Autor Wątek: Oryginalne kolory Cariny. (F)  (Przeczytany 9134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Oryginalne kolory Cariny. (F)
« dnia: 19 Czerwca 2005, 11:38:21 »
Witam zanim zadam pytanie, musze powiedzieć ze przejrzałem FAQ i nie znalazłem tego co chce wiedzieć:
Interesuje mnie czy wiecie w jakich kolorach były wypuszczane Cariny, a jest mi to potrzebne do kupna auta w ten sposób bede wiedział czy kolor jest oryginalny czy ktos machną w nim robote. Z góry dziekuje.  :twisted:
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

k r z y s i e k

• Gość
Re: Oryginalne kolory Cariny.
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2005, 12:08:17 »
Najlepiej zmierzyć grubość lakieru, bo moze być malowana tylko z zwenątrz lub kilka elementów na oryginalny kolor. Jak sie chce zmienić kolor to trzeba  malować cały samochd a to są koszty.
Często zmieniają kolory jedynie samochody firmowe ale Cariny raczej do takich nie należą
krzysiek

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2005, 12:50:14 »
zgadzam sie z przedmówcą. przeciez mozna dorobic lakier według wzornika i wtedy ktos mogł prysnąć samochód. zmierz grugość lakieru......ok 130-150 mikromów ma miec grubości.

albo poprostu bardzo dokładnie obejrzyj samochód.......jezeli byl malowany to zawsze da sie odnalezc jakies znaki roboty.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2005, 14:00:26 »
Też polecam metode zmierzenia grubości lakieru żeby dowiedzieć sięczy jest oryginalny. Może być oryginalny kolor ,ale pół auta lakierowanego. W fabryce jak polakierują,to na całym elemencie tak samo ,a jak później w warsztacie, to niby jest też fajnie cienko lakieru jak siękomuś uda ,ale ma różną grubość. Kto ma miernik ten sięprzekonał ,w sumie to spójrzcie w mój podpis na dole  :-DD

Grubośc różnych częsci blach w carinie jest od 0.1mm np.maska do 0.2 mm,może być 0,25mm gdzie niegdzie ,ale najczęściej cały element fabryczny trzyma identyczną grubość warstwy lakierniczej na całej powierzchni.
Pozdrawiam

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:25:03 »
Dzieki chopaki a ile te cudo kosztuje??? Do mierzenia grubosci itd.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Czerwca 2005, 00:26:29 »
Jak będzie malowane to poznasz na pewno   :abadgrin  Jak coś to daj info pojedziemy zobaczymy Jak bedzie OK to kupisz  :aclap

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Czerwca 2005, 00:47:50 »
Cytuj (zaznaczone)
Jak będzie malowane to poznasz na pewno

Czy napewno, to bym siękłócił.Jeden lakiernik powiedział mi ,ze maske miałem lakierowaną w carince,a niemiałem. Taka prawda. Wole mieć miernik w kieszeni i obadać wszystko jak mi na autku zależy i sprawdzeniu ,czy sprzedający niekłamie.

czesÂławcarinaE

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Czerwca 2005, 14:00:19 »
witam
a moja cari była samochodem służbowym w firmie farmaceutycznej, ale to stare dzieje , bardzo zmachana czasem nie jest,w tyłeczek lekko dostała (co widać w bagażniku) ale kolorek -idealnie dobrany.
bity lekko i malowany może byc byle by nie spawany z 2 sztuk :roll:

pzdr.

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Czerwca 2005, 23:14:33 »
Cytat: czesławcarinaE
....... ale kolorek -idealnie dobrany.
bity lekko i malowany może byc byle by nie spawany z 2 sztuk :roll:

pzdr.

Właśnie widziałem kiedyś takie cudo tylko po puszczeniu spawów nie ciekawy widok  :aangry

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl