Miło mi wszystkich powitać.
Ja oczekuję właśnie na moją pierwszą Toyotę. Przesiadam się z Alfa Romeo na Rav4 Selection. Biała perła 4x4.
Pytanie. Skąd wiecie, że zbliża się już do Belgii, to śledzenie na Moja Toyota chyba nie daje takich szczegółowych danych?
Po drugie. Kiedy następuje podpisanie umowy kredytowej? W którym momencie można się szczegółowo zapoznać z samochodem?
I trzecie. Czy cena katalogowa na wersje hybrydowe już uwzględnia trn Eco rabat?
Ja jeździłem do zeszłego roku AR159. Jakby ją produkowali do dziś to poważnie rozważyłbym zakup

Jeśli chodzi o śledzenie statku to:
- strona Toyoty pokazuje statusy dość losowo - jednym pokazuje dobrze, innym źle, a niektórym w ogóle nie pokazuje, także loteria;
- jeśli jednak powyższa strona coś pokazuje można pokusić się o śledzenie i typowanie statków, którymi płyną samochody - wypływają z portu w Nagoya i docelowo płyną do Zeebrugge w Belgii - w innych wątkach na forum koledzy podawali kilka potencjalnych samochodowców.
Umowa kredytowa:
To zależy jaki kredyt bierzesz - jeśli gotówkowy, no to możesz sobie iść wziąć w każdej chwili, nawet dziś. Jeśli to jest kredyt stricte na samochód (z cesją na bank itp.) i temat ogarnia dealer, to będziesz pewnie podpisywał dokument w okolicach terminu odbioru samochodu. Dealer musi mieć samochód już samochód kupiony od importera żeby móc go sprzedać i załatwić formalności z bankiem.
Ekobonus:
Sprawdź tu:
https://pdf.sites.toyota.pl/spec_rav4_my21_wyprzedaz.pdf jest napisane, że ceny go już zawierają.
Na szczegółowe zapoznanie się z samochodem powinienneś mieć czas przy odbiorze, przed podpisaniem protokołu odbioru i koledzy tutaj przestrzegają, że jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia, to go nie podpisuj.