Autor Wątek: Otwieranie klapy bagażnika z kluczyka  (Przeczytany 48661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
Otwieranie klapy bagażnika z kluczyka
« dnia: 06 Listopada 2020, 15:54:03 »
Zakładam nowy wątek, bo ten problem już opisywałem, ale zaginął w tłumie.

W końcu dopiąłem swego - można otworzyć bagażnik nie odryglowując całego samochodu.
W poprzednim aucie tak miałem i dzień po odbiorze RAV4 zostawiłem otwarty samochód i to koło cmentarza miejskiego.
Napisałem w tej sprawie do TMP i na podstawie VIN mi odpowiedzieli, że jest to możliwe. W ASO nie potrafili tego zrobić ale jak pokazałem maila z TMP to zdobyli procedurę i dzisiaj w 5 min to zrobili.

Działa to tylko z kluczyka - można otworzyć i zamknąć samą klapę, auto cały czas jest zaryglowane. Przy otwieraniu bezdotykowym odryglowuje się cay samochód.

Jeszcze jedno - po naciśnięciu zamykania bagażnika można zaryglować resztę nie czekając aż klapa się zamknie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Otwieranie klapy bagażnika z kluczyka
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopada 2020, 16:36:34 »

W końcu dopiąłem swego - można otworzyć bagażnik nie odryglowując całego samochodu...

Jeszcze jedno - po naciśnięciu zamykania bagażnika można zaryglować resztę nie czekając aż klapa się zamknie.
Ile dudków zostawiłeś za zmianę funkcji?
Co do zamykania zamków w czasie zamykania klapy, tak można ale najpierw zamknie klapę a dopiero zamki, przynajmniej u mnie tak to działa od początku.

« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2020, 16:59:58 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopada 2020, 17:53:49 »
Ile dudków zostawiłeś za zmianę funkcji?
Na szczęście udało się jako gratis za niedogodności, to była moja piąta wizyta w serwisie od zakupu. Równo miesiąc od odbioru w końcu mam wszystko za co zapłaciłem przy zakupie.

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Listopada 2020, 18:02:21 »
A byłem wczoraj na pierwszym przeglądzie - szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej, bo bym ich grzecznie poprosił o zaprogramowanie tej klapy

Ale szyby na pilota przynajmniej mi "wyklikali"

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Listopada 2020, 18:22:43 »

W końcu dopiąłem swego - można otworzyć bagażnik nie odryglowując całego samochodu.
W poprzednim aucie tak miałem i dzień po odbiorze RAV4 zostawiłem otwarty samochód i to koło cmentarza miejskiego.
Napisałem w tej sprawie do TMP i na podstawie VIN mi odpowiedzieli, że jest to możliwe. W ASO nie potrafili tego zrobić ale jak pokazałem maila z TMP to zdobyli procedurę i dzisiaj w 5 min to zrobili.

Działa to tylko z kluczyka - można otworzyć i zamknąć samą klapę, auto cały czas jest zaryglowane. Przy otwieraniu bezdotykowym odryglowuje się cay samochód.

Byłbyś uprzejmy podzielić się tym mailem tak żeby można się było nim podeprzeć w ASO?

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Listopada 2020, 18:38:48 »
Chyba jest wyjątek, że w ASO zrobili to gratis...
Te wszystkie opcję (otwieranie, szyby itp) są dostępne na własną rękę przez kabelek OBD i Techstream za 35 zł, dla kompletnego amatora (-> Nasze modyfikacje) <kawusia>

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Listopada 2020, 20:18:07 »
Te wszystkie opcję (otwieranie, szyby itp) są dostępne na własną rękę przez kabelek OBD i Techstream za 35 zł, dla kompletnego amatora (-> Nasze modyfikacje) <kawusia>
To ryglowanie zamków i klapę bagażnika też ogarniesz TS?

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Listopada 2020, 20:37:17 »
Zgadza się. Robisz listę życzeń najlepiej na kartce co chcesz mieć aktywowane i ASO wykonuje twoją prośbę za free. Ja tak zrobiłem. Listę "komend" znalazłem na tym forum i w instrukcji obsługi. Niestety nie mam kopi tych opcji żeby podpowiedzieć

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Listopada 2020, 09:55:51 »
Byłbyś uprzejmy podzielić się tym mailem tak żeby można się było nim podeprzeć w ASO?
Proszę bardzo:
Szanowny Panie

Dziękujemy za kontakt.

W nawiązaniu do Pana wiadomości e-mail informujemy, iż skonsultowaliśmy poniższe zapytanie z Działem Serwisu Toyota Motor Poland.

Otrzymaliśmy informacje, że można zmienić ustawienia tak, aby odryglowanie w Pana samochodzie następowało tylko w klapie bagażnika, ale to ustawienie można zmienić tylko z poziomu serwisu za pomocą testera diagnostycznego.

Z poważaniem,

Ilona Maciejewska
Koordynator ds. Kontaktów z Klientami
Dział ds. Kontaktów z Klientami

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Listopada 2020, 17:04:13 »
Ma ktos moze juz gotowa liste zyczen ?

Offline Old_Marynarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Listopada 2020, 19:58:44 »
Te wszystkie opcję (otwieranie, szyby itp) są dostępne na własną rękę przez kabelek OBD i Techstream za 35 zł, dla kompletnego amatora (-> Nasze modyfikacje)

Prośba o podanie linka (może być do PW, żeby nie robić reklamy) do aukcji z takim kabelkiem OBD i Techstream. Taki który będzie kompatybilny z rav4 (Selection).

Offline mateuszmat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Listopada 2020, 23:29:29 »
Też poproszę o linka :)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Listopada 2020, 23:34:39 »
Witajcie
Nie wiem o co biega z tą klapą bagażnika. Tylko raz udało mi się otworzyć ja ruchem nogi. O co chodzi z tym otwieraniem? Bo to zaczyna mnie drażnić

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Listopada 2020, 12:00:48 »
Nie wiem o co biega z tą klapą bagażnika. Tylko raz udało mi się otworzyć ja ruchem nogi. O co chodzi z tym otwieraniem? Bo to zaczyna mnie drażnić
Chodzi o to, że jak otwierasz bagażnik bezdotykowo, to cały samochód się odblokowuje. Aby otworzyć z kluczyka musisz najpierw odblokować cały samochód, a po zamknięciu klapy pamiętać o zablokowaniu auta. mnie udało się doprowadzić do tego, że mogę otwierać klapę z kluczyka a potem naciskam na klapie zamykanie i idę, nie muszę pamiętać o zamykaniu samochodu. Tak miałem w poprzednim aucie i dlatego ten temat drążyłem.

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Listopada 2020, 12:32:00 »
A jak działa ten bezkluczykowy system, można podejść gdy auto jest zamknięte, nacisnąć guzik klapy i całe auto się otworzy czy trzeba jakieś dzikie harce robić?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl