Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1005 dnia: 28 Stycznia 2021, 00:00:04 »
Mozliwe ze watek juz byl, ale czy w wersji Executive, hybryda - jest podswietlenie zewnatrznych lusterek? Tzn oswietlaja one dol auta, tudziez otoczenie drzwi?
jest to podświetlenie - którego mi wlasnie w Selection brakuje
ale..jesli Ci to nie potrzebne - to sie z chęcią zamienie lusterkami  

chociaż .. hm,jutro mi dynamiczne ledy kierunkowe do lusterek przyjdą, to jak rozbiore lusterko,to zobacze czy da sie coś wymyśleć, bo np niemiecka wersja Selection ma oświetlenie lusterek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1006 dnia: 28 Stycznia 2021, 10:41:14 »
za fabrycznymi nie ma co płakać - wg mnie zmarnowany potencjał; tam powinien być jakiś mocny led, który od razu wyświetli logo rav4 czy toyoty a nie jakaś marna żaróweczka...

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1007 dnia: 28 Stycznia 2021, 14:02:02 »
Wystawiona 2 tygodnie temu, tydzień temu opłacona. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej. Od nowego cennika do faktury minął ponad tydzień. Jutro dzwonię i zobaczymy co powiedzą  :-)

No więc centrala przyznała mi promocję i wysyła do salonu moduł do zamontowania.  Ciekaw jestem czy w Twoim przypadku też zrobią gest.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1008 dnia: 28 Stycznia 2021, 14:31:11 »

Byłem dziś na pierwszych oględzinach zamówionego auta świeżo sprowadzonego na plac.  Exe+JBL+Skyview

z ciekawości .. przyjechala na letnich - to dali Ci zimówki za free czy kupujesz coś sam?
ja szukam na lato aluski .. i mam kilka na oku, ale moze nowego ktoś coś wrzuci ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1009 dnia: 28 Stycznia 2021, 14:53:37 »
z ciekawości .. przyjechala na letnich - to dali Ci zimówki za free czy kupujesz coś sam?
ja szukam na lato aluski .. i mam kilka na oku, ale moze nowego ktoś coś wrzuci ..

Szczerze mówiąc, te pierwsze oględziny nie były zbyt dokładne, chodziło mi głównie o przekonanie się, że ze Skyview może być.  Nie patrzyłem na żadne inne szczegóły poza tym, czy jest pod podłogą w bagażniku to miejsce do przymocowania koła za pomocą śruby.  Bo oczywiście jest ten bidny zestaw naprawczy, w postaci kilku tam bajerów w styropianowej formie (trzymanej nota bene plastikową spinką wciśniętą w tenże gwint na śrubę).  W styropianie jest nawet miejsce na lewarek, ale lewarka brak (może uda mi się dosłownie coś wykroić z tego styropianu jak już będę tam wkładał koło dojazdowe, które zakupię we własnym zakresie).

No więc opon tym bardziej nie sprawdzałem, ale zakładam, że są letnie, skoro na felgach 19" (MY21) i skoro zamówiłem od razu zestaw zimówek na 18".  Umówiłem się z salonem, że od razu mi zamontują zestaw zimowy.  Generalnie jestem zadowolony z takiego stanu rzeczy, gdyż mniejsze felgi/większy profil opon na zimę będzie bezpieczniejszą kombinacją.  Latem na 19" być może są mniejsze szanse zahaczyć o jakiś krawężnik czy coś.  Z resztą nawet na 19" te opony mają całkiem duży profil (i tym lepiej, gdyż moim skromnym zdaniem cienkie "sportowe" opony do SUVów nie pasują).

Offline J0hnny87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1010 dnia: 28 Stycznia 2021, 15:16:11 »
Wystawiona 2 tygodnie temu, tydzień temu opłacona. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej. Od nowego cennika do faktury minął ponad tydzień. Jutro dzwonię i zobaczymy co powiedzą  :-)

No więc centrala przyznała mi promocję i wysyła do salonu moduł do zamontowania.  Ciekaw jestem czy w Twoim przypadku też zrobią gest.

Super, gratuluję! :-) Wcześniej dziś rozmawiałem z salonem no i ogólnie ton rozmowy był taki z ich strony, że na pewno się nie da. Ewentualnie gdyby cena była obniżona to jest szansa, ale na akcesoria to nie. Trochę ponaciskałem i poradzono mi żebym sam wysłał maila do Centrali jako klient. No chyba, że potwierdzi się przypadek, że "znajomemu" ;-) przyznają tę promocję to salon chętnie powalczy i dla mnie.
No cóż, Twoja historia jest bardzo optymistyczna, nie jestem przekonany jak będzie u mnie, ale powalczę jeszcze. Dzięki wielkie za info :-)

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1011 dnia: 28 Stycznia 2021, 15:41:31 »
Super, gratuluję! :-) Wcześniej dziś rozmawiałem z salonem no i ogólnie ton rozmowy był taki z ich strony, że na pewno się nie da. Ewentualnie gdyby cena była obniżona to jest szansa, ale na akcesoria to nie. Trochę ponaciskałem i poradzono mi żebym sam wysłał maila do Centrali jako klient. No chyba, że potwierdzi się przypadek, że "znajomemu" ;-) przyznają tę promocję to salon chętnie powalczy i dla mnie.
No cóż, Twoja historia jest bardzo optymistyczna, nie jestem przekonany jak będzie u mnie, ale powalczę jeszcze. Dzięki wielkie za info

Na Twoim miejscu, skoro w salonie im się nie chce walczyć, to napisałbym do centrali.  Na pewno nie zaszkodzi.  Możesz podkreślić, że przykro Ci, że salon sam nie zaproponował tej opcji, skoro się cennik zmienił *zanim* wystawili fakturę.

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1012 dnia: 30 Stycznia 2021, 21:36:26 »
Wszyscy mają "Mambę", mam i ja :-)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1013 dnia: 30 Stycznia 2021, 21:38:43 »
Gratulacje, szerokości, zadowolenia.

Offline RAVioli

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1014 dnia: 30 Stycznia 2021, 21:46:13 »
Gratulacje! Żeby ci się dobrze jeździło :).

Przy okazji. Ciekawe czy też tak macie. Bez wciśnięcia pedału hamulca wciskam Power. Samochód przechodzi w stan ACC/Dodatkowe . Następnie wciskam raz jeszcze Power (baz hamulca) i samochód przechodzi w stan ON przy czym rozlega się seria krótkich sygnałów które trwają ok 8 sek. Jeśli dobrze rozumiem instrukcję to można przechodzić między tymi stanami bez wciskania hamulca i uruchamiania hybrydowego napędu.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1015 dnia: 30 Stycznia 2021, 21:53:18 »
Pikania nie zauważyłem albo nie zwróciłem uwagi, ale to tak samo dział jak w tradycyjnym aucie off-acc-on i tak w kółko.

Tak samo działa w każdym bezkluczykowym dostępie.
Dopóki nie wciśniesz sprzęgła w manualu lub hamulca w automacie to nie uruchomisz auta.

Offline RAVioli

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1016 dnia: 30 Stycznia 2021, 21:58:35 »
Nie chodzi mi o uruchomienie. Chodzi o serie sygnałów której się nie spodziewałem :/.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1017 dnia: 30 Stycznia 2021, 23:55:54 »
Wszyscy mają "Mambę", mam i ja :-)

Gratulacje. Piękna sztuka. W mnie w bloku w hali garażowej jest 5 sztuk RAV4 V i jedna właśnie w takim granacie....pięknie się prezentuje.
Szerokości i radości z przejechania każdego kilometra ta śliczna RAV-eczką  :grin: :grin:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1018 dnia: 31 Stycznia 2021, 10:38:53 »
Piękne autko :) Ale to chyba czarny?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1019 dnia: 31 Stycznia 2021, 10:45:08 »
Piękne autko :) Ale to chyba czarny?