Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402741 razy)

Offline Mit

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1350 dnia: 28 Września 2021, 17:43:45 »
Mam 190 cm , w niczym mi szklany dach nie przeszkadza. Za to w wnętrzu dużo jaśniej i samochód wydaje się większy. Nie żałuje wyboru i polecam.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1351 dnia: 28 Września 2021, 20:32:27 »
Jak mnie będzie stać, to chyba spróbuję tego skyview. Do 190 cm to mi nieco brakuje. Myślę, że to tak jak z tapicerką. Dla jednych tylko ciemna, a ja wolę jasną. I z kolorem, jedni wolą Urban khaki innym podoba się co innego.
Co do minusów takiego dachu, to przychodzi mi do głowy, że jeśli nie jest czysty, to może zepsuć wrażenie, więc trzeba dbać o to. Obniżona wysokość w mojej rodzinie nikomu by nie przeszkadzała, w szczególności mnie z przodu.
Z plusów, to dzieci byłyby zadowolone (tak jak z kamery w lusterku) i byłoby jasno w aucie. Dziękuję wszystkim za informacje na ten temat.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Nath55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1352 dnia: 28 Września 2021, 20:55:15 »
Witam 28.07.2021 zamówiłem RAV 4 a 22.09.2021 odebrałem. Wersja Lounge (rynek francuski) czyli odpowiednik executive w Polsce. Full opcja, szklany dach super sprawa polecam, daje dużo światła we wnętrzu, a zawsze można go zasłonić roletą jeśli przeszkadza.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1353 dnia: 28 Września 2021, 21:05:06 »
Witam 28.07.2021 zamówiłem RAV 4 a 22.09.2021 odebrałem. Wersja Lounge (rynek francuski) czyli odpowiednik executive w Polsce. Full opcja, szklany dach super sprawa polecam, daje dużo światła we wnętrzu, a zawsze można go zasłonić roletą jeśli przeszkadza.

Super gratuluje. Oczywiście w wersji Hybrydowej tak ?

Offline Nath55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1354 dnia: 28 Września 2021, 21:13:45 »
Tak, hybryda 4x4. Dzisiejsze spalanie to 3.9 litra, odcinek 26 kilometrów (praca -> dom), miasto 60% + trasa 40% (do 90 km/h). Rav 4  pali  na ten moment mniej niż mój poprzedni Auris hybryda 1.8 (2018 rok).

https://zapodaj.net/e7887126d3618.png.html
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2021, 21:23:26 wysłana przez Nath55 »

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1355 dnia: 29 Września 2021, 09:53:20 »
Co do Urban khaki, to widziałem i jak dla mnie to nie jest ładne, ale każdy ma swój gust.
Słuszne stwierdzenie. Z zakupem RAV4 czekam na lift a dokładnie na pojawienie się modelu Adventure Hybryda. Z wiadomości znalezionych w necie wnioskuję, że model ten w Europie będzie oferowany wyłącznie w kolorze Urban Khaki (Lunar Rock) z dachem Silver Grey. A szkoda, bo niebieski metalic z jasnym dachem jest całkiem, całkiem.
https://www.youtube.com/watch?v=WXe0G2uO1-A
Wszystkie moje samochody były i są w żywych kolorach. Na pojawienie się w Gdyni drugiej pomarańczowej Hondy Civic UFO czekałem kilka lat.
Nigdy nie rozumiałem popularności w Polsce samochodów w kolorach czarny, granatowy, biały i srebrny. Ostatnio na jednym z portali motoryzacyjnych znalazłem info, że są to eleganckie kolory stąd ich popularność. Kupując rower też miałem problem z dostaniem czegoś w żywych barwach. Sprzedawca poinformował mnie, że do Polski sprowadza się  najczęściej rowery  czarne i szare bo na te jest u nas popyt (mowa o rowerach z wyższej półki cenowej). Jego zdaniem jesteśmy po prostu smutnym i ponurym narodem.
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2021, 10:03:03 wysłana przez pi-ro »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1356 dnia: 29 Września 2021, 10:43:05 »
Życie jest jak tęcza, na przemian czarne, białe, czarne białe, ... jak stwierdził kiedyś jeden daltonista. ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1357 dnia: 29 Września 2021, 17:33:04 »
 Ja widząc to zestawienie niebieskiego i białego ponad rok temu zdecydowałem się na zakup niebieskiej by okleić dach w ten deseńnień (u nas nie wiadomo czemu, nie można tak zestawić koloru) . Dość miałem szarych, czarnych, białych i srebrnych...no i mam taką niebieską a dach do tej pory czeka  :grin: Jedno jest pewne, rzuca się w oczy na parkingach  :cool:

"Nowoczesne lakiery i kolory na rynku. Co jest teraz modne"

"Na pewno zauważyliście, że w ostatnich kilkunastu latach nasze ulice zrobiły się bardzo monochromatyczne. Ponad 80% nowych samochodów produkowanych było w kolorach białych, srebrnych, grafitowych i czarnych, a jakiekolwiek ciekawe, żywe, intensywne barwy były rzadko wybierane przez klientów. Przyczyny tego stanu rzeczy są dość proste i łatwe do wyjaśnienia. Zdecydowana większość nowych aut (nie tylko w Polsce) kupowana jest przez firmy, a raczej trudno znaleźć bardziej zachowawczych klientów (jeśli chodzi o wybór koloru) niż zarządcy flot. Każdy z nich bierze pod uwagę koszty utrzymania auta, łatwość odsprzedaży i wybiera zazwyczaj kolor najbardziej neutralny z możliwych. Nieco odważniejsi są klienci indywidualni, chociaż wielu z nich też nie wybiera barwy, która najbardziej im odpowiada. Albo nie chcą się wyróżniać z tłumu, kłuć w oczy sąsiadów nowym autem, albo też czytują poradniki „jaki kolor auta najłatwiej będzie sprzedać za 5 lat”.
Na szczęście już od kilku lat wśród producentów i designerów samochodowych widać było chęć zmiany tej sytuacji. Po ok. 10 latach bardzo intensywnego promowania koloru białego (bardzo skutecznego, jak widać), w ostatnich latach w Genewie czy Frankfurcie w halach zrobiło się dużo bardziej kolorowo. Statystyki sprzedaży też pokazują, że wyraźnie rośnie sprzedaż przede wszystkim dwóch kolorów: czerwonego i niebieskiego. Oglądając internetowe premiery czy reklamy nowych modeli, również zauważymy, że zazwyczaj nie są one białe czy srebrne, ale zaczynają przykuwać uwagę efektowną barwą nadwozia."
https://warsztat.pl/artykuly/nowoczesne-lakiery-i-kolory-na-rynku-co-jest-teraz-modne,72935,bm9uZSE3MjkzNSEhbm93b2N6ZXNueXdhcnN6dGF0LnBsL2FydHlrdWx5L29zdGF0bmkvbmFyemVkemlhLXctd2Fyc3p0YWNpZQ
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2021, 17:39:14 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1358 dnia: 29 Września 2021, 18:27:48 »
Kolor kolorem, ale jednak "bez dopłaty", 2900 zł i 4400 zł też robi różnicę. Jeździłbym może i czerwonym, ale ponad 4 tys. zł nie wydam na to.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1359 dnia: 09 Października 2021, 09:44:44 »
Apropo cen - wszedłem właśnie w cennik i tabelę, gdzie jest rozpisany każdy wariant RAVki - niezłe przegięcie.
Cena wyjściowa mocno podwyższona, przekreślona, a cena "atrakcyjna" to prawie że cena wyjściowa z cennika sprzed 2 miesięcy..

Offline radmor

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #1360 dnia: 09 Października 2021, 10:35:02 »
Apropo cen - wszedłem właśnie w cennik i tabelę, gdzie jest rozpisany każdy wariant RAVki - niezłe przegięcie.
Cena wyjściowa mocno podwyższona, przekreślona, a cena "atrakcyjna" to prawie że cena wyjściowa z cennika sprzed 2 miesięcy..

Ja swoją RAVKę kupowałem w lutym 2020 (umowa) i za: kolor metalik, awdi, pakiet style, pakiet protection, alarm vodafone pro zapłaciłem równe 150k. Raz na jakiś czas zajrzę sobie do aktualnych cen i porównując to z obecną sytuacją (niedługo będą sprzedawać auta spod lady) to chyba był to ostatni dzwonek do zdecydowania się na zakup.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1361 dnia: 09 Października 2021, 18:25:01 »
Faktycznie ceny oszalały…..ja zamawiałem w lutym 2020 i za metalik C+S + pakiet style + protection + listwy na progi + przednie czujniki parkowania + listwy na drzwi + Cobra zapłaciłem 142k PLN. Widzę że teraz za to samo trzeba by zapłacić z 12k PLN więcej……zrobiło sie nieciekawie. Mniemam ze VW, Audi, Volvo jest to samo. Tylko sie za kieszeń trzymać…..
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2021, 18:26:41 wysłana przez Skonek1976 »

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1362 dnia: 09 Października 2021, 18:37:41 »
Za 142k to ja teraz zamówiłem C-HR.  :grin:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1363 dnia: 09 Października 2021, 19:24:43 »
Pierwszy raz od upadku komuny, gdybym chciał sprzedać swoją po roku, jestem do przodu i to nie mało, widząc ile taka dokładnie wersja i rocznik krajowy bez szkód kosztuje na znanych portalach. :shock:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1364 dnia: 11 Października 2021, 16:56:04 »
To dopiero początek podwyżek. Ja chcę kupić GLA 35AMG to salon nie chce przyjąć zamówienia , bo nie wiedzą jaki dostaną kontyngent na Polskę w 2022 roku i jakie będą ceny. Czekam już tak ponad miesiąc.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl