Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402797 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1455 dnia: 28 Października 2021, 12:28:28 »
I chwała Ci za to.
Ale żeby nie było że jestem czepialski: felgi - ładne (jak wiadomo kwestia gustu), podświetlenia przełączników szyb i lusterek oraz górne lampki LED - przydatne i praktyczne (choć wielu kolegów już sobie z tym poradziło, jako i ja), lampy - zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądać - tak na pierwszy rzut oka to d.. nie urywają, przeciwmgielne - też już kilka osób wymieniło

ano wlasnie tez patrze na to foto .. na te kierunkowe ledy w masce i d* wlasnie nie rwą :D
Lepiej by bylo jakby tylne lampy całe na dynamiczne Ledy wymienili../ btw takie tylnie lampy sie juz pojawiły...ale pewnie Tojotka pewnie płakać .. o homologacje.....

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1456 dnia: 28 Października 2021, 12:32:38 »
Dostałem od autoryzowanego dealera. Znam tam ziomka, który zna ziomka  :-)
gdzieś widziałem filmik z nowymi lampami ale za cholerę nie mogę tego teraz znaleźć. o dynamic LED jednak można tylko pomarzyć. mi tam akurat nie zależy.

Toyoty jeszcze nie posiadam ale będę miał. zamówienie poszło. termin realizacji prima aprilis 2022.
wersja selection + hak

tu masz dynamiczne tylne Ledy : https://www.youtube.com/watch?v=O5Qfmaat_wQ    --> poszukaj sobie wątek 'NASZE MODYFIKACJE' ... tam żeśmy troche pokombinowali z róznymi aspektami :D

Selection ? Chwała Ci ;)  na 04.22   ... no troche czekania bedzie...wytrwałości

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1457 dnia: 28 Października 2021, 13:21:19 »
Heh jechałem dzisiaj swoją domową Corską rocznik 2005 i tak tu rozprawiamy o podświetleniach przycisków - patrze, a w tej Corsce wszystkie możliwe przyciski są podświetlane. Hmm w mojej Corolli 2017 też wszystkie przyciski podświetlane .

No to chyba nie jest to jakiś cud gospodarczy, że lift Rav4 z 2022 roku będzie miał podświetlane przyciski - no tak myślę. :)

A w temacie ma ktoś może jakiś biuletyn z pełną specyfikacją Rav4 rocznik 2022 - na stronach Toyoty nie ma - dealerze mają, a internecie nie idzie znaleźć. Jakby ktoś miał to choćby jakiś link na priv proszę :) :) :)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #1458 dnia: 28 Października 2021, 14:47:25 »

No to chyba nie jest to jakiś cud gospodarczy, że lift Rav4 z 2022 roku będzie miał podświetlane przyciski - no tak myślę. :)

Skoro obecna wersja RAV4 plug-in z 2021r ma już podświetlane przyciski, oświetlenie schowka czy też miejsc na kubki w standardzie (przynajmniej w wersji Prestige) to dlaczego nie dali by tego w wersji poliftowej 2022 ?
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline alchemist

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1459 dnia: 28 Października 2021, 15:02:16 »
Nie jestem przekonany, że zmiana gniazd USB-A na USB-C to krok w dobrym kierunku.
USB-C na plus ma to że można włożyć dowolnie wtyczkę a nie trzeba pilnować żeby nie była "do góry nogami" ;-)
Innych plusów w tym momencie nie widzę (jeżeli chodzi o złącze wyłącznie do ładowania urządzeń)

Offline htw110

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1460 dnia: 28 Października 2021, 15:41:19 »
USB-C delikatniejsze, łatwo uszkodzić w warunkach "samochodowych", pytanie czy to tylko zmiana złącza czy obsługiwane są nowe standardy komunikacji/zasilania. Są dwustronne kable USB-A.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1461 dnia: 28 Października 2021, 16:07:19 »
USB-C delikatniejsze, łatwo uszkodzić w warunkach "samochodowych"
Właśnie to miałem na myśli, szczególnie gniazda na środkowej konsoli w tylnym rzędzie - są nisko, łatwo o nie zawadzić.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1462 dnia: 28 Października 2021, 18:48:22 »
Dostałem od autoryzowanego dealera. Znam tam ziomka, który zna ziomka  :-)
gdzieś widziałem filmik z nowymi lampami ale za cholerę nie mogę tego teraz znaleźć. o dynamic LED jednak można tylko pomarzyć. mi tam akurat nie zależy.

A tak w ogóle to witam wszystkich bo jestem nowy :grin:
Toyoty jeszcze nie posiadam ale będę miał. zamówienie poszło. termin realizacji prima aprilis 2022.
wersja selection + hak

fajnie by było żeby dali matrycowe światła - nawet corolla takie ma (i to chyba najbardziej irytujące, popularny samochód segmentu C ma lepsze bajery niż poważny SUV na pograniczu segmentu D); a tak to ten lifting to jedynie kosmetyka (połowę rzeczy można samemu zrobić - jak podświetlenie przycisków czy wymiana oświetlenia kabiny na ledowe, tak samo na zewnątrz [choć tu nie do końca to jest legalne, ale raczej nikt się nie przyczepi...])

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1463 dnia: 29 Października 2021, 13:41:24 »
cześć,
mój pierwszy post na forum,bo i pierwsza toyota (i pierwsza hybryda;>). w zasadzie jeszcze nawet nie zamówiona, ale jak się nic nie wydarzy, to już na dniach...

mam do was pytania:
1. Skłaniam się do założenia Cobry Pro. Widziałem na forum sporo negatywnych opinii na temat BLE - czy to na pewno dobry wybór? jakie są plusy i minusy obydwóch systemów?
2. za 1000zł z apki chciałbym kupić czujniki TPMS (opony i felgi chyba poza toyotą...) + dywaniki gumowe (pewnie nie wystarczy i będę musiał coś dopłacić...). Co jeszcze warto dobrać z dodatków na start? rozumiem, że dywaniki welurowe będą już w komplecie?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1464 dnia: 29 Października 2021, 14:46:16 »
Ad 1. Mam cobrę bo wtedy musiałem mieć do ubezpieczenia. Ani nie polecam ani nie odradzam. Gdybym nie musiał, to bym nie kupił.
Ad.2. Czujniki monitorowania ciśnienia w kołach TPMS NR OEM 42607-48020-VK - cena ok 750-790 w ASO. Lepiej kupić zamienniki z możliwością klonowania (sam mam oryginalne kupione z kołami w toyocie -  fele DEZENT TA 7X18 ET35 5X114.3 60.1 (pasują 1:1) i opony Nokian WRD4 SUV. Dobrze kupiłem ;)
Dywaniki gumowe ok.350 za OEM.
Chlapacze - 338zł OEM ceny bez rabatów.
Ja jeszcze kupiłem w toyocie, nakrętki antykradzieżowe i mata do bagażnika.
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2021, 14:57:29 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1465 dnia: 29 Października 2021, 15:05:10 »
Ta Cobra obecnie kosztuje 200zł - nawet zakładając, że coś mi się nie spodoba i nie będę chciał tej karty proxy (muszę jeszcze poczytać jak to działa), to za sam alarm chyba warto wydać..

co do czujników-zamienników: to muszą być jakieś określone, czy dowolne? jak rozumiem klonowanie u jakiegoś "zinformatyzowanego" wulkanizatora na własną rękę? auto będę odbierał w zimie, więc planowałem przywieźć im swoje felgi+opony, kupić czujniki i poprosić o założenie. zamienniki z tego, co na szybko widzę to koszt koło 500zł + nie wiem ile klonowanie - pytanie czy warto?

a jeszcze pytanie co do czujników: jak będę chciał zamienić koła (przód z tyłem) to wymaga to jakiegoś specjalnego, ponownego kodowania?
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2021, 15:08:54 wysłana przez firek »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1466 dnia: 29 Października 2021, 16:19:44 »
Muszą Ci wpisać drugi komplet kół (nie zamienić) w Toyocie ogarną bez problemu, potem już sam zmieniasz,  jest procedura zmiany w instrukcji, prosta sprawa. Nie jest to rozwiązanie tak komfortowe jak w TUCSONIE czy QASHQHAIU, ale spoko. Gorzej, że standardowo nie wyświetla ciśnienia w kołach tylko info o braku, może po lifcie to zmienią.
Z klonami jest ten komfort, że nic nie musisz programować (sygnał jest identyczny dla obu kompletów) i ogarnie to większość gumiarzy.
Co do Cobry, bez karty proxy to ona już zupełnie bez sensu. Karta jednak pomaga, już kilku osobom próbowano dmuchnąć toykę wpinając się w wiązkę i jeśli elektryk nie ściemniał, to właśnie w urządzeniach z proxy to się nie udało.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1467 dnia: 12 Listopada 2021, 23:28:42 »
dziś dostałem SMS z informacją, że moja Ravka właśnie opuściła fabrykę;)

ktoś jeszcze czeka na tą produkcję? ile to może potrwać od tego momentu (planowany odbiór mam na połowę lutego - będzie wcześniej?)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1468 dnia: 12 Listopada 2021, 23:34:54 »
Będzie w styczniu...koniec stycznia ;)

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1469 dnia: 12 Listopada 2021, 23:59:55 »
dziś dostałem SMS z informacją, że moja Ravka właśnie opuściła fabrykę;)

A kiedy zamawiałeś?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl