Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403141 razy)

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1410 dnia: 19 Października 2021, 00:26:48 »
Witajcie,
Zamówiłem Rav4 EXE, podobno do produkcji w grudniu, orientacyjna data dostarczenia to luty/marzec. Ktoś zamawiał teraz autko? Jakie dostaliście orientacyjne daty realizacji? Patrząc na problemy w fabrykach i to jeszcze w Japonii, możliwe że poczekam jeszcze dłużej :)
Co do ekobonusu, to w mojej sytuacji było to samo - jako że auto dojecie w przyszłym roku, nie wiadomo było czy ten bonus zostanie utrzymany. Powołałem się jednak na newslettery "kup auto w tym roku, zachowasz eko bonus" i podobnież zostanie on mi przyznany mimo tego, co się będzie działo w kraju. Dostałem też info, ze produkcja grudniowa otrzyma bezprzewodowego android/apple car auto.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1411 dnia: 19 Października 2021, 07:17:29 »
Witajcie,
Zamówiłem Rav4 EXE, podobno do produkcji w grudniu, orientacyjna data dostarczenia to luty/marzec. Ktoś zamawiał teraz autko? Jakie dostaliście orientacyjne daty realizacji? Patrząc na problemy w fabrykach i to jeszcze w Japonii, możliwe że poczekam jeszcze dłużej :)
Co do ekobonusu, to w mojej sytuacji było to samo - jako że auto dojecie w przyszłym roku, nie wiadomo było czy ten bonus zostanie utrzymany. Powołałem się jednak na newslettery "kup auto w tym roku, zachowasz eko bonus" i podobnież zostanie on mi przyznany mimo tego, co się będzie działo w kraju. Dostałem też info, ze produkcja grudniowa otrzyma bezprzewodowego android/apple car auto.
Co do Carplaya to uwazaj. Jak nie masz nic na pismie to moze byc zonk. Toyota uwielbia obiecywac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1412 dnia: 19 Października 2021, 07:54:43 »
adis Wiesz coś więcej w nowej Rav4 2022 czyli lifcie miał być zmieniony system multimedialny ? 

A widzisz jeszcze jedno. Przy zamawianiu Rav4 dobierałeś alarm i jaki -  no i ile  dealer za niego liczy, czy masz to w cenie ?
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2021, 08:24:42 wysłana przez czp »

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1413 dnia: 19 Października 2021, 11:46:00 »
ii bierzesz za 191k ? coś dodali nowego w porównaniu do MY21 ?
Ja akurat czekam na oficjalną specyfikację Adventure. Ta wersja mi się podoba. O wycenę Executive poprosiłem żeby mieć odniesienie. Executive choć jest droższa od Adventure tylko o 3000 zł (cena wyjściowa) to ma więcej użytecznych (i droższych niż 3000 zł) funkcji: ma elektrycznie regulowany fotel pasażera, ma RCTA z automatycznym hamowaniem (Adventure ma bez hamowania), ma wentylowanie przednich foteli, podgrzewanie tylnej kanapy, ma ICS (Adventure podobno tego nie ma).  W Executive jest jeszcze: inteligentny przedni system automatycznego parkowania z funkcją automatycznego hamowania. Handlowiec podejrzewa, że chodzi o ICS a nie parkowanie automatyczne jak w CH-R. Dlatego, że w specyfikacji Executive nie ma wymienionych przednich i tylnych czujników parkowania.  O multimedia nie pytałem.
Handlowiec poinformował mnie, że trwają jeszcze negocjacje TMP w producentem dotyczące finalnej konfiguracji wersji RAV4 na rynek polski. Dwukolorowy Adventure będzie tylko Urban Khaki (niebieskiego brak), tapicerka tylko czarna bez pomarańczowych półek w stylu Adventure w USA. Wszystko jest tak planowane, żeby żadna wersja nie stanowiła konkurencji dla Executive.
Być może Adventure zastąpi JBL Black Edition. Trzeba jeszcze poczekać na finalny katalog.

A w kwestii wzrostu cen RAV4 to nie jest to nic nowego. Jak kupowałem Hondę Civic w 2008 roku za 69tys zł to w kolejnych latach drożała średnio o 5-6tys zł na rok. Mimo, że nie było wtedy COVIDa. Czyli relatywnie dla RAV4 za ponad 160tys zł i wzroście cen o około 20tys przez 2 lata wychodzi na to samo.
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2021, 11:57:58 wysłana przez pi-ro »

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1414 dnia: 19 Października 2021, 21:08:59 »
A widzisz jeszcze jedno. Przy zamawianiu Rav4 dobierałeś alarm i jaki -  no i ile  dealer za niego liczy, czy masz to w cenie ?

Ja jak zamawiałem w sierpniu to za alarm płaciłem 200zł. Mam na myśli ten:
Zabezpieczenie antykradzieżowe Meta w
technologii Bluetooth Low Energy

BTW: cały czas mam status "Zamówienie w toku", liczyłem na to że po ok 1 miesiącu się to zmieni a tu dalej nic.
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2021, 21:11:28 wysłana przez pawaroti »

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1415 dnia: 19 Października 2021, 21:21:47 »
Co do Carplaya to uwazaj. Jak nie masz nic na pismie to moze byc zonk. Toyota uwielbia obiecywac.

Nie tyle obiecana mi, co podobno od produkcji grudniowej standard bezprzewodowy wejdzie w życie. Żyjmy nadzieją :-)

adis Wiesz coś więcej w nowej Rav4 2022 czyli lifcie miał być zmieniony system multimedialny ?

Oprócz liftu zewnątrz nie słyszałem o zmianie systemu multimedialnego, tyle że na pewno będzie z bezprzewodowym interfejsem car play.
Co do alarmu to żadnego nie dobierałem, na to nie dostałem żadnych zniżek ale wrócę do tematu jak autko będzie do odbioru.
Przy poprzedniej corolli zainwestowałem w dobre ubezpieczenie i gapa, wg mnie to jest podstawą przy toyotach.

BTW: cały czas mam status "Zamówienie w toku", liczyłem na to że po ok 1 miesiącu się to zmieni a tu dalej nic.
Ja od 2 tygodni też :) Status się może zmienić dopiero w grudniu.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1416 dnia: 19 Października 2021, 21:32:01 »
Też tak przeżywałem ;) ... rok temu. Życzę terminowej realizacji.

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1417 dnia: 19 Października 2021, 21:45:39 »
Nie wiem też czy to nie trochę wina handlowca. Wszystko dograliśmy końcówką sierpnia a maila z informacją o zamówieniu oraz podziękowaniem dostałem 22 września. Podejrzewam, że dopiero wtedy zostało złożone ale pewny nie jestem. Niestety nigdzie nie ma żadnej daty złożenia zamówienia albo nie umiem znaleźć, może też tak mieliście że mail przyszedł trochę później?

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1418 dnia: 20 Października 2021, 00:14:15 »
Ja dostałem mejla z potwierdzeniem tego samego dnia co zamówienie. Wiadomość z moja toyota wraz z linkiem do śledzenia itd.

Offline gregorb

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1419 dnia: 20 Października 2021, 20:29:50 »
Mały offtop Panowie ale jakby kto był zainteresowany to właśnie dostałem bon 500zł na nową Toyotę do wykorzystania do 16-12-2020. Na priv zapraszam kto pierwszy ten lepszy wiadomo.
Witam szanowne grono. Od 4 tygodni jestem posiadaczem Ravki i chetnie oddam swoj promocyjny bon osobie zainteresowanej. prosze na PW o kontakt.
GREGORB

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1420 dnia: 21 Października 2021, 15:29:01 »
Witajcie
A może ktoś chce kupić mojego RAV 4?  :-) WERSJA EXECUTIVE koniec 2020 czyli rok modelowy 21.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1421 dnia: 21 Października 2021, 16:45:56 »
Witajcie
A może ktoś chce kupić mojego RAV 4?  :-) WERSJA EXECUTIVE koniec 2020 czyli rok modelowy 21.
Wersja z JBL i szyberdachem SKY VIEW z lakierkiem TOKYO RED  :-)

« Ostatnia zmiana: 21 Października 2021, 17:18:48 wysłana przez gilal »

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1422 dnia: 21 Października 2021, 17:09:52 »
na YT Marek Drives 'dzwonil po salonach' … m.in. zamrozila produkcje do grudnia
tak ze no .. ciesze sie,ze w zeszlym roku odebralem po 2 m-acach od zlozenia podpisu

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1423 dnia: 21 Października 2021, 20:19:15 »
Witajcie

a co tam już w niej się psuje? :)

na YT Marek Drives 'dzwonil po salonach' … m.in. zamrozila produkcje do grudnia
tak ze no .. ciesze sie,ze w zeszlym roku odebralem po 2 m-acach od zlozenia podpisu

tak tylko tu wrzucę ("trochę" pewniejsze źródło niż losowy człowiek z salonu):
https://www.samar.pl/__/3/3.a/113210/Toyota-wraca-do-pe%C5%82nej-produkcji.html?locale=pl_PL

niemniej smutne jest to:
Producent zapowiedział wzrost cen samochodów w najbliższym czasie ze względu na rosnące koszty energii, pracy i transportu.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1424 dnia: 21 Października 2021, 20:23:41 »
Witajcie

a co tam już w niej się psuje? :)

Jak na razie wszystko ok, ale pasuje się na plug-in :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl