Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402866 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #495 dnia: 24 Listopada 2020, 19:24:25 »

Dla mnie tak naprawdę brakuje tylko systemów bezpieczeństwa, które są tylko w Executive i zastanawiałem się nad tą wersję. Dla każdego ważne jest co innego.
Fajnie jest w VAG, gdzie masz do wyboru kilkadziesiąt opcji i składasz sobie auto jakie chcesz. W Toyotach pod tym względem jest surowo.

Ano właśnie Exe ma te systemy - co mi też brakuje, bo ani wentylowanych foteli czy tylnej kanapy podgrzewanej nie potrzebuje. Jedynie to lusterka w Exe wieczorem podświetlane - co mi brak - no jakiegokolwiek zewnętrznego oświetlenia, bo nawet przez Techstream nie da sie świateł dać, by sie zapalały ..
Fotel pasażera w Selection ani elektryczny ani brak opcji góra/dół !!  :wallbash:

Jak mi przeszło oglądanie Tucsona Nline czy Sportage GT_line, to Kodiaq konfigurowałem przez net -> ale jak doklikałem opcji to mi wyszło ponad 210k  :thumbdown:

ale ale ogólnie zadowolony jestem z S. :-)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #496 dnia: 24 Listopada 2020, 19:40:27 »
co mi brak - no jakiegokolwiek zewnętrznego oświetlenia, bo nawet przez Techstream nie da sie świateł dać, by sie zapalały ..

Jak wyłączysz auto i mrugniesz długimi, to Ci się włączy follow to home na czas ustawiony w opcjach (domyślnie chyba 30 sek).
Oświetlenie w lusterkach fakt, by się przydało.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #497 dnia: 24 Listopada 2020, 20:09:19 »
A po co Wam podgrzewana kierownica?

US $5.81  32%OFF | 3pcs Winter Steering Wheel Covers Wool Heated Steering Wheel Cover Plush Covers
https://a.aliexpress.com/_BTrdkZ

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: 24 Listopada 2020, 20:35:39 »
Co do zabezpieczenia anty-korozyjnego to ja zamówiłem 3x500ml wosku w sprayu (Fluidol, Whurt) i wysprejowalem tym podwozie. Tego praktycznie nie widać bo jest prawie przezroczyste a dobrze konserwuje. To już moje 3-cie auto w którym tak zrobiłem.
podlinkujesz to cudo?

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #499 dnia: 25 Listopada 2020, 00:06:11 »
Co do zabezpieczenia anty-korozyjnego to ja zamówiłem 3x500ml wosku w sprayu (Fluidol, Whurt) i wysprejowalem tym podwozie. Tego praktycznie nie widać bo jest prawie przezroczyste a dobrze konserwuje. To już moje 3-cie auto w którym tak zrobiłem.
podlinkujesz to cudo?

Ja tym podwozie wahacze, cła tylna belke, mocowanie zbiornika paliwa (2 ocynkowane błyszczące paski metalowe) wymalowałem. W profile zamknięte tez wpuściłem. Na 100% nie zaszkodzi. Generalnie podwozie poprawione i zabezpieczone na kilka lat.

https://allegro.pl/oferta/wurth-wosk-do-podwozi-transparentny-spray-areozol-7660085204?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla&ev_adgr=Chemia+-+Pozostałe&gclid=CjwKCAiA-_L9BRBQEiwA-bm5fh9_31Di3mn162y0ZuVPROGWaQstf315ZLHW0kwfTrn5pWmQ_p1SJRoCjP0QAvD_BwE te]

https://allegro.pl/oferta/wurth-wosk-profili-zamknietych-przezroczysty-500ml-9560081313?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla&ev_adgr=Chemia+-+Chemia+blacharsko-lakiernicza&gclid=CjwKCAiA-_L9BRBQEiwA-bm5fhBx-zmf0avKeMFQ9BVB9Qbg_7d4-ChMcZcATudrmOtZmHc3ltLD8xoCCLIQAvD_BwE

« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2020, 00:13:58 wysłana przez Skonek1976 »

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #500 dnia: 25 Listopada 2020, 06:26:18 »
 :good: generalnie serwis się krzywi a nawet nie zaleca konserwacji przed upływem gwarancji, ale bezbarwnego wosku może nie zauważy ;)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #501 dnia: 25 Listopada 2020, 07:26:14 »
Zanim oddałem autko do konserwacji - pytałem w dwóch ASO i nie mieli do tego żadnych uwag i obiekcji. Jedynie zaznaczali, że jak konserwator coś uszkodzi to wiadomo, że na te elementy  tracimy gwarancję. Nawet na przeglądzie po konserwacji  serwisant dopytywał się gdzie tak porządnie zakonserwowałem.  :)

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #502 dnia: 25 Listopada 2020, 09:24:49 »
Cytat: diesel_power w Wczoraj o 17:07:26

Kolega napisał, że jest z Suwałk

dementuje, chodziło raczej o zapytanie jak auto (konkretnie napęd hybrydowy, bateria) sobie radzi w prawdziwej zimie, a jak wiadomo Suwałki to polski biegun zimna :P

Aaa, ok, no to sorry :) Myślę, że na pytanie o napęd najlepiej odpowiesz sobie sam - umów się w salonie, że chcesz się jednym i drugim przejechać dla porównania. Jak trafisz w gorszą pogodę, to nawet lepiej, bo wtedy bardziej się uwidocznią cechy obu napędów.

Mi w comfort+style najbardziej brakuje tego systemu do wykrywania pojazdów w martwym polu (nie pamiętam jaki skrót używa Toyota) i elektrycznego fotela z pamięcią - oba są tylko w exe, więc selection ze swoimi lakierowanymi w połysk plastikami całkowicie odpadł. Zdaję sobie sprawę jaka jest polityka marki w kwestii wyposażenia, ale te ostrzegawcze kontrolki w lusterkach mogliby chociaż za dopłatą dawać w każdej wersji.

PS. Dzięki za dokument z hakami jarus. Tak jak mówiłem, mi tylko jeden zaproponowali - nawet nie wiem jaki.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #503 dnia: 25 Listopada 2020, 09:27:01 »
:good: generalnie serwis się krzywi a nawet nie zaleca konserwacji przed upływem gwarancji, ale bezbarwnego wosku może nie zauważy ;)

Generalnie co serwis to inna teoria po raz kolejny :)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #504 dnia: 25 Listopada 2020, 11:21:52 »

Generalnie co serwis to inna teoria po raz kolejny :)

Mi tez tylko jeden zaproponowali za 2K PLN chowany, Jak tam Diesel masz juz date? Mi jeszcze wykanczaja pare rzeczy, kamerka juz zamontowana byla i zostawilem im zimowki, nakladam je na orginaly bo moze na letnie pomysle o jakichs fajnych alusach bo jeszcze nie wiem jakich. Z tego co widze to nie wysylaja do rejestracji zanim dokoncza cale dodatki, a ze jak juz auto tu bylo do zdecydowalem sie na protect i dlatego musze czekac.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #505 dnia: 25 Listopada 2020, 12:05:32 »
O nie, wręcz odwrotnie. Do rejestracji wysyłają przed modyfikacjami, taka zasada w toyocie zgodności z homologacją.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline aro23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #506 dnia: 25 Listopada 2020, 12:07:57 »
Kolego czp dzieki :good:

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #507 dnia: 25 Listopada 2020, 12:23:14 »
O nie, wręcz odwrotnie. Do rejestracji wysyłają przed modyfikacjami, taka zasada w toyocie zgodności z homologacją.

No to chyba nie w mojej, bo ogarniaja dodatki a pozniej do rejestracji...nie wiem jak z homologacja, mial byc packiet protect zrobiony w Mszczonowie, ale zdecydowalem sie jak juz byl w salonie podobnie jak hak.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #508 dnia: 25 Listopada 2020, 15:50:25 »
U mnie też doposażanie dopiero PO rejestracji a rejestracja dziś. Tymczasem... auta nie ma nawet jeszcze u dealera.

@Czereśnia - nie wiem czy pytałem już - montują Ci ten hak od razu czy musisz to na później odłożyć (brak wiązek elektrycznych do haka)?

Offline jarus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #509 dnia: 25 Listopada 2020, 16:31:44 »
Mi w comfort+style najbardziej brakuje tego systemu do wykrywania pojazdów w martwym polu (nie pamiętam jaki skrót używa Toyota) i elektrycznego fotela z pamięcią - oba są tylko w exe, więc selection ze swoimi lakierowanymi w połysk plastikami całkowicie odpadł. Zdaję sobie sprawę jaka jest polityka marki w kwestii wyposażenia, ale te ostrzegawcze kontrolki w lusterkach mogliby chociaż za dopłatą dawać w każdej wersji.
mam dokładnie to samo spostrzeżenie. system monitorowania matrwego pola to jedyna rzecz której mi tak na prawdę brakuje.
nie ma nigdzie w Warszawie 4x2 hybrid do jazdy próbnej :( dzwoniłem do wszystkich miejsc...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl