Witajcie
Więc i ja zadebiutuję tu na forum. Polski ład mocno przyspieszył moją decyzję o zmianie auta. Aktualna wersja Rav4 od premiery bardzo mi sie podobała więc poszedłem do salonu skorzystać z wyprzedaży 2021

Juz na wejściu sie dowiedziałem, że wyprzedaż oznacza mniej więcej tyle że auta się wyprzedały i mogę se zamówić na maj 2022. Ech... Mowa była o C+S, na pytanie o Selection i Executive pan "sprzedawca" nawet nie sprawdził tylko stwierdził, że droooooogie i też nie ma. Wydrukował mi ofertę na MY2022 C+S plus raty kredytu Kinto i poszedłem.
Kinto to jakaś kpina no chyba że ktoś faktycznie całym kapitałem zarabia dużo więcej niż oprocentowanie Kinto to nie opłaca mu się zamrażać go w aucie.
Przejrzałem wyposażenie C+S i w wielu miejscach było sporo braków wobec mojego obecnego Tucsona więc się zniechęciłem i pojechałem do innego salonu. Tam potwierdziło się, że C+S na maj natomiast Sele i Exe jak najbardziej na styczeń by były.... Nooo.... od razu lepiej. Zamówiłem Exe AWD. Dostałem ekstra 4 koła zimowe 19" za 4 koła czyli po taniości i czekam na drugą połowę stycznia na odbiór. Oczywiście Leasing, a nie Kinto.

Moje auto w momencie zamówienia było w tranzycie. Sprzedawca twierdzi, że nie zna VIN'u. Czy aktualnie można go jakoś wyczarować z numeru zamówienia czy muszę poczekać aż dotrze do Mszczonowa? Tak twierdzi sprzedawca ale wielu z was zna VINy swoich przyszłych autek więc na wszelki wypadek zapytam.
Kolejne pytania już konkretnie o Exe.
- nieszczęsny brak podświetlenia przycisków... Exe ma niby ten cały ambient light. Czy to oświetla trochę przyciski czy faktycznie jest tak jak na filmikach na YT, że po ciemku nie da się lustrek ustawić (niejaki Pertyn miał z tym problem) - w sumie kuriozalne. Nie chce mi się od razu dokladać do auta za prawie 200 koła. Wszystkie moje auta od 2000 roku, które mialy elektryczne szyby miały podświetlenie przycisków.... W Focusie nawet tylne gasły gdy kierowca zablokował możliwośc otwierania (dzieci), a tu.... lipa.
- czy ten chiński moduł do wyświetlania ciśnienia w każdym kole obsługuje dwa zestawy kół? Zakładam, że jak dostanę fabryczne felgi to nie będą klonowane czujniki tylko drugi zestaw
(wiem że jest dział o modyfikacjach ale ma ponad 100 stron.... a ja chcę tylko odpowiedzi TAK/NIE)
Tak porównuję wyposażenie do Tucsona i stracę:
- chłodzony schowek,
- informację o ciśnieniach we wszystkich kołach, również w zimowych bez jakiegoś kombinowania przy zmianie opon

- podświetlane przyciski
Ale też dużo więcej zyskam i się cieszę
Pozdr.
Marek