Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403157 razy)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1635 dnia: 18 Stycznia 2022, 10:56:15 »
Gdzieś było chyba, że zabranie kółka dojazdowego w wyższych wersjach, w szczególności ze SkyView wynika z większej masy pojazdu i konieczności zmieszczenia się w parametrach homologacyjnych ale nie wiem w sumie czy to o to chodzi. Dla mnie te zestawy naprawcze to jest absurd. Jedyna fajną rzeczą w nich jest kompresorek :)
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #1636 dnia: 18 Stycznia 2022, 12:09:44 »
Miałem zrobione. Nic o tym wcześniej nie wiedziałem. Przy odbiorze auta sie dowiedziałem. Może od salonu to zależy?
Hmm masz znakowania DNA? A kiedy odbierałeś auto?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #1637 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:01:27 »
Miałem zrobione. Nic o tym wcześniej nie wiedziałem. Przy odbiorze auta sie dowiedziałem. Może od salonu to zależy?
Tydzień temu, salon w Chorzowie.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1638 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:11:13 »
Do Comfort z pakietem Style też dają (mam). Swoją drogą, koło zależne od tego czy mamy bez panoramy. Bareja by lepiej tego nie wymyślił  :laugh:
A czaisz ze nie zamówisz NXa 450h+ w najwyzszej wersji z Markiem Levinsonem? Chcesz wywalic 350k na auto i Ci nie pozwalaja

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1639 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:21:53 »
A do którego momentu zaczęli znakować? Masz jakieś oznakowania na szybach, że auto jest znakowane DNA?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1640 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:25:44 »
Ja przy zamówieniu samochodu 4.11 dostałem załącznik do umowy, na którym jest w wyposażeniu wpisana kategoria "LOCAL" a poniżej "Znakowanie pojazdu technologia syntetycznego DNA"

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1641 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:43:53 »
Ok. Ja odbierałem 29.10, nie miałem załącznika do umowy. Czy są naklejone jakieś oznakowania tego DNA na szybach? Można prosić o fotkę jak to wygląda?

Offline diabliz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #1642 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:46:36 »
Ja przy zamówieniu samochodu 4.11 dostałem załącznik do umowy, na którym jest w wyposażeniu wpisana kategoria "LOCAL" a poniżej "Znakowanie pojazdu technologia syntetycznego DNA"

Jak u was wygląda załącznik nr 1 (specyfikacja samochodu) do umowy, ma na każdej stronie pieczątki z podpisem?
Na początku przy podpisaniu umowy nic nie otrzymałem, następnie poprosiłem o ten załącznik i otrzymałem 1 kartkę z konfiguracja samochodu bez szczegółowych danych tylko jakieś kody, które nic nie mówią. Następnie mi wysłał kalkulację samochodu z rozpiską (taka przedofertówka) gdzie są wypisane cechy auta, wg nie powinna być specyfikacja danej wersji z podpisem i pieczątką na każdej stronie.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1643 dnia: 18 Stycznia 2022, 13:59:53 »
Jak u was wygląda załącznik nr 1 (specyfikacja samochodu) do umowy, ma na każdej stronie pieczątki z podpisem?
Te załączniki nie muszą być podpisane. W górnym lewym rogu masz numer kalkulacji i jest ona zapisana w TMP i na Twojej umowie bodajże na ostatniej stronie "Specyfikacja według kalkulacji nr .........."

Offline diabliz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1644 dnia: 18 Stycznia 2022, 14:08:01 »
Te załączniki nie muszą być podpisane. W górnym lewym rogu masz numer kalkulacji i jest ona zapisana w TMP i na Twojej umowie bodajże na ostatniej stronie "Specyfikacja według kalkulacji nr .........."

Nie mam takiej informacji na umowie - brak powiązania z konkretną kalkulacją. Została wysłana oddzielnie na e-mail. Mają zapewne powody/wytyczne, żeby tego nie robić. Ogólnie dziwny temat. Ciężko będzie dochodzić swoich praw jak coś będzie innego/czegoś będzie brak, a powinno być.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1645 dnia: 18 Stycznia 2022, 14:14:29 »
Nie mam takiej informacji na umowie - brak powiązania z konkretną kalkulacją.
Czwarta strona umowy.

Offline diabliz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1646 dnia: 18 Stycznia 2022, 14:49:33 »
Nie mam takiej informacji na umowie - brak powiązania z konkretną kalkulacją.
Czwarta strona umowy.

Mam na stronie nr 4 jedynie załącznik i tam dodatki: alarm + dywaniki welurowe.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1647 dnia: 18 Stycznia 2022, 15:02:50 »
Mam na stronie nr 4 jedynie załącznik i tam dodatki: alarm + dywaniki welurowe.
No to mamy różne umowy. U mnie jest powiązanie, mam też mail z oficjalnego adresu dealera z umową i wszystkimi załącznikami do podpisu. Zachowałem sobie ten mail. Ale ja na Twoim miejscu nie bałbym się o jakiekolwiek niedotrzymanie warunków umowy przez Toyotę. Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby oszukali mnie czy to w salonie, czy w serwisie. Zawsze wszystko było tak, jak ustalaliśmy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1648 dnia: 18 Stycznia 2022, 23:38:59 »
oO - ja odbieram za 2 dni - może też dostanę? byłaby to miła niespodzianka, bo myślałem, że znakowanie od roczników '22

zamawialiśmy tego samego dnia;) ale załącznika nie dostałem;/

Czwarta strona umowy.
moja umowa ma 3 strony;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1649 dnia: 19 Stycznia 2022, 08:07:22 »
Widziałem wczoraj w salonie black edition ze znakowaniem, przednia szyba, tylna, boczne przednie, maja dość duże oznaczenia selectdna i numerek, wydrapane w szkle :). Mocno widoczne, całe pole napisu ma jakieś 10-12 cm długości i 2-3cm wysokości.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl