Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #270 dnia: 27 Października 2020, 21:21:42 »
albo jestem szczęśliwy albo głuchy...odpukać ~850km zrobione i żadnych stuków/zgrzytań/skrzypień...choć mocno się przysłuchu*ę...ale może jestem mało wymagający.
Prawda jest jednak taka, jak piszecie...Toyota niestety leje na klienta po zakupie. Następna miała być Corolla (2gie auto) ale już zaczynam się poważnie zastanawiać. Nie ze względu na jakość czy poziom mojego zadowolenia z produktu ale właśnie ze względu na podejście firmy do klienta.

pozdr,
n.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #271 dnia: 27 Października 2020, 21:50:52 »
Odbieram za 1 m-c i czytam tu: ...coś puka...coś stuka....
Gdyby Rav4 za 170k była idealna to by nikt nie kupował samochodów za 300k czy 500k. A jak można obejrzeć na YT to klienci "gwiazdy" czy innych za 500k tez mają problemy ze swoimi "cackami".
Jakbyś nie pilnował i nie pucował.... i tak ktoś zaczepi cię wózkiem na parkingu. Z tym trzeba nauczyć się żyć, mam wrażenie że młodsi użytkownicy nowych samochodów mają większe wymogi co do perfekcji .
Miałeś hondę hyundaia albo nissana? (o fordzie fiacie i mazdzie  nie piszę nawet :) )Twój awatar mnie prześladuje przez forum kilku marek ;)
z ponad 20letniego doświadczenia z nowymi igła autami (5 firm,  7 aut) napiszę, że najlepszy serwis miał nissan Szczecin...przynajmniej dla mnie :) najgorszy na razie... nie będę wkładał kila w mrowisko.  :cool:
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2020, 21:58:30 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: 27 Października 2020, 22:09:12 »
Prawda jest jednak taka, jak piszecie...Toyota niestety leje na klienta po zakupie. Następna miała być Corolla (2gie auto) ale już zaczynam się poważnie zastanawiać. Nie ze względu na jakość czy poziom mojego zadowolenia z produktu ale właśnie ze względu na podejście firmy do klienta.
mam tak samo ale z citroenem, a wcześniej z renault, dopiero avensis spełnił moje oczekiwania, dlatego po 14tu latach postanowiłem na Toyotę,

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #273 dnia: 27 Października 2020, 22:19:13 »
No i wszystko jasne... :) Yanke , nie ...y, no i te france...brrry ;)

Offline cypair

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #274 dnia: 27 Października 2020, 22:30:17 »
Ja akurat świeżo odebrałem auto - 9 października. Już rok modelowy 21 czyli felgi 19tki i nowe lusterko wewnętrzne. Odpukać żadnych stuków, nic nie słychać. Jedyne co to dziwił mnie taki dźwięk ala UFO na silniku elektrycznym, ale już doczytałem że to tak ma być ze względu na UE ;)
Ale powiem szczerze, że trochę wkurzające jest dziadostwo... Np. nie ma w żadnej wersji wyposażenia sterowania eletrycznego fotela pasażera. Niby drobiazg, ale w aucie w cenie katalogowej 200k to powinno być. No, ale mistrzostwem jest "podświetlenie" panelu w drzwiach kierowcy. Świeci sie tylko dioda od szyby kierowcy. Po ciemku, wieczorem, bez zapalania lampka ni cholery nie moglem znalezc klawisza od otwierania drzwi pasażerowi po którego podjechałem. Co do komfortu jazdy - jest dobrze. Nie jest tak dobrze jak miałem bo przesiadka z Citroena C5 i hydrozawieszenia (tam było też sporo więcej dodatków typu "masaż" w fotelu), ale jeździ się przyjemnie ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #275 dnia: 27 Października 2020, 22:34:46 »
C5  wymiata i to mimo mojej awersji do franc, 20hdI, comfort, luksus i poezja, AMEN.

Offline Old_Marynarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 28 Października 2020, 00:35:41 »
Ja dziś odebrałem swoją RAV'ke :) Jest cudna, nie ma żadnych stuków, czy puków. Jest poprostu idealna :).
Odprysk super zamalowany, wygląd zewnetrzny dopieszczony.
Tak jak powinno to wyglądać w pierwszy dzień odbioru....

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #277 dnia: 28 Października 2020, 06:32:57 »
no i te france...brrry
pisałem o ASO, nie o samochodach.
Berlingo mam od 10 lat, Avensis od 14lat. Super duet do prowadzenia firmy i rodziny.  Mówiłem kiedyś sobie, że gdyby Toyota miała taki samochód w ofercie to bez wahania był taki kupił. Wszystkim życzę jazdy próbnej Berlingo albo City Toyoty. przekonacie się.... do miasta, dzieci do szkoły... REWELACJA!
Ja już wiem że za 5 lat po Rav'ce będzie City Verso, to w rodzinie po prostu musi być

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #278 dnia: 28 Października 2020, 06:37:46 »
Ja dziś odebrałem swoją RAV'ke  Jest cudna, nie ma żadnych stuków, czy puków. Jest poprostu idealna .
Super  <brawo>, obyś długo nie musiał ich odwiedzać.... życzę szerokości....

Offline Artex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #279 dnia: 28 Października 2020, 11:11:20 »
Witam i dzięki za przyjęcie na forum
Przymierzam się do zakupu Rav 4 Hybrid, 4x4, Comfort + STYLE + kolor. Zaproponowano mi cenę 149.000,- i leasing PZU 109%,  wpłata 20.000,-, na 48 m-cy. Co sądzicie o takich warunkach ?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, oferta wyprzedażowa więc liczyłem na trochę mniej - do dalszej negocjacji. Leasingu poszukam, dam znać co uzyskałem.

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2020, 11:31:41 wysłana przez Yanky »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #281 dnia: 28 Października 2020, 12:16:59 »
W przypadku firmy, sprawdź firmę Atut ze Szczecinka. W czerwcu braliśmy u nich Quashqhaia I warunki nie do przebicia, do tego przyjeżdżają na miejsce z umową i rejestrują. Jedyny mankament w przypadku QQ to był odbiór w Toruniu, ale jest możliwość w wielu miejscach PL no i mają w ofercie m/i tototy
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2020, 12:18:42 wysłana przez Krisman »

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #282 dnia: 28 Października 2020, 17:03:28 »
Ja dziś odebrałem swoją RAV'ke :) Jest cudna, nie ma żadnych stuków, czy puków. Jest poprostu idealna :).
Superr,że już odebrana

Ja jutro jadę obejrzeć,bo dziś powinna już zajechać do salonu,ale jeszcze musz? podpi?ć BLE42 i podmienić od razu opony letnie na te zimowe (ugrałem je przy zamówieniu) .

Checklista już gotowa na jutro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Podolec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #283 dnia: 29 Października 2020, 10:44:54 »
Miło mi wszystkich powitać.
Ja oczekuję właśnie na moją pierwszą Toyotę. Przesiadam się z Alfa Romeo na Rav4 Selection. Biała perła 4x4.
Pytanie. Skąd wiecie, że zbliża się już do Belgii, to śledzenie na Moja Toyota chyba nie daje takich szczegółowych danych?
Po drugie. Kiedy następuje podpisanie umowy kredytowej? W którym momencie można się szczegółowo zapoznać z samochodem?
I trzecie. Czy cena katalogowa na wersje hybrydowe już uwzględnia trn Eco rabat?

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: 29 Października 2020, 12:23:50 »
Czesc all,

Udalo mi sie uzyskac VIN sposobem opisanym tutaj na forum. Pyt co ja mam z nim teraz zrobic ?Do czego on jest przydatny oprocz sciagniecia manuala ? Choc to jeszcze mi nie dziala...

Wg strony toyoty statek jest kolo Egiptu ale wiem ze ktos go wysledzil i mial dobijac jakos 29 do Belgii ale strona jeszcze nie miala updatea, ktos cos wie ?

Juz nie moge sie doczekac.

Pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl