Autor Wątek: Problem z pilotem/zamkiem  (Przeczytany 1145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mateo

• Toyot Leżący
  • *
Problem z pilotem/zamkiem
« dnia: 27 Października 2020, 17:43:33 »
Cześć,

Mam pewien problem otóż dziś nie zadziałał mi pilot w żadnym z dwóch kluczyków, system zbliżeniowy nie zadziałał. Dostałem się poprzez otwarcie kluczykiem. Przy odpalaniu system nie znalazł kluczyka. Po zbliżeniu odpalił. Po kilku kilometrach gdy dojechałem załatwić pewną sprawę system normalnie zadziałał. Po następnym zatrzymaniu również, w dodatku pilot łapał nawet z daleka. Jednak gdy wysiadałem pod blokiem znowu system nie działa. Trochę to głupie, ale czy miejsce może wpływ na działanie pilota?

Pozdrawiam.

Gawith

• Gość
Odp: Problem z pilotem/zamkiem
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Października 2020, 17:52:13 »
Też tak miałem i nic na to nie poradzisz. Zakłócenia radiowe utrudniają funkcjonowanie takiego pilota, zwłaszcza w mieście gdzie masz sporo BTS'ów, wi-fi itd.

Offline Mateo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Października 2020, 17:55:09 »
Dzięki.

Offline cemoi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Października 2020, 18:11:05 »
Spróbuj stanąć w innym miejscu (kilka metrów obok) czy cos sie zmieni?
To tak nagle się stało? Coś zostało uruchomione obok (przekaźnik, abtena itp.)?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline Mateo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Października 2020, 18:21:54 »
Po przyjeździe zaparkowałem kilka metrów dalej przed wyjazdem. Nic mi nie wiadomo, zeby coś obok było uruchomione.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Października 2020, 20:55:18 »
Wymień baterię w kluczyku.

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Października 2020, 23:26:08 »
Słyszałem kiedyś o metodzie kradzieży na zagłuszacz pilotów. Złodziej włącza nadajnik zakłócający działanie pilotów samochodowych w okolicy (nie ma to zbyt dużego zasięgu) i czeka na roztargnionego kierowcę. Roztargniony kierowca, gdy już się pojawi, wysiada z samochodu, klika "zamknij" na pilocie, ale nie patrzy czy auto się faktycznie zamknęło i odchodzi. Auto stoi otwarte i z nieuzbrojonym alarmem - gdy nikt nie patrzy, złodziej robi swoje.

Kiedyś w jednym mieście, pod jednym sklepem było takie miejsce, gdzie pilot nie chciał zamknąć auta i musiałem zamykać je kluczykiem. Może to był zbieg okoliczności i jakieś "niewinne" silne nadajniki w okolicy. A może nie.

Offline Mateo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Października 2020, 18:25:57 »
Zmieniłem baterię i na osiedlu ten z nową baterią działa trochę lepiej od tego ze starą. Na parkingu po biedronką, czy galeriami, pilot nawet ze starą baterią działa bez zarzutu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl