z ciekawości .. przyjechala na letnich - to dali Ci zimówki za free czy kupujesz coś sam?
ja szukam na lato aluski .. i mam kilka na oku, ale moze nowego ktoś coś wrzuci ..
Szczerze mówiąc, te pierwsze oględziny nie były zbyt dokładne, chodziło mi głównie o przekonanie się, że ze Skyview może być. Nie patrzyłem na żadne inne szczegóły poza tym, czy jest pod podłogą w bagażniku to miejsce do przymocowania koła za pomocą śruby. Bo oczywiście jest ten bidny zestaw naprawczy, w postaci kilku tam bajerów w styropianowej formie (trzymanej nota bene plastikową spinką wciśniętą w tenże gwint na śrubę). W styropianie jest nawet miejsce na lewarek, ale lewarka brak (może uda mi się dosłownie coś wykroić z tego styropianu jak już będę tam wkładał koło dojazdowe, które zakupię we własnym zakresie).
No więc opon tym bardziej nie sprawdzałem, ale zakładam, że są letnie, skoro na felgach 19" (MY21) i skoro zamówiłem od razu zestaw zimówek na 18". Umówiłem się z salonem, że od razu mi zamontują zestaw zimowy. Generalnie jestem zadowolony z takiego stanu rzeczy, gdyż mniejsze felgi/większy profil opon na zimę będzie bezpieczniejszą kombinacją. Latem na 19" być może są mniejsze szanse zahaczyć o jakiś krawężnik czy coś. Z resztą nawet na 19" te opony mają całkiem duży profil (i tym lepiej, gdyż moim skromnym zdaniem cienkie "sportowe" opony do SUVów nie pasują).