Dziękuję Fenio za rozjaśnienie tematu.
Troszkę poczytałem na stronie projektu a Twój post zmienia moje postrzeganie tematu. Czyli jak rozumiem, w uproszczeniu, cała główna praca zespołu polega na stworzeniu softu, który na gotowym hardware będzie swoistym translatorem protokołu z USB na AA wireless? Zapewne z użyciem Linuxa

Natomiast Apka z Google Play będzie stanowić interfejs do obsługi parowania oraz uruchamiania flaszowania OTA?
Odnośnie problemów po aktualizacji, o których wspomniałem, to nie chodziło mi o blokowanie przez Google, ale raczej porzucenie projektu przez team, bo np skończą się fundusze i będzie trzeba zrobić nową zbiórkę np na rozwiązanie problemu. Chyba że planujecie płatny update przez Google Play? Albo subskrypcję?
Ale jak mniemam, jeśli projekt faktycznie uda się dopracować, oraz zastąpienie Rock chipa czymś mniejszym, nie "kostką"ale czymś o bardziej nowoczesnym wzornictwie, dodatkowo, jak czytałem zasilanie jest przez USB, urządzenie raczej nie spotka się z problemem braku aktualizacji, z powodu ogromnej popularności.
Czego wam szczerze życzę

I wtedy chętnie kupię

Wysłane z mojego H8166 przy użyciu Tapatalka