Autor Wątek: Android Auto - 2020  (Przeczytany 29575 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: Android Auto - 2020
« Odpowiedź #45 dnia: 08 Października 2020, 18:20:04 »
2/ musiałem wyłączyć wskazówki głosowe bo strasznie głośne - co prawda jest opcja gdzie spiker mówi w czasie testu możesz wyregulować głośność pokrętłami w samochodzie (jakoś tak) ale to w ogóle nie działa, ścisza się radio

W wątku Apple Car Play - 2019 ktoś podawał jak ściszyć, ale nie mogę znaleźć...

Offline CezJJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 08 Października 2020, 18:44:48 »
2/ musiałem wyłączyć wskazówki głosowe bo strasznie głośne - co prawda jest opcja gdzie spiker mówi w czasie testu możesz wyregulować głośność pokrętłami w samochodzie (jakoś tak) ale to w ogóle nie działa, ścisza się radio

Setup -> Głos -> Siła głosu

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #47 dnia: 08 Października 2020, 18:56:01 »

Setup -> Głos -> Siła głosu
To pomogło dzięki.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Października 2020, 12:59:21 »
Info z dzisiaj z TMP
Pragniemy poinformować, iż rekomendowana przez Toyota Motor Poland cena aktualizacji to  1000 zł.  Wynika to z faktu, iż samochody, które miały możliwość automatycznego korzystania z AA i CP były o 1000zł droższe w porównaniu do pojazdów w których, konieczne jest przeprowadzenie aktualizacji.

Aktualizacja systemu multimedialnego jest możliwa dzięki wprowadzeniu części zamiennej: mikrofon zestawu głośnomówiącego. Wymiana mikrofonu jest konieczna do prawidłowego działania systemu po aktualizacji. Kwota mikrofonu to koszt 651PLN brutto.

Offline hawrok

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 09 Października 2020, 14:39:47 »
Sprawdziłem jeszcze z ciekawości czy będzie działać z hubem usb. Czyli tel z AA i pendrive z muzyką. Jednocześnie sie nie da zeby bylo AA i pen. Ale moge tam mieć wpięty na stałe pendrive i jak tylko odlaczam tel to widzi odrazu usb. Mi to wystarczy bo przynajmniej nie trzeba ciagle zamieniac kabla z pendrive, chociaz jakby moglo dzialac jednoczesnie to byla by bajka :)

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 09 Października 2020, 20:28:58 »
Info z dzisiaj z TMP
Pragniemy poinformować, iż rekomendowana przez Toyota Motor Poland cena aktualizacji to  1000 zł.  Wynika to z faktu, iż samochody, które miały możliwość automatycznego korzystania z AA i CP były o 1000zł droższe w porównaniu do pojazdów w których, konieczne jest przeprowadzenie aktualizacji.

Aktualizacja systemu multimedialnego jest możliwa dzięki wprowadzeniu części zamiennej: mikrofon zestawu głośnomówiącego. Wymiana mikrofonu jest konieczna do prawidłowego działania systemu po aktualizacji. Kwota mikrofonu to koszt 651PLN brutto.
A jakież są objawy nieprawidłowego działania po aktualizacji, ale bez wymiany mikrofonu?
Ja na razie nie zauważyłem.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 09 Października 2020, 21:14:17 »
Sprawdziłem jeszcze z ciekawości czy będzie działać z hubem usb. Czyli tel z AA i pendrive z muzyką. Jednocześnie sie nie da zeby bylo AA i pen. Ale moge tam mieć wpięty na stałe pendrive i jak tylko odlaczam tel to widzi odrazu usb. Mi to wystarczy bo przynajmniej nie trzeba ciagle zamieniac kabla z pendrive, chociaz jakby moglo dzialac jednoczesnie to byla by bajka :)

A to nie przez to, że masz pasywny hub?
Jak podłączysz do komputera to możesz korzystać i z telefonu i z usb?

Jeśli masz jakiś w miarę mały hub (zakładam, że trzeba podkleić to na jakąś taśmę dwustronną, bo jak będzie leżał na tacce to ładowanie indukcyjne nie będzie raczej działało) to tak czy inaczej wygodniejsza opcja niż przełączanie między komórka i pendrive'm

Offline hawrok

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Października 2020, 10:08:22 »

Jeśli masz jakiś w miarę mały hub (zakładam, że trzeba podkleić to na jakąś taśmę dwustronną, bo jak będzie leżał na tacce to ładowanie indukcyjne nie będzie raczej działało) to tak czy inaczej wygodniejsza opcja niż przełączanie między komórka i pendrive'm

Mam ta poleczke z ali i do niej przykleilem. Na kompie nie sprawdzalem ale jak podepne dwa peny z muzyka to widzi oba naraz

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Października 2020, 13:27:07 »

Mam ta poleczke z ali i do niej przykleilem. Na kompie nie sprawdzalem ale jak podepne dwa peny z muzyka to widzi oba naraz

o ile usb jest w stanie zasilić wszystkie urządzenia (2,5W) to wszystko będzie działało na pasywnym hubie - czyli np 2 pendrive'y, pendrive i jakaś prosta myszka, ale telefon ciągnie więcej prądu, więc na pasywnym raczej na kompie też nie zadziała i pendrive i telefon w tym samym czasie

możesz dać linka do półki? bo do kojarze o czym piszesz

Offline hawrok

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Października 2020, 14:15:59 »
Zamwialem ja juz z pol roku temu wiec do linka sie nie dokopie. Moge co najwyzej zrobic zdjecie jak wyglada w aucie

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Października 2020, 15:04:26 »
Osoby które do 23 września 2020r. złożyły skargę  do TMP odnośnie aktualizacji android auto i oni mają to odnotowane,  to aktualizacje razem z wymianą mikrofonu mają za darmo. Inaczej trzeba płacić 1000zl. Taka ciekawostka od TMP.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2020, 15:17:37 wysłana przez Marcelon »

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Października 2020, 18:46:26 »
Zamwialem ja juz z pol roku temu wiec do linka sie nie dokopie. Moge co najwyzej zrobic zdjecie jak wyglada w aucie

to poproszę zdjęcie - chciałbym zobaczyć o czym mówimy

Offline hawrok

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Października 2020, 18:51:56 »

https://a.aliexpress.com/_BOLhQ5

Znalazlem link

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Października 2020, 22:52:22 »

https://a.aliexpress.com/_BOLhQ5

Znalazlem link

dzięki, zamówiłem - może się przyda :)

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Października 2020, 10:57:31 »
bardzo dobrze dopasowana półka / nic nie trzeszczy / będę właśnie do nie montował oświetlenie i woltomierz. Wszystko zasilane z gniazda zapalniczki więc zero ingerencji w instalację.
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl