@Krisman, zgadza się próbowałem podjąć walkę ale 80% użytkowników forum, szybko sprowadziło mnie na ziemię.
Czego najlepszym przykładem jest:
Endiak: według mnie to przybywa do pewnego stopnia, a dalej już nie. Fakt, że po 2.5k km przybyło ci 2cm w żadnym wypadku nie oznacza, że po 15k będziesz miał tego oleju więcej o 12cm (pomijam już fakt, że tyle by się pewnie nie zmieściło). Te 2cm pewnie +-0.5 będzie już w miarę stałe po 5, 10 i 15k
Niestety od czasu komunizmu służalcza postawa jest naszą cechą narodową. :(
Po ataku na mnie, za to, że śmiałem skrytykować Toyotę uznałem, że trzeba podejść egoistycznie i myśleć o sobie.

Myślałem, żeby zrobić reportaż, bo to dziś najlepiej działa na koncerny ale przecież tak jak na tym forum, użytkownicy zaczęliby przyklaskiwać Toyocie w ich bzdurnych odpowiedziach, atakując każdego kto się z tym nie zgadza. O pozwie zbiorowym nie ma mowy bo większość nie ma odwagi pójść na „wojnę” z koncernem.
Z egoistycznego punktu widzenia, robiąc duży medialny szum zrobiłoby się głośno i auta używane poleciałby kilka/kilkanaście procent w dół. Mając świadomość, że do czasu sprzedaży moje się nie zapisuje, a jedynie może stracić na wartości uznałem, że na pewno nie ma sensu poświęcać czasu na walkę dla 80% z których na pewno nikt nie powiedziałby dziękuje.
Ja w tym roku już definitywnie rozstaje się z Camry, innego modelu z tym silnikiem nie posiadam więc już za chwilę problem będę miał z głowy. A kto chce niech wierzy, że 20-25% paliwa w benzynie nie ma wpływu na żywotność silnika, albo w to, że jak dojdzie do 3,5 cm ponad stan to magicznie zniknie. Od zarania dziejów ludzie zamiast kierować się rozumem, wierzą w boga katolickiego, islamskiego, buddę, krisznę, jehowę i jakieś tam inne bożki. Świata nie zbawię, wolę pilnować swojego interesu.