Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403146 razy)

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #420 dnia: 13 Listopada 2020, 07:45:20 »
moja też już w magazynie, pytanie kiedy u dilera?

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #421 dnia: 13 Listopada 2020, 10:51:29 »
moja też już w magazynie, pytanie kiedy u dilera?

Ta no wlasnie u mnie to samo, powiedzial ze caly proces od magazynu do zarejestrowania i odbioru okolo 2 tyg  :thumbdown:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #422 dnia: 13 Listopada 2020, 11:27:04 »
Szczęściarze, tylko 2 tygodnie i jeszcze narzekają
Ja musiałem czekać 22dni przez długie terminy rejestracji, a z Mszczonowa może wyjechać dopiero po dołożeniu zamówionych "gratów" typu navi itp. Te zaś można instalować dopiero po zarejestrowaniu i koło się zamyka.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #423 dnia: 13 Listopada 2020, 11:36:52 »
Szczęściarze, tylko 2 tygodnie i jeszcze narzekają
Ja musiałem czekać 22dni przez długie terminy rejestracji, a z Mszczonowa może wyjechać dopiero po dołożeniu zamówionych "gratów" typu navi itp. Te zaś można instalować dopiero po zarejestrowaniu i koło się zamyka.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

No ja wlasnie planuje moze hak to znaczy ze tego mi w salonie tutaj nie zamontuja ? ja oprocz pakietow nic dodatkowo nie dostane moze jakies dywaniki czy cos ale nie wiem czemu mieli by to dokladac w Mszczonowie ?

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #424 dnia: 13 Listopada 2020, 12:32:04 »
Tak, handlowiec mi powiedział żebym się nastawił na odbiór w tym tygodniu co się zaczyna 23-go.

@Czereśnia - a jak z hakiem u Ciebie? Bo u mnie twierdzą, że nie ma wiązek w ogóle dostępnych i na razie nie montują. W Mszczonowie montują niektóre elementy wyposażenia jeśli coś domawiałeś - np. ja chciałem immobilizer BLE i jego montują tam. Jakbym chciał alarm, to montują go u dealera. Niezbadana jest logika, która tym rządzi.

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #425 dnia: 13 Listopada 2020, 12:56:19 »
Tak, handlowiec mi powiedział żebym się nastawił na odbiór w tym tygodniu co się zaczyna 23-go.

@Czereśnia - a jak z hakiem u Ciebie? Bo u mnie twierdzą, że nie ma wiązek w ogóle dostępnych i na razie nie montują. W Mszczonowie montują niektóre elementy wyposażenia jeśli coś domawiałeś - np. ja chciałem immobilizer BLE i jego montują tam. Jakbym chciał alarm, to montują go u dealera. Niezbadana jest logika, która tym rządzi.

Tak, handlowiec mi powiedział żebym się nastawił na odbiór w tym tygodniu co się zaczyna 23-go. - CZyli mniejwiecej podobnie do mnie, ja tez chcialbym juz znac dokladna date to bym sobie wzial 2 dni wolnego zeby sie nacieszyc  <taniec>....idealnie na czw-pt zeby miec dlugi weekend ale nie wiem czy tak wypali jak w pn by oddali to to nie takie zocne :)

Co do haku to tak sobie wlasnie ostatnio pomyslalem nawet jeszcze nei wspomnialem sprzedawcy bo nie mialem kiedy a mam sie z nim spotkac w momencie przekazania kamerki i dogadania opon zimowych, wiec jak narazie nic nie wiem co i jak z accessoriami i dodatkami. ktos cos tutaj wspomnial ze czesc dodatkow montuja w mszczonowie czy cos...nie wiem jak to bedzie....

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #426 dnia: 13 Listopada 2020, 13:14:57 »
Jak nic ekstra nie domawiałeś, to nic Ci w Mszczonowie nie zamontują. Ja się rzutem na taśmę załapałem na BLE, bo w ASO tego nie montują, tylko właśnie tam. Zdecydowałem się na niego w ostatniej chwili, chyba bardziej dla uspokojenia sumienia niż ochrony przeciwkradzieżowej (bo jak wiadomo dla chcącego nic trudnego i jak komuś będzie zależało to zawinie mi furę na lawetę). Alarmu montowanego w ASO nie chciałem, bo kto dziś zwraca uwagę na wyjący alarm, a poza tym przez 15 lat nie wymyślili ładniejszego przycisku do jego deaktywacji - wygląda jak wyjęty z radzieckiej zabawki i przyczepiają go na którejś z wolnych zaślepek.

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #427 dnia: 13 Listopada 2020, 13:54:40 »
Jak nic ekstra nie domawiałeś, to nic Ci w Mszczonowie nie zamontują. Ja się rzutem na taśmę załapałem na BLE, bo w ASO tego nie montują, tylko właśnie tam. Zdecydowałem się na niego w ostatniej chwili, chyba bardziej dla uspokojenia sumienia niż ochrony przeciwkradzieżowej (bo jak wiadomo dla chcącego nic trudnego i jak komuś będzie zależało to zawinie mi furę na lawetę). Alarmu montowanego w ASO nie chciałem, bo kto dziś zwraca uwagę na wyjący alarm, a poza tym przez 15 lat nie wymyślili ładniejszego przycisku do jego deaktywacji - wygląda jak wyjęty z radzieckiej zabawki i przyczepiają go na którejś z wolnych zaślepek.

Ja mam niby to zabezpieczenie antykradziezowe za 1995 zl ale nie wiem jakie to jest bedac szczerym.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #428 dnia: 13 Listopada 2020, 13:57:19 »
A ile za nie płacisz? Podobno jest teraz przecena na 995.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #429 dnia: 13 Listopada 2020, 14:00:06 »
A ile za nie płacisz? Podobno jest teraz przecena na 995.

NO mialem dobre promo na nie tylko 200, tyle ze nie znam zczegolow jaki to rodzaj, czy to ta karta o ktorej ludzie wspominaja czy cos innego, moze ty wiesz ? jaka jest roznica miedzy karta a tym BLE ?

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #430 dnia: 13 Listopada 2020, 14:49:58 »
BLE to dodatkowy immobilizer z tzw. pastylką, która musi być w aucie żeby je odpalić.
Za 1995/995 dostajesz autoalarm z czujnikami ruchu i immo. Do niego jest również zewnętrzny nadajnik niezbędny do odpalenia auta (ew. jak nie działa - tak jak opisywał jeden z kolegów - możesz deaktywować tym radzieckim przyciskiem, o którym pisałem wcześniej).

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #431 dnia: 13 Listopada 2020, 16:01:43 »
BLE to dodatkowy immobilizer z tzw. pastylką, która musi być w aucie żeby je odpalić.
Za 1995/995 dostajesz autoalarm z czujnikami ruchu i immo. Do niego jest również zewnętrzny nadajnik niezbędny do odpalenia auta (ew. jak nie działa - tak jak opisywał jeden z kolegów - możesz deaktywować tym radzieckim przyciskiem, o którym pisałem wcześniej).

Odrazu Radziecki przycisk, jest ok mały dyngs którego nie widać. Ja za alarm (Cobra)w maju tego roku płaciłem 995. U mnie ta Cobra działa bez zarzutu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #432 dnia: 13 Listopada 2020, 16:16:44 »
Dokładnie, u mnie też działa bez zarzutu, choć pierwszego dnia był mały cyrk, a kosztował mnie nieco taniej, ale podobnie ok,900zł. A przycisk w ogóle nie rzuca się w oczy, choć żywcem wyjęty z tamtego wieku :D i służy do wbicia pin w razie "W" NAVI montowana w Mszonowie, alarm u dealera, po zarejestrowaniu wszystko można dokładać już u dealera, grzanie foteli  również z "radzieckimi" przyciskami "gniotsja nie łamiotsja",czy moduł DAB+ do wersji comfort, haki, chlapacze, podświetlanie klamek itp.
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2020, 16:23:36 wysłana przez Krisman »

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #433 dnia: 13 Listopada 2020, 18:42:43 »
Ja ten przycisk zauważam jako pierwszą rzecz jak wsiadam do auta. Nie mówię, że to złe rozwiązanie, ale ja tego w swoim aucie nie chce widzieć.
Ciekawe, że pisząc ten post akurat wyświetlił mi się w tv ten film: https://youtu.be/zWQaDqWYjNo

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #434 dnia: 13 Listopada 2020, 20:30:46 »
Pamiętam czasy zaraz po komunie, jak kupiłem cinquecento nówka sztuka i modne wtedy było znakowanie szyb lamp itp :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl