Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Września 2020, 15:11:58 »
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,46638.msg680492.html#msg680492

W przeglądarce np. Chrome (podam na jego przykładzie - w innych przeglądarkach jest podobnie) trzeba odpalić narzędzia dla developerów (na windowsie to było chyba Ctrl + Shift + I), przejść do zakładki "Network", wejść na stronę statusu zamówienia i odświeżyć stronę mając otwartą zakładkę network. W zakładce network będzie pole "filter", wystarczy tam wyfiltrować po frazie "api/orders" i powinno się na liście zapytań do serwera pojawić jedna pozycja - żądanie pobrania statusu zamówienia. Klikamy na te żądanie, otworzy się pogląd tego żądania, przechodzimy w nim do zakładki "Preview", pojawi się tam "0: ..." z takim szarym trójkątem (chyba, że mamy więcej samochodów w śledzeniu zamówienia - wtedy trzeba odszukać właściwe zamówienie, najlepiej po kodzie zamówienia - pole "orderId") - klikamy na ten trójkąt, aby nam się to rozwinęło. Jak się rozwinie można tam odszukać pole "VIN"

Dobra ogarnąłem. Super Ci dziękuję. Mam VIN-a a auto właśnie jest wg Toyoty w Cieśninie Gibraltarskiej :)

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Września 2020, 15:20:39 »
Nie chce wam zabierać przyjemności z auta, ale przy nowym Tucsonie RAV4 to taka technologia sprzed 10 lat ;-)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Września 2020, 15:24:43 »
Ale Toyota produkuje hybrydy od chyba 15 lat i ma to super dopracowane.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Września 2020, 15:33:28 »
Dokładnie od 23 :D

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Września 2020, 15:35:09 »
Właśnie dla tego czekam aż moja hybryda dopłynie

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #65 dnia: 18 Września 2020, 15:37:38 »
Nie chce wam zabierać przyjemności z auta, ale przy nowym Tucsonie RAV4 to taka technologia sprzed 10 lat ;-)
..ano wlasnie oglądalem od razu w dniu premiery tego Tuska (bo wczesniej myslalem o wersji Nline) ii powiem Ci,że Ravka lepsza . Tucson wszystko
ma tylko na 'dotyk' i przyciski zamiast lewarka-mimo,że automaty.
Kształt taki sobie, ai z tego co widzialem wersje na Europe to silnik z max chyba 190 koni z hybrydą.
Ale..wiadomo,każdy ma
inny gust

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #66 dnia: 18 Września 2020, 16:12:16 »
Właśnie sprzedałem w czerwcu Tucsona i kupiłem Ravkę (wciąż czekam na odbiór jest szansa z końcem miesiąca), nie chciało mi się już czekać na nowy model Tucsa ale powiem wam, że robi wrażenie jak i dzięki Bogu Ravka :)
Auto miałem 3 lata lease i 6 mc po wykupie i zero problemów, trzasków, skrzypień a do tego mega spasowanie i cisza też jak na benzynę niesamowita.
Środek zaś tylko poprawne jednak, tu jest na pierwszy rzut oka lepiej, ale zobaczymy jak będzie. Nowy Tucson zapewne będzie sporo droższy od poprzednika a do tego strasznie wnerwiała mnie polityka cenowa, gdzie od niby maksymalnego już rabatu wyprzedażowego można było przy odrobinie umiejętności wyrwać drugie tyle.
Dają też o niebo lepszą gwarancję, szczególnie w stosunku to toyoty, na baterie, z którymi nie trzeba się co roku bujać na płatny przegląd po dość krótkiej dla nich gwarancji mimo renomy toyoty w tej materii.
« Ostatnia zmiana: 18 Września 2020, 16:18:14 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Misquamacus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Września 2020, 11:37:38 »
Na początek witam wszystkich, w końcu to mój debiut na forum :).

A ja się miotałem z zakupem - czy RAV czy Camry. Potem jak już miała być RAV, to która - Selection czy Executive... I wtedy pojawiła się opcja trzecia :P. Black Edition. Jest piękna. I wjedzie za kilka/naście dni, najpóźniej w dniu premiery.

Już planuję folię i ceramikę, bo nie dość, że czarna, to jeszcze, generalnie, lakiery cienkie...

Offline Misquamacus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Września 2020, 12:12:28 »
Witam wszystkich!
Przymierzam się do zakupu/zamówienia RAV4, przebrnąłem przez sporo tematów i bardzo pomocnych komentarzy na forum, poniżej podsumowuję swoje wnioski i przemyślenia :) jeśli ktoś jest w stanie coś potwierdzić, sprostować lub dodać własną opinię z doświadczenia - będę wdzięczny.

1.   Po dłuższej analizie planuję wybrać wersję Selection Hybrid 4x4 - wyposażenie wydaje mi się być optymalne, w Comfort brakowałoby mi przednich czujników, grzanej przedniej szyby, świateł Led (nie-basic, patrz niżej).
2.   Wg otomoto cena wydaje się zaczynać od ok. 160.000 bez pakietów, czy to mniej więcej zgadza się z tym co można rzeczywiście uzyskać w salonie?
3.   Największym sprzedawcą na otomoto jest toyota superauto.pl. Polecacie? Odradzacie?
4.   Pakiet JBL - warto? W jednej z zagranicznych recenzji usłyszałem, że JBL najbardziej robi różnicę jeśli słuchasz mzuzyki głośno. Przy mniejszej głośności nie czuć wyższości zestawu nad standardowymi, nienajlepszymi głośnikami
5.   Pakiet ?Protection? - warto?
6.   Vodafone Cobra Pro - warto? A może trzeba, do lepszej oferty ubezpieczeniowej?
7.   Kolejny plus Selection w mojej ocenie to czarna felga - kolor lakieru również planuję czarny lub najciemniejszy szary, bardzo podoba mi się takie zestawienie z czarną felgą. Czy ma ktoś może taką konfigurację i podzieliłby się zdjęciami? :)
8.   Światła Led vs. Basic Led - nie mogę znaleźć w sieci klarowanego opisu czym te oba się różnią? Czy ktoś porównał i pomoże z oceną czy i w czym Basic Led są gorsze?
9.   ?Piano Black? w wersji Selection na lusterkach, progach, zderzakach, nadkolach, dyfuzorze, dachu - czy ten lakier jest bardziej błyszczący i łatwy do zarysowania niż standardowe lakierowanie w tych miejsach w innych wersjach?
10.   Czytałem dział o przeróbkach, pierwszą i najważniejszą wydaje się być wymiana panelu w drzwiach kierowcy na ten z CH-R z podświetlanymy przyciskami otwierania szyb. Czy mógłby ktoś podesłać link allegro do takiego, który będzie pasował?
11.   Wyciszenie auta - czy ktoś poleci sprawdzone miejsce w okolicach Warszawy?
12.   Ceramika/oklejenie - czy ktoś poleci sprawdzone miejsce w okolicach Warszawy?
13.   Jakie ASO w Warszawie lub okolicach polecacie do zakupu i/lub późniejszej obsługi auta?
14.   Jakie finansowanie (leasing) polecacie do zakupu w Toyota?

Z góry dzięki za pomoc, każdy komentarz jest dla mnie pomocny :)

1. Bierz Black edition! :)
2. Cena w katalogu zabija, ale spokojnie możesz ją dostać za 165000. Brutto.
3. Superauto jest w porządku, pmgmoto również, ale chyba z salonem najlepiej się dogadywać (warto jednak mieć oferty od w/w firm, jest karta przetargowa :P).
4. JBL - w BE standard, sprawdzałem przy użyczonym aucie bez i z - kosmiczna różnica.
5. Jest w promocji, bierz.
6. Ubezpieczenie również ładnie utargujesz w salonie, z ponad 6000 brutto dostałem 4400.
7. Zobacz tę wersję limitowaną, są zdjecia i filmy, wygląda bajecznie :).
8. Tu już masz odpowiedzi, więc ja przemilczę.
9. Jak zrobisz sobie folię PF i ceramikę to będzie bezpiecznie.
10. Tez się nad tym zastanawiam, jak dostanę, pojeżdżę - podejmę decyzję. Ciekawe jak wtedy z gwarancją... Ale myślę, że można dogadać to z ASO (u mnie wiele rzeczy można dogadać, na przykład rozprowadzenie przewodów z zasilaniem niezależnym do wideorejestratora tak, by była pewność, że gwarancji nie stracę, a kabelki będą ukryte pięknie).
11. Przy jazdach próbnych nie narzekałem na hałas, ale zobaczę w dalszej perspektywie.
12. Sprawdź Gtechniq. Drogo, ale prekursorzy tych usług w Polsce, dają na folie i ceramikę 9 lat gwarancji.
13. nie polecę, nie znam.
14. Ja wziąłem kredo, więc również nie pomogę.

Btw, oczekiwanie na BE to kilkanaście/kilkadziesiąt dni - jeśli się pospieszysz. Są właśnie ściągane wersje na expo, więc można jeszcze zaklepać. Np.: u mnie, w Bydgoszczy, jeszcze w piątek jedna była w drodze, najpóźniej 15.10 na miejscu.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Września 2020, 12:43:33 »
Witam wszystkich!
Przymierzam się do zakupu/zamówienia RAV4, przebrnąłem przez sporo tematów i bardzo pomocnych komentarzy na forum, poniżej podsumowuję swoje wnioski i przemyślenia :) jeśli ktoś jest w stanie coś potwierdzić, sprostować lub dodać własną opinię z doświadczenia - będę wdzięczny.

1.   Po dłuższej analizie planuję wybrać wersję Selection Hybrid 4x4 - wyposażenie wydaje mi się być optymalne, w Comfort brakowałoby mi przednich czujników, grzanej przedniej szyby, świateł Led (nie-basic, patrz niżej).
2.   Wg otomoto cena wydaje się zaczynać od ok. 160.000 bez pakietów, czy to mniej więcej zgadza się z tym co można rzeczywiście uzyskać w salonie?
3.   Największym sprzedawcą na otomoto jest toyota superauto.pl. Polecacie? Odradzacie?
4.   Pakiet JBL - warto? W jednej z zagranicznych recenzji usłyszałem, że JBL najbardziej robi różnicę jeśli słuchasz mzuzyki głośno. Przy mniejszej głośności nie czuć wyższości zestawu nad standardowymi, nienajlepszymi głośnikami
5.   Pakiet ?Protection? - warto?
6.   Vodafone Cobra Pro - warto? A może trzeba, do lepszej oferty ubezpieczeniowej?
7.   Kolejny plus Selection w mojej ocenie to czarna felga - kolor lakieru również planuję czarny lub najciemniejszy szary, bardzo podoba mi się takie zestawienie z czarną felgą. Czy ma ktoś może taką konfigurację i podzieliłby się zdjęciami? :)
8.   Światła Led vs. Basic Led - nie mogę znaleźć w sieci klarowanego opisu czym te oba się różnią? Czy ktoś porównał i pomoże z oceną czy i w czym Basic Led są gorsze?
9.   ?Piano Black? w wersji Selection na lusterkach, progach, zderzakach, nadkolach, dyfuzorze, dachu - czy ten lakier jest bardziej błyszczący i łatwy do zarysowania niż standardowe lakierowanie w tych miejsach w innych wersjach?
10.   Czytałem dział o przeróbkach, pierwszą i najważniejszą wydaje się być wymiana panelu w drzwiach kierowcy na ten z CH-R z podświetlanymy przyciskami otwierania szyb. Czy mógłby ktoś podesłać link allegro do takiego, który będzie pasował?
11.   Wyciszenie auta - czy ktoś poleci sprawdzone miejsce w okolicach Warszawy?
12.   Ceramika/oklejenie - czy ktoś poleci sprawdzone miejsce w okolicach Warszawy?
13.   Jakie ASO w Warszawie lub okolicach polecacie do zakupu i/lub późniejszej obsługi auta?
14.   Jakie finansowanie (leasing) polecacie do zakupu w Toyota?

Z góry dzięki za pomoc, każdy komentarz jest dla mnie pomocny :)

1. Bierz Black edition! :)
2. Cena w katalogu zabija, ale spokojnie możesz ją dostać za 165000. Brutto.
3. Superauto jest w porządku, pmgmoto również, ale chyba z salonem najlepiej się dogadywać (warto jednak mieć oferty od w/w firm, jest karta przetargowa :P).
4. JBL - w BE standard, sprawdzałem przy użyczonym aucie bez i z - kosmiczna różnica.
5. Jest w promocji, bierz.
6. Ubezpieczenie również ładnie utargujesz w salonie, z ponad 6000 brutto dostałem 4400.
7. Zobacz tę wersję limitowaną, są zdjecia i filmy, wygląda bajecznie :).
8. Tu już masz odpowiedzi, więc ja przemilczę.
9. Jak zrobisz sobie folię PF i ceramikę to będzie bezpiecznie.
10. Tez się nad tym zastanawiam, jak dostanę, pojeżdżę - podejmę decyzję. Ciekawe jak wtedy z gwarancją... Ale myślę, że można dogadać to z ASO (u mnie wiele rzeczy można dogadać, na przykład rozprowadzenie przewodów z zasilaniem niezależnym do wideorejestratora tak, by była pewność, że gwarancji nie stracę, a kabelki będą ukryte pięknie).
11. Przy jazdach próbnych nie narzekałem na hałas, ale zobaczę w dalszej perspektywie.
12. Sprawdź Gtechniq. Drogo, ale prekursorzy tych usług w Polsce, dają na folie i ceramikę 9 lat gwarancji.
13. nie polecę, nie znam.
14. Ja wziąłem kredo, więc również nie pomogę.

Btw, oczekiwanie na BE to kilkanaście/kilkadziesiąt dni - jeśli się pospieszysz. Są właśnie ściągane wersje na expo, więc można jeszcze zaklepać. Np.: u mnie, w Bydgoszczy, jeszcze w piątek jedna była w drodze, najpóźniej 15.10 na miejscu.
Tak z ciekawości - czy pytales czym sie różni opcjonalnie dokupienie pakietu Premium JBL (?) .. skoro juz w tej wersji jest ?
Ai wytargałeś za 165k wersje z 4x4 ?
W Balck Edt nie ma opcji na Skyview .. szkoda ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Misquamacus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Września 2020, 12:51:03 »
Tak, na wersję 4x4. (taką ofertę dostałem w pmgmoto - mogę polecić jednego ze sprzedawców na priv, jeśli ktoś chce, możecie spokojnie dzwonić i zamawiać - dodatkowo dostałem w tej cenie opony zimowe i felgi, jednak tylko 17', które nie wiem czy w ogóle mają homologację na tę wersję, za2500). W salonie mam ją za 167000.
Nie sądzę, by była jakaś dodatkowa opcja z nagłośnieniem, niż ta, która jest w pakiecie BE.
Wcześniej rozpatrywałem Executive, nie zależało mi na SkyView, więc dla mnie to żadna strata :).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Września 2020, 12:56:37 »
Bez 4x4 można ugrać 155
Ale brałbym 4x4
« Ostatnia zmiana: 21 Września 2020, 13:24:40 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline niebiesko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Września 2020, 13:39:09 »
dodatkowo dostałem w tej cenie opony zimowe i felgi, jednak tylko 17', które nie wiem czy w ogóle mają homologację na tę wersję, za2500).

Myślisz, że w zamian za 17" z felgami jest możliwość ugrać zimówki 19", bez felg? Wolałbym taką opcję, tbh.
« Ostatnia zmiana: 21 Września 2020, 13:48:46 wysłana przez niebiesko »

Offline Misquamacus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Września 2020, 13:42:57 »
Możliwe, trzeba próbować. Aczkolwiek sam sprawdziłem dzisiaj, ceny 19' na oponeo, za 3200 - 3500 masz bez łaski fajne felgi. A opony i tak w gratisie od sprzedawcy :).

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Września 2020, 13:53:27 »
Możliwe, trzeba próbować. Aczkolwiek sam sprawdziłem dzisiaj, ceny 19' na oponeo, za 3200 - 3500 masz bez łaski fajne felgi. A opony i tak w gratisie od sprzedawcy :).

jakieś fajne widziałeś do naszych RAV-ek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl