U mnie jeszcze od ściągnięcia oleju nie sprawdzałem co tam się dzieje, ale jeżdżę trochę w trasy i z premedydatcją wyciągam spalania rzędu 4,5-5,5l/100km (tak wiem, jestem denerwującym użytkownikiem dróg, który jeździ zgodnie z przepisami). Tylko przy tej temperaturze, to paliwo powinno i tak znacznie szybciej znikać.
Za 1kkm mam wymianę oleju.
Przeglądałem instrukcje/gwarancje itd. Nie mam tego przed sobą, ale jest napisane w niej że na przeglądzie zostanie mi przedstawiony "raport" ze stanu baterii. Dostaliście coś na 1 przeglądzie, chociaż procentowo sprawności, ile pozostało faktycznej pojemności, albo inny jakiś SoH magazynu, cokolwiek? Jeżdzę 8 miesięcy, ale jak widzę ile cykli funduję magazynowi, prawie codziennie potrafię go 1-2x rozładować do 3 kresek i doładować do pełna, to daje już kilkaset cykli, a jak wiadomo Li-Ion to do 1000 cykli jakoś żyją, ponad to już szybko klapa jest. Tutaj oczywiście magazyn jest przewymiarowany i klient widzi np. 70% (albo i mniej) jego rzeczywistej pojemności, ale dalej to nie wydłuża liczby cykli na np. 2000. Stąd zastanawiam się kiedy czeka mnie wymiana baterii

, bo jednak lubię na niej wyłącznie jeździć, szczególnie po mieście.
Eh sam olejowy temat zmieniam na bateryjny. Sory.