Autor Wątek: Rok modelowy 2021  (Przeczytany 31789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rok modelowy 2021
« Odpowiedź #75 dnia: 25 Listopada 2020, 18:21:56 »
A nadal nikt mi nie odpowiedział czy faktycznie miał navi w executive za darmo jak odbierał auto :D
Ja nie miałem, ale musiałbym dopłacić. U mnie jak zamawiałem w połowie września nie było takiej opcji darmowej. Szczerze, to jakoś mi nie brakuje, AA daje radę, jedynie na hud i zegarach nie pokazuje wskazówek, to byłoby fajne.

Xtone ale jak dobrze pamiętam Ty zamawiałes auto które już było do produkcji prawda? Ja auto to zamawiałem jeszcze w sierpniu ;) i też bym musiał za navi dopłacić dlatego zrezygnowałem bo mapy słabe i celuje i tak w AA/CP Mnie intryguje właśnie ta navi w związku ze zmianą cennika - bo to nadal cennik wyprzedażowy i dotyczy niby modeli od października. Mój był produkowany w listopadzie. Ciśnienia wielkiego nie mam - ot fajny bajer w gratisie.

Prawda, miałem status do produkcji, faktycznie wyprodukowane, jakoś tak 2 tyg. później. Co do twojego zamówienia, to chyba byś musiał renegocjować, chyba że dadzą od ręki, ja się na tym nie znam, może dealer albo rzecznik konsumenta coś odpowie?

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 25 Listopada 2020, 19:26:42 »
Prawda, miałem status do produkcji, faktycznie wyprodukowane, jakoś tak 2 tyg. później. Co do twojego zamówienia, to chyba byś musiał renegocjować, chyba że dadzą od ręki, ja się na tym nie znam, może dealer albo rzecznik konsumenta coś odpowie?

Nie nie - nie o to mi zupełni chodzi :) Po prostu zastanawiam się na ile to jest prawdziwa zmiana a na ile papierowa. Bo auta zamówione w październiku/listopadzie i tak będą wyprodukowane luty/marzec/kwiecień (bo już na FB ludzie pisali,że takie teraz terminy) i salony dzwonią,że cena może się zmienić bo nie będzie ekobonusu. A cennik na stronie toyoty głosi "Cennik dotyczy samochodów od produkcji 10.2020. O ceny samochodów wyprodukowanych wcześniej zapytaj Dilera" - stąd zastanawiam się czy ludzie dostają w gratisie zmiany wyposażenia. Trochę jak w moim przypadku - zamawiałem jak był jeszcze "teoretycznie" MY20,a dostanę MY21 czyli te zmiany zewnętrzne czy AVAS,które są w MY21 już dostanę pomimo zamówienia jeszcze w okresie produkcji MY20. Tak jak pisałem - będzie to będzie,nie będzie - nie będę płakał - ot miła niespodzianka będzie. Nawet nie chcę do salonu dzwonić,bo i tak już przyprawiłem mojego sprzedawcę o mini zawał ;)

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Listopada 2020, 19:58:01 »

Nie nie - nie o to mi zupełni chodzi :) Po prostu zastanawiam się na ile to jest prawdziwa zmiana a na ile papierowa. Bo auta zamówione w październiku/listopadzie i tak będą wyprodukowane luty/marzec/kwiecień (bo już na FB ludzie pisali,że takie teraz terminy) i salony dzwonią,że cena może się zmienić bo nie będzie ekobonusu. A cennik na stronie toyoty głosi "Cennik dotyczy samochodów od produkcji 10.2020. O ceny samochodów wyprodukowanych wcześniej zapytaj Dilera" - stąd zastanawiam się czy ludzie dostają w gratisie zmiany wyposażenia. Trochę jak w moim przypadku - zamawiałem jak był jeszcze "teoretycznie" MY20,a dostanę MY21 czyli te zmiany zewnętrzne czy AVAS,które są w MY21 już dostanę pomimo zamówienia jeszcze w okresie produkcji MY20. Tak jak pisałem - będzie to będzie,nie będzie - nie będę płakał - ot miła niespodzianka będzie. Nawet nie chcę do salonu dzwonić,bo i tak już przyprawiłem mojego sprzedawcę o mini zawał ;)

:grin:

Offline Prosid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Listopada 2020, 21:40:53 »
Od ktorego miesiaca moga pojawiac sie rejestrowane RM21 w PL? Jesli dobrze pamietam to we wrzesniu juz mi proponowano RM21 ale nie wiem czy juz byly na "magazynie", jechaly do PL, czy to bylo do produkcji zamowienie.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 25 Listopada 2020, 21:49:38 »
Od ktorego miesiaca moga pojawiac sie rejestrowane RM21 w PL? Jesli dobrze pamietam to we wrzesniu juz mi proponowano RM21 ale nie wiem czy juz byly na "magazynie", jechaly do PL, czy to bylo do produkcji zamowienie.

Na pewno produkcja październik to MY21. Więc parę już może jeździć

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Listopada 2020, 22:03:56 »
Ja zamówiłem na początku sierpnia Gr sport My21 już. Produkcja listopad.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Listopada 2020, 23:29:42 »
A nadal nikt mi nie odpowiedział czy faktycznie miał navi w executive za darmo jak odbierał auto :D

Nie miałem, była za dopłatą, nie pamiętam jaką (chyba 3k).
Stwierdzilem że pakiet Connect za 1k to jest to czego pragnę i się nie pomyliłem.
Samochód odbierałem w grudniu 2019 i wtedy Connect już działał - więc trochę się dziwię że tak długo Toyota zwlekała z udostępnieniem tego dla pozostałych wersji Corolli TS. Pewnie robiłem za betatestera albo trochę zmonetyzowali ten dodatek.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Listopada 2020, 00:24:00 »
....

Eli ale ja pytam o MY21 a nie 20. Osoby zamawiające auto w czerwcu/lipcu nie musiały dobierać nawet pakietu connect bo AA/CP jest w standardzie ;) Navi przy zamówieniu kosztowało 2500zł ale w cenniki sprzed dwóch dni jest w standardzie dla executive - i zastanawiam się czy to przeoczenie Toyoty ( że cena dotyczy aut z produkcji od października ) czy faktycznie od października w Executive dają nawigacje fabryczna w standardzie - miałem nadzieję że ktoś rozwiąże moje wątpliwości :) ale wygląda na to że zobaczę sam :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Listopada 2020, 06:18:20 »
Jeśli auto zamówiłeś to masz szczegółowy wykaz co w nim będzie, na nic ponadto bym nie liczył.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Listopada 2020, 09:25:23 »
Po co navi przy android aut?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #85 dnia: 26 Listopada 2020, 10:08:33 »
Nie wiem czy wiesz, ale z navi jest powiązanych kilka innych funkcji bez których one nie działają. W Ravce np. Internet, kompas, wyświetlanie kilku parametrów między zegarami, w tym strzałki nawigacji, możliwość zdalnego ustawiania parametrów samochodu z kompa (np. na różne sposoby blokady drzwi)
Mi się udało, bo dali mi navi za free, normalnie w rav ponad 3k w życiu bym nie dał.
« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2020, 10:20:49 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 26 Listopada 2020, 10:28:22 »
Nie wiem czy wiesz, ale z navi jest powiązanych kilka innych funkcji bez których one nie działają. W Ravce np. Internet, kompas, wyświetlanie kilku parametrów między zegarami, w tym strzałki nawigacji, możliwość zdalnego ustawiania parametrów samochodu z kompa (np. na różne sposoby blokady drzwi)
Mi się udało, bo dali mi navi za free, normalnie w rav ponad 3k w życiu bym nie dał.
Ten wątek dotyczy Corolli. Czyli jeśli zamówiłem wersje z licznikiem 3d to nie będzie wyświetlać strzałek? Myślałem że to jest powiązane z androidem.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #87 dnia: 26 Listopada 2020, 10:38:04 »
Ten wątek dotyczy Corolli. Czyli jeśli zamówiłem wersje z licznikiem 3d to nie będzie wyświetlać strzałek? Myślałem że to jest powiązane z androidem.
Może kiedyś, może jakieś modyfikowane wersję oprogramowania z 4pda. Aktualnie strzałki dla AA pokazują się tylko w rav4
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 26 Listopada 2020, 11:52:11 »
Może kiedyś, może jakieś modyfikowane wersję oprogramowania z 4pda. Aktualnie strzałki dla AA pokazują się tylko w rav4
Nie prawda. Jak jedziesz na nawigacji z AA, to strzałki pokazują się w zegarach. Na HUDzie się nie pojawiają. Natomiast jest dodatkowe menu w zegarach żeby pokazywało strzałki z nawigacji. Mam executive+vip+navi.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 26 Listopada 2020, 11:59:47 »
Mam executive+vip+navi.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

bez navi (z tego co czytałem tutaj na forum) nie ma strzałek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl