Witajcie, zamontowałem hak do Aurisa II, jedyne czego mi brak to zasilanie (+) z akumulatora.
W oryginalnej instrukcji na toyota-tech przejście przez przegrodę robi się za schowkiem po prawej stronie, po czym przewód wędruje przez komorę silnika na lewą stronę do akumulatora. Nie korzystam z oryginalnej wiązki i dla mnie te rozwiązanie jest trochę bez sensu, ponieważ praktycznie wszystkie przewody do modułu przyczepy bierze się z lewej strony i ze względu na długości przewodów sam moduł umieszczam z lewej strony. Na prawą stronę wędruje tylko jeden przewód do kierunkowskazu.
Czy ktoś poratuje jakimś zdjęciem przegrody silnika i wskaże miejsce gdzie można przewodem przejść do akumulatora w okolicach drzwi kierowcy? Czy jest tam miejsce na przeciągnięcie przewodu?
PS. Przy okazji przed montażem polecam zaopatrzyć się w gwintownik. Z lewej strony w dwa otwory jest przykręcony fabryczny uchwyt do holowania a trzeci jest chroniony przez plastikową osłonę podwozia. Z prawej strony otwory znajdują się nad tłumikiem i nie są niczym osłonięte. Wpada tam woda i błoto. Papier ścierny, WD40 nic nie daje. Kilka ruchów gwintownikiem i wszystko pasuje.