Autor Wątek: Android Auto - 2020  (Przeczytany 29539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto - 2020
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Września 2020, 10:37:04 »
Ale czy to znaczy że nie robiłeś / nie masz aktualizacji do android auto w samochodzie?

Po aktualizacji znika wsparcie do mirrorlink - wiec to też trzeba mieć na uwadze.
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Września 2020, 10:44:51 »
Tak. Nie zrobiłem aktualizacji systemu w samochodzie, mam stary system od zakupu samochodu. Trochę bałem się aktualizować, bo na niektórych forach opisywane były drobne problemy podczas aktualizacji, a moje zdolności informatyczno-komputerowo-telefoniczne nie są wygórowane. Jestem trochę cykor.

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Października 2020, 09:02:08 »
FYI.
Pojawił się nowy biuletyn servisowy (BE-00437T-TME) z procedurą wymiany mikrofonu.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Października 2020, 09:13:49 »
FYI.
Pojawił się nowy biuletyn servisowy (BE-00437T-TME) z procedurą wymiany mikrofonu.
Co piszą?
Jaki powód?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Października 2020, 09:14:38 »
FYI.
Pojawił się również nowy biuletyn BE-00438T-TME dla RAV4 bez nawigacji dla stacji Denso. Ciekawe czy w środku jest jakaś nowsza wersja softu?

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Października 2020, 09:15:27 »
A napisali które auta mają mieć wymieniony mikrofon?
Ciekawe co jest w tym do Denso...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Października 2020, 09:24:02 »
Po vin chyba pokaże Ci czy do wymiany w twoim aucie  na stronie Toyota tech. eu

« Ostatnia zmiana: 02 Października 2020, 09:27:40 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Października 2020, 09:39:14 »
A napisali które auta mają mieć wymieniony mikrofon?
Ciekawe co jest w tym do Denso...

Obszar zastosowania:
Europa z wyłączeniem Rosji
Modele ? Kody modeli:
RAV4 - AXAH52, AXAH54, MXAA52, MXAA54 ;
Informacja o częściach
Opracowano rozwiązanie problemu dla pojazdów RAV4 T1/T1,5 MY19 z kierownicą z lewej strony (bez układu nawigacji oraz z dodatkową nawigacją) wyprodukowanych od października 2018 r. do września 2019 r.

PRZED aktualizacją KONIECZNA jest wymiana mikrofonu umieszczonego w konsoli górnej.

Nowy moduł mikrofonu (produkowany od października 2019 r.) posiada homologację (certyfikat) i można go zamontować bezpośrednio w konsoli górnej starszego typu bez konieczności wykonywania innych dostosowań.

Dla pojazdów RAV4 T1/T1,5 MY19 z kierownicą z prawej strony (bez układu nawigacji oraz z dodatkową nawigacją) wyprodukowanych od października 2018 r. do września 2019 r. nie zostało opracowane rozwiązanie problemu (rozwiązanie dla pojazdów z kierownicą z lewej strony nie działa dla pojazdów z kierownicą z prawej strony).

Z tego względu wykonywanie aktualizacji dla pojazdów RAV4 T1 z kierownicą z prawej strony NIE JEST DOZWOLONE.

Numer części: 86730-42080 (MIKROFON)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Października 2020, 09:45:03 »
w podtekście info, że "stary" moduł mikrofonu nie ma homologacji... Pytanie dlaczego nie ma?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Października 2020, 10:13:36 »
Czyli jednak dla naszych wersji oficjalnie już będzie można aktualizować z wymianą mikrofonu. Mnie ciekawi dlaczego bez wymiany mikrofonu jest NIEDOZWOLONE, w tym przypadku już tylko wersji z kierą  po prawej, ale przecież dużo z Was ma upgrade już zrobione bez wymiany mikrofonu i hula. Ciekawe jakie negatywne następstwa mogą być z tym związane, skoro kategorycznie zabraniają aktualizacji bez wymiany mikrofonu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Października 2020, 10:16:00 »
w podtekście info, że "stary" moduł mikrofonu nie ma homologacji... Pytanie dlaczego nie ma?
Ja to bardziej odbieram jako "nowy już ma homologację i można go montować" niż że stary jej nie miał.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Października 2020, 10:50:01 »
Ja to bardziej odbieram jako "nowy już ma homologację i można go montować" niż że stary jej nie miał.

Jak nie ma homologacji = nie powinien być zainstalowany w samochodzie = wymiana na koszt ASO  :grin: Pewnie zbyt piękne aby było możliwe.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 02 Października 2020, 11:20:50 »
Jeśli coś źle działa lub nie spełnia swojego zadania w sposób właściwy, to i tak wymiana powinna być z gwarancji, a nawet akcji serwisowej.
To nie powinno podlegać dyskusji.

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Października 2020, 15:50:54 »
Wysłałem @ w tej sprawie do TMP. Czekamy na oficjalne stanowisko firmy.

Witam!

W związku z chaosem informacyjnym panującym w salonach ASO Toyoty (kontaktowałem się z kilkoma). Proszę o informacje w poniższej sprawie.

Według informacji do jakich udało mi się dotrzeć od października została udostępniona możliwość aktualizacji stacji multimedialnych w celu aktywacji Apple Car Play/Android Auto.

Moje auto pochodzi z początków produkcji (listopad 2018 r.) z tego co zderzyłem się dowiedzieć w takim przypadku oprócz aktualizacji softu będzie wymagana również wymiana mikrofonu zestawu głośnomówiącego.

Moje pytanie brzmi. Czy mikrofon ten będzie wymieniony w celu aktywacji usługi ACP/AA skoro ten seryjnie montowany we wcześniejszych autach nie spełnia wymogów? Auta produkowane w późniejszym terminie nie wymagają wymiany mikrofonu, na podstawie czego można wnioskować, że mikrofony stosowane we wczesnych stadiach produkcji były wadliwe. Mam zgłosić wymianę w ramach naprawy gwarancyjnej?

Czy potwierdzacie Państwo, że to klient ma ponieść koszty wymiany mikrofonu, który nie spełnia wymogów w/w usługi pomimo, iż dodatkowo Państwo bierzecie pieniądze za aktywacje i jako firma odpowiadacie za stosowanie wadliwych komponentów?

Jeśli według Państwa to klient ma ponieść koszty wymiany mikrofonu. Poproszę o informacje jaki będzie to koszt.

Aby ułatwić Państwu identyfikacje posiadanego modelu podaje VIN pojazdu: ....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 02 Października 2020, 19:19:45 »
Nigdzie nie jest napisane, że stary mikrofon nie ma homologacji. Tylko, że nowy ją posiada i może być montowany bez żadnych dodatkowych zabiegów. 

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl