Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 50086

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #210 dnia: 24 Października 2020, 09:13:49 »
Dzięki za opinie. Biorę exe z czarnym. Raz kozie śmierć????

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #211 dnia: 24 Października 2020, 10:34:19 »
co innego jasna, ale z tą jest problem w utrzymaniu niestety
Też nie jestem zwolennikiem skóry. W RAV4 nie miałem wyboru - wybór był tylko odnośnie koloru. Wybrałem jasną i po ponad roku użytkowania jestem zadowolony. Wymaga ona co prawda innej konserwacji - ja ją przecieram co dwa miesiące ściereczkami do skóry ale żadnych zabrudzeń czy przebarwień nie widzę. Jeżdżę często w jeansach ale nie spowodowało to przebarwień. Wentylacja jest bardzo przydatna.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #212 dnia: 24 Października 2020, 13:48:46 »
Dzięki za opinie. Biorę exe z czarnym. Raz kozie śmierć????

Nie ma sie czego bać :)
Mam białą perłę executive z czarnymi fotelami. I latem, ze względu na wentylację, kolor nie stanowi problemu.

Offline 50086

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: 24 Października 2020, 17:17:05 »
A co myślicie o bocznym stopniu?

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #214 dnia: 24 Października 2020, 19:18:15 »
#Odbiór z salonu

Tak sie zastanawiam .. załóżmy,że po weekendzie przyjedzia moja już do salonu - podjade ssprawdzić czy jest OK - zapłace - ii... tu sie zaczyna

Jesli mam termin Rejestracji dopiero na 5.11 (aa cholera wie czy sie nie wydłuży,bo w starostwie przesuwają ludziom terminy,bo kadry brakuje..

?> czy żeby auto nie błąkało sie gdzies tam po parkingu salonu - to czy można zabrac auto (jesscze nie zarejestrowane) na lawecie i do siebie do garażu upchać ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Października 2020, 19:45:13 »
Nie zarejestrowanego samochodu chyba nie ubezpieczysz....ja bym nie ryzykował

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #216 dnia: 24 Października 2020, 19:47:37 »
Nie zarejestrowanego samochodu chyba nie ubezpieczysz....ja bym nie ryzykował
no ale bedzie stało u mnie  - dopókie nie zarejestruje/ubezpiecze .. chodzi o to,by u nich nie stało - pytam czy ktoś tak robił

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #217 dnia: 24 Października 2020, 19:51:20 »
Moje stało u dilera 3 tygodnie w garażu podziemnym. Rejestrowałem w Maju, jak wiesz pandemia i brak  możliwości rejestracji w urzędzie. Ponadto dopiero po zarejestrowaniu były do samochodu zainstalowane dodatki (alarm, czujniki przód...idp). Gwarancja na samochód liczy się od daty rejestracji.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #218 dnia: 24 Października 2020, 19:57:08 »
Moje stało u dilera 3 tygodnie w garażu podziemnym. Rejestrowałem w Maju, jak wiesz pandemia i brak  możliwości rejestracji w urzędzie. Ponadto dopiero po zarejestrowaniu były do samochodu zainstalowane dodatki (alarm, czujniki przód...idp). Gwarancja na samochód liczy się od daty rejestracji.
rozumiem ale ... patrz ..

przed podpisaniem Odbioru auta - sprawdze je,itd,bedzie OK - zapłace. Potem bedzie stalo u nich , załóżmy,ze tez w podziemnym - widzialem..mają tak w cholere aut ../ ale .. skąd pewność potem - że nic sie z autem nie dzieje i kto nim tam zarządza/przestawia itd .

No nic ... zadzwonie w pon do salonu i sie dowiem czy jest taka opcja by je na lawecie zabrać..

ps. Mam nadzieje ze Toyota nie robi jak np kia czy hyundai,ze ludzie odbierają w ogólnym salonie,gdzie stoi reszta aut i te selfiaki na masce bo to troche żenua .. po co taki cyrk..

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #219 dnia: 24 Października 2020, 20:23:46 »
Płacisz za samochód dopiero jak bierzesz doumenty do rejestracji wtedzy dopiero go dozbrajają więc nie dadzą ci samochodu

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #220 dnia: 24 Października 2020, 20:29:20 »
Płacisz za samochód dopiero jak bierzesz doumenty do rejestracji wtedzy dopiero go dozbrajają więc nie dadzą ci samochodu

jakie dozbrajanie?czego?

Czyli najlepiej jechać do salonu po papiery do rejestracji  i zapłacić za niego np jak już na 100% bede wiedzial,ze mi daty rejestracji nie zmienili..

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #221 dnia: 24 Października 2020, 20:33:11 »
Ja jak zamawiałem swoją, to dostałem takie info, że w Mszczonowie nic nie mogą zrobić z samochodem dopóki samochód nie zostanie zarejestrowany, nawet najmniejszej modyfikacji - tak stanowi ponoć prawo PL/UE.

Odnośnie samego odbioru, finalnie zawsze podpisujesz przed odbiorem protokół i wtedy masz czas na sprawdzenie większości rzeczy (na forum jest lista punktów), jak Ci cokolwiek nie pasuje to albo idzie się dogadać z salonem i handlowcem co do wyprostowania braków/różnic/problemów, a jak nie to mówisz dziękuje ja tego protokołu nie podpisuje.  Jak podpiszesz to już zaczyna działać gwarancja (wiadomo wszystko zależy od salonu i ludzi tam pracujących jak traktują klienta i od każdej reguły jest wyjątek albo po prostu normalne traktowanie).

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #222 dnia: 24 Października 2020, 20:48:12 »
jakie dozbrajanie
Alarm i takie tam

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #223 dnia: 24 Października 2020, 20:56:37 »
 author=crystian09

"ps. Mam nadzieje ze Toyota nie robi jak np kia czy hyundai,ze ludzie odbierają w ogólnym salonie,gdzie stoi reszta aut i te selfiaki na masce bo to troche żenua .. po co taki cyrk.."

Dokładnie odwrotnie. Tucsona odbierałem w specjalnym pomieszczeniu do tego przystosowanym bez najmniejszej mikroryski, A toyotę w salonie wśród innych aut po umyciu chyba szmatką z piaskiem (mam ba tym punkcie pierdolxa) a mikrorys było więcej,  niż w moim Tucsonie po 3 latach.
Generalnie nie demonizujcie Kia/ Hyundai bo oni idą do przodu tempem Toyoty z lat sześćdziesiątych!
A gloryfikacja toyoty po kupnie,tu dość duża ( sam kupiłem i jestem zadowolony...z auta, nie serwisu)
Wczoraj montowane miałem akcesoria i...śruby zabezpieczające uczeń wkręcał bezpośrednio z pneumatyka!!! A chlapacze "Pan szef" przykrecił na... brudne  nadkola i plastiki. Ręce opadają
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2020, 21:25:48 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Old_Marynarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #224 dnia: 24 Października 2020, 21:44:53 »
Odnośnie samego odbioru, finalnie zawsze podpisujesz przed odbiorem protokół i wtedy masz czas na sprawdzenie większości rzeczy (na forum jest lista punktów)

Proszę o link do tej listy, nie moge znaleść. W pn odbieram swoją i może się przyda :)
Dzięki z góry.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl