprawy to o czym się rozpisywać? Chyba że klient z tych co "łojesu ale żem wydoł piniondzuf a to śmie się zepsuć, no odszkodowanie za szkody moralne jak nic" i sępi zadośćuczynienie to pozdrawiam. 
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3593 dnia: 16 Listopada 2024, 19:36:12 »
To gdzie problem? Coś się wysypało, zdarza się takie życie, producent wymienia silnik po diagnozie która trwała może za długo, no ale pewnie takie są procedury, nie przeskoczysz. Jeżeli klient dostał auto zastępcze na czas diagnozy i naprawy to o czym się rozpisywać? Chyba że klient z tych co "łojesu ale żem wydoł piniondzuf a to śmie się zepsuć, no odszkodowanie za szkody moralne jak nic" i sępi zadośćuczynienie to pozdrawiam.
No dokładnie w tym problem. Walnął silnik. Finalnie dostał decyzję o wymianie silnika a on się pluje że się zepsuł i jak napisałeś.

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3594 dnia: 16 Listopada 2024, 20:05:38 »
Co to za Problem dolaczyc do facebukowej grupy? I wypisywac bajki  ..Mozesz sie nawet na Forum Ufo wpisac i zrobic Afere  ze zostales porwany przez ludzikow na 1 nodze i w mocherowch beretach i byles w KFC na marsie i miales rozwolnienie bo berety za szybko lecialy jak cie zrzucili nad radomiem itd. ....
No post jest na faceboku na grupie "Toyota RAV4 Hybrid Polska" to należy się tam zarejestrować (dopisać) do grupy aby tam czytać i pisać.

Gościu napisał, że wal się urwał i dziura w silniku - no i że po perypetiach zapadła decyzja o wymianie silnika, i że czeka, a wkurzony bo to nowe RAV4 z tego roku. Zobaczymy jak to długo mu z tą wymianą zejdzie. 

W sumie lepiej byłoby, a by to była ściema niż aby w tym roku akurat na linii produkcyjnej mieli jakiś błąd.
Moja pierwsza Toyota...

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #3595 dnia: 16 Listopada 2024, 20:11:30 »
Można się i tu na forum zapisać i chwalić markę, że nigdy się jeszcze nie zepsuła - tylko po co ?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3596 dnia: 16 Listopada 2024, 20:41:55 »
No i jeszcze jedna Kaczka Trolowa Facebukowa  ....zeby tak odrazu powaznie do tego podchodzic ....Ja juz paru VAG Troli w niemieckim Forum "wysadzilem" pisali tez jakies nielogiczne historie intelektualnie niedopracowane
Stronka juz nie dostepna .....takie tam historyjki zeby pocieszyc chlopakow z Paczki VAG i inne Niemieckie cudenka warsztatowe ze nie tylko u nich sie wszystko pier----li  :shock: 

Zauważyłem że miłośników niemieckich premium w szczególności BMW i Audi rajcuje hasło "inne też się psują" oczywiście już po doktoryzacji z zakresu tajnej wiedzy "czy już poprawili"  :-)

A co do "wystrzałowego" silnika z RAV4 to właściciel miał pecha. Patrząc na to z góry to chyba bidy nie ma jak na zwykły taśmowy produkt  :-)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3597 dnia: 16 Listopada 2024, 20:44:44 »
Tak. 4 przypadek na 5 lat produkcji… faktycznie porażająca awaryjność… prawie jak 1,4 TSI :D

Offline Mironik

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #3598 dnia: 07 Stycznia 2025, 10:35:39 »
Hej, od trochę ponad miesiąca jeżdżę hybrydą C+S, AWDi, MY24 i o wrażeniach napiszę po przejechaniu 10.000km (puki co po 4.500km są pozytywne), ale mam jedno pytanie. Czy i jeśli tak, to gdzie znajdę średnie spalanie paliwa od początku jazdy. Na aplikacji MyToyota na telefonie mam tylko pokazane w rozbiciu miesięcznym, a na licznikach samochodu spalanie jest liczone od odpalenia samochodu do jego zgaszenia. Dajcie znać gdzie to mogę znaleźć/ustawić.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3599 dnia: 07 Stycznia 2025, 12:12:21 »
Najlepiej prowadzić notatki i wyliczyć spalanie z tankowań a jeśli nie chce Ci się w zeszyciku czy arkuszu kalkulacyjnym to użyj aplikacji typu Fuelio. Dodatkowo jeśli będziesz wpisywał wszystkie koszty związane z eksploatacją auta włącznie z ubezpieczeniem to zobaczysz ile kosztuje Cię przejechanie 1km (bez uwzględniania utraty wartości).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl