Jak rozumiem to żeby zobaczyć te kratki trzeba ściągać zderzak? Są 2 takie? Bo od środka jak próbuję zobaczyć to jakieś 2 otwory w bagażniku na wysokości zderzaka wyczuwam, zobaczyć je ciężko, ale kratki to tam nie wiem czy mam? Korka jeszcze nie szukałem, ale to od strony podwozia go szukać, czy od środka bagażnika?
1. Tak są 2 kratki po lewej i po prawej stronie > bardziej na boku pasa tylnego> mniej więcej pod tylną lampą. Żeby je zobaczyć wystarczy zdemontować boczki w bagażniku, i wtedy możesz ocenić czy masz w tych wnękach sucho > tam jest taki podklejony filc ala kostka wełny>> wyciszająca tylne nadkole od strony bagażnika..U mnie ta wełna aż śmierdziała od wilgoci>> po duzym opadzie robił się w tej wnęce za kołem "basenik" Co ciekawe nigdy nie przelała mi się woda z tej wnęki za kołem do komory z wnęką na koło zapasowe, a musi jej być po sam czubek tej przegrody widocznej na zdjęciu - i wtedy przeleje się...
2. Korek jest czarny i wyjmiesz go od strony podwozia >> wystarczy zdemontować taką plastykową nakładkę w szerokości tylnego nadkola od strony zderzaka, chyba ze masz chlapacz to jego też trzeba zdjąć.
Proponuję zajrzeć tam od bagażnika, jak na dole przy korku bedzie wilgoć to znak że kratka już przepuszcza wodę. Zresztą jak rozbierzesz poczujesz klimat. Mam też zdjęcia jak montowałem tą butylową taśmę bez ściągania zderzaka od strony bagażnika. Było ciężko ale jakoś sobie poradziłem... Wszystko wyszło przy montażu PDC bo tak był tam nawet nie zajrzał:))
pzdr