Autor Wątek: Podniesiony stan oleju ponad max  (Przeczytany 150688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Podniesiony stan oleju ponad max
« Odpowiedź #525 dnia: 06 Lutego 2024, 11:29:18 »
Do tego czekamy na Twój nik na forum Volvo no bo chyba nie będziesz lizał pupy chińczykom udając że nie ma problemu :-)
Ja to bardziej czekam na VIN tego cuda po szkodzie całkowitej, inne fora niezbyt mnie interesują  :grin:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #526 dnia: 06 Lutego 2024, 12:36:08 »
...ja czekam aż to przestaniesz powielać do znudzenia i też na próżno. Taki monotematyczny "pierd" od kilku miesięcy.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: 06 Lutego 2024, 13:15:46 »
...ja czekam aż to przestaniesz powielać do znudzenia i też na próżno. Taki monotematyczny "pierd" od kilku miesięcy.
Możesz czekać, ja też czekam cierpliwie. Ten pierd bardzo mnie interesuje. Jak ktoś zaczął temat jakie super samochody można sprowadzić w atrakcyjnej cenie to chciałbym to zobaczyć.
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2024, 13:24:35 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #528 dnia: 06 Lutego 2024, 13:33:37 »
Możesz czekać, ja też czekam cierpliwie. Ten pierd bardzo mnie interesuje. Jak ktoś zaczął temat jakie super samochody można sprowadzić w atrakcyjnej cenie to chciałbym to zobaczyć.
To może na priv pisz? Bo nas w większości to g... obchodzi, że Ciebie to interesuje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #529 dnia: 06 Lutego 2024, 14:34:07 »
Rozumiem, taka forma podlizania się @Kubie, że pierd za niego?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #530 dnia: 06 Lutego 2024, 14:42:27 »
Rozumiem, taka forma podlizania się @Kubie, że pierd za niego?
Nigdy, nikomu się nie podlizuję. Nie oceniaj innych po sobie.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: 06 Lutego 2024, 15:20:37 »
@Ledziu… czytaj ze zrozumieniem, bardzo Cię proszę.
Swoje fantazje erotyczne, do których teraz dołączyłeś lizanie pupy, zostaw dla siebie.
Na prawdę to nie to forum.
Dużo już wiemy o Tobie… Numer VIN wstydzisz się podać, a z takimi informacjami o sobie wyskakujesz?
Bądź poważny.
Jako znawca i specjalista motoryzacyjny powinieneś wiedzieć jak wygląda procedura reklamacji auta kupionego w firmie leasingowej należącej do danego producenta. Wybacz ale „złote” rady kogoś kto nie jest w stanie podać numeru VIN, na prawdę mało mnie interesują.

ps. XC40 mam elektryczne więc jakieś „fordowe ecoboosty” interesują mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #532 dnia: 06 Lutego 2024, 18:09:12 »
W Polsce ponad 70% nowych aut jest kupowanych przez firmy

I to jest bardzo mylące, bo ile tych firm to działalność jednoosobowa?
Ponad 80% prawników ma działalność więc kupują samochody na firmę, każdy adwokat, notariusz...
Chyba ponad 50% lekarzy też kupuje na firmę, na pewno 70% tych, których znam.
Mój syn ma działaność jedoosobową i dwa samochody na firmę.
Sam też tak bym zrobił, ale mi się nie opłaca zakładać firmy skoro w moim rozliczeniu podatkowym płacę mniej niż 3 tys. podatku od każdych 100 tys. przychodu...

To są dane z CEPIK, a oni traktują JDG jako rejestracje prywatne

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #533 dnia: 06 Lutego 2024, 19:16:40 »
To są dane z CEPIK, a oni traktują JDG jako rejestracje prywatne

Tego nie wiedziałem więc hydraulicy i wszelcy remieślnicy odpadają.
Jednak kancelarie prawnicze jednoosobowe i prywatne gabinety lekarskie (jednoosobowe) są działalnością regulowaną więc nie należą do JDG.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #534 dnia: 06 Lutego 2024, 21:16:15 »
Jako znawca i specjalista motoryzacyjny powinieneś wiedzieć jak wygląda procedura reklamacji auta kupionego w firmie leasingowej należącej do danego producenta
Dobre !!! Czyli KubaCamry nie może być KubaProace żeby dać popalić Toyocie bo ma auta w leasingu !!! Piękne tłumaczenie to chyba już kolejne  :grin:
Dopiero się zastanawiał nad :
Myślałem, żeby zrobić reportaż, bo to dziś najlepiej działa na koncerny
A tu leasing przeszkodził  :grin: :grin: :grin: :grin:

XC40 mam elektryczne więc jakieś „fordowe ecoboosty” interesują mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
Tia i nie będzie KubaVolvo bo Kuba ma elektryka więc pozostałe modele Volvo (spalinowe) oraz ich problemy go nie interesują ale za to na forum Toyoty mając Camry w której nie przybywa oleju oraz zafajdane Proace Kuba interesuje się wszystkim w tym przybywaniem oleju którego mu nie przybywa  :cheesy: oraz każdym modelem/autem T. gdzie coś mogło się poluzować, zepsuć i rozlecieć.

Nowa era służalczości  :grin: :grin: :grin:

Chłopie szkoda gadać  :shock:

No nic dalej czekamy na forum Volvo. :grin:

« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2024, 21:22:22 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #535 dnia: 06 Lutego 2024, 22:08:53 »
@Ledziu mamy na forum lekarza ale on chyba nie jest od problemów, które Ci dolegają :)

W Camry mi przybywa oleju, zapraszam możesz sam fachowo sprawdzić i zawieźć do ASO. Nawet na lawecie zapiętej do tego Lexusa GX co się wstydzisz numer VIN podać. Chociaż mam obawy czy taki składak nie rozpadnie się na pół, bo Camry jednak lekka nie jest.

Jak już kiedyś pisałem, jesteś ostatnią osobą, która miałaby mi mówić co i kiedy mam robić. Zdanie krętów sprowadzających złom i wciskających ten złom ludziom po hasłem „szkoda całkowita finansowa nie techniczna” nie ma dla mnie żadnego znaczenia.

ps. ws. Proace działam tylko nie mam zwyczaju klepać jęzorem na prawo i lewo jak Ty zwykłeś to robić.
Jako leasingobiorca jestem tylko „użytkownikiem” i w sporze z Toyotą muszę mieć pełnomocnictwo do reprezentowania Leasingodawcy. Problemem jest to, że Leasingodawcą jest Toyota Leasing Polska.
Popytaj tego swojego prawnika za 200-300 za godzinę to może Ci wytłumaczy gdzie leży problem…
Zapytaj go jak się mają prawa konsumentów w przypadku zakupu na firmę bo coś nie ogarniasz tematu…

No i widzę, że występujesz w kilku osobach może nam zdradzisz z kim czekasz na tą moją obecność na forum Volvo? Bo po miesiącu użytkowania widzę same plusy i upewniam się w przekonaniu, że nie mam tego złego co by na dobre nie wyszło.
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2024, 22:13:06 wysłana przez KubaCamry »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #536 dnia: 06 Lutego 2024, 22:40:59 »
 Temat o oleju, w Twojej Camry przebywa oleju,  no i co zrobiłeś ?

Odpowiedz tylko bez pływania po temacie ?

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #537 dnia: 07 Lutego 2024, 11:09:50 »
Różne stany rozrzedzenia oleju są spowodowane, odmiennym stylem i dystansami jazdy, jeśli kierowca po uruchomieniu samochodu przejedzie dłuższą trasę, olej w jego silniku osiągnie wystarczająco wysoką temperaturę roboczą - co najmniej 80 st.wtedy benzyna zacznie z niego wyparowywać
Ostatnio zakupiłem sobie interfejs na ODB2 i zerkam na temperaturę silnika. Osiągniecie 80 stopni w tym silniku to nie jest taka prosta sprawa. Jak ktoś jeździ w koło komina po 10-15 km "trasy", to można zapomnieć o osiągnięciu takiej temperatury.
Dlatego w warunkach zimowych ten problem jest dobrze widoczny, a w Polsce średnia obszarowa temperatura powietrza wynosi ok. 10°C. Może w innych krajach jest lepiej, mają wyższe temperatury, więcej miesięcy cieplejszych i problem marginalny. 

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: 07 Lutego 2024, 15:53:26 »
Temat o oleju, w Twojej Camry przebywa oleju,  no i co zrobiłeś ?
Odpowiedz tylko bez pływania po temacie ?
W pływaniu po temacie nikt na forum Cię nie przebije…
A konkrety:
Auto kupiłem w maju 2019, w lutym 2021 forum zalały tematy o przyroście oleju. Sprawdziłem i u siebie też miałem ponad max. W ASO wymienili olej i powiedzieli, że TCE „zajmuje” się tym tematem. W marcu była oficjalna odpowiedź, że TTTM. Zleciłem prawnikom poprowadzenie sprawy w celu zwrotu towaru na podstawie wady ukrytej lub niezgodności ze specyfikacją. Od razu uprzedzili mnie, że stroną sporu jest Leasingodawca, a nie ja ale próbę podjęli. Oczywistym było, że przyszła zwrotka, że nie jestem stroną. Poszło pismo do leasingu o udzielenie pełnomocnictwa. Najpierw odpisali z info o oficjalnym stanowisku TCE w tej sprawie. Póżniej zaczęli wyraźnie grać na zwłokę. W maju 2022 było już po gwarancji i mogłem sobie pisać do samego papieża albo pad’a.
Miałem pomysł na „ugryzienie” tematu od strony medialnej. Po spotkaniu z dziennikarzami zwrócili mi uwagę na fakt, że jak gdziekolwiek pod jakimkolwiek tematem, wrzuci się info o podniesionym oleju to finalny efekt jest odwrotny. Podsumowali krótko, albo Toyota ma taką grupę fanboy’ów, albo mają duże nakłady na komentowanie informacji w sieci. Patrząc jak wyglądają dyskusje na tym forum, obstawiałbym to pierwsze.
Powiedz coś krytycznego to jak w przedszkolu zakrzyczą Cię, że w VW jest gorzej, że BMW się pali, że PSA ma puretech. Nawet teraz po kupnie elektrycznego Volvo, słyszę o jakiś ecoboostach z Forda, nie wiem co ma piernik do wiatraka i czy się śmiać czy płakać.
Ja na opinie rzeczoznawcy i prowadzenie sprawy przez kancelarię wydałem parę tys. pln. Brakło mi 3 m-ch, żeby dopiąć swego. Błędem było, że zamiast dawać się zwodzić leasingodawcy, mogłem zrobić wcześniejszy wykup i wtedy bym zdążył w czasie.

A teraz @ledziu skoro wywołałeś mnie do tablicy, to pokaż swoją wiarygodność i podaj nam ten numer VIN.
Tego Lexusa GX prawie nowego trzylatka z przebiegiem 80 tys. mil, którego nam proponowałeś zamiast nowej RAV4. Bo jak Ci kilka osób zwróciło uwagę, że taki Lexus GX musiałby być totalnym złomem, żeby zmieścić się w kwocie. To nazwałeś nas „Januszami” niemającymi pojęcia o imporcie samochodów.
A jak nie potrafisz potwierdzić swoich wypowiedzi faktami, to przynajmniej moich postów nie komentuj. Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wypisuje bredni, na które nie ma jakichkolwiek dowodów.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #539 dnia: 07 Lutego 2024, 17:10:00 »
Auto kupiłem w maju 2019, w lutym 2021 forum zalały tematy o przyroście oleju. Sprawdziłem i u siebie też miałem ponad max. W ASO wymienili olej i powiedzieli, że TCE „zajmuje” się tym tematem. W marcu była oficjalna odpowiedź, że TTTM. Zleciłem prawnikom poprowadzenie sprawy w celu zwrotu towaru na podstawie wady ukrytej lub niezgodności ze specyfikacją. Od razu uprzedzili mnie, że stroną sporu jest Leasingodawca, a nie ja ale próbę podjęli. Oczywistym było, że przyszła zwrotka, że nie jestem stroną. Poszło pismo do leasingu o udzielenie pełnomocnictwa. Najpierw odpisali z info o oficjalnym stanowisku TCE w tej sprawie. Póżniej zaczęli wyraźnie grać na zwłokę. W maju 2022 było już po gwarancji i mogłem sobie pisać do samego papieża albo pad’a.

Podsumujmy po studencku "czyli ch...j zrobiłeś" brawo Ty, udzielaj się dalej  :-)

Czyli dalej nie masz analizy oleju, nie wiemy ile procent było paliwa, nie wiemy jak broniłaby się Toyota tak właściwie nic nie wiemy.

Po spotkaniu z dziennikarzami zwrócili mi uwagę na fakt, że jak gdziekolwiek pod jakimkolwiek tematem, wrzuci się info o podniesionym oleju to finalny efekt jest odwrotny. Podsumowali krótko, albo Toyota ma taką grupę fanboy’ów, albo mają duże nakłady na komentowanie informacji w sieci. Patrząc jak wyglądają dyskusje na tym forum, obstawiałbym to pierwsze.

To z którymi się spotkałeś co mieli takie niusy o fanbojach ?
Chyba nie z tym co miał materiał o LC i wrednym ASO ? Bo po tem zmienił zdanie o Toyocie o 180'  :grin:

Powiedz coś krytycznego to jak w przedszkolu zakrzyczą Cię, że w VW jest gorzej, że BMW się pali, że PSA ma puretech. Nawet teraz po kupnie elektrycznego Volvo, słyszę o jakiś ecoboostach z Forda, nie wiem co ma piernik do wiatraka i czy się śmiać czy płakać.

Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Skoro w Toyocie interesuje Cię wszystko to analogicznie w Volvo tak samo Cię powinno interesować wszystko tym bardziej że różowo nie jest. Logiczne ?

A teraz @ledziu skoro wywołałeś mnie do tablicy, to pokaż swoją wiarygodność i podaj nam ten numer VIN.
Tego Lexusa GX prawie nowego trzylatka z przebiegiem 80 tys. mil, którego nam proponowałeś zamiast nowej RAV4. Bo jak Ci kilka osób zwróciło uwagę, że taki Lexus GX musiałby być totalnym złomem, żeby zmieścić się w kwocie. To nazwałeś nas „Januszami” niemającymi pojęcia o imporcie samochodów.
A jak nie potrafisz potwierdzić swoich wypowiedzi faktami, to przynajmniej moich postów nie komentuj. Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wypisuje bredni, na które nie ma jakichkolwiek dowodów.

Teraz się dowiadujemy następnych niuansów, auta masz w leasingach czyli podając vin namierzasz auto banku. Ja podając vin auta które jest osoby fizycznej daje możliwość zlokalizowania go włącznie z garażem w którym parkuje. 
Sory podałeś VIN  Hiacy z 1958r  :-)

Mówimy o aucie którego cena rynkowa oscyluje około 180-200k.pln. jest używane do ciągania łodzi itd. Więc teraz pomyśl tęga głowo czy chciałbyś dawać namiary gdzie w jednym miejscu masz taką ilość fantów. Tylko nie pisz że vin nie jest objęty rodo srodo i innymi głupotami. Tak naprawdę po wklepaniu VINu w każdej instytucji mającej dostęp do pełnego cepiku masz wszystko włącznie z adresem!!!!.

Do tego nie OŚMIESZAJ się bo pokazałeś że g. wiesz z zakresu innego niż zakup nowego auta. 
Podałem dokładne PRZEPISY UE/PL, podałem dokładnie jak się wszystko liczy bo TY nawet podstaw nie wiedziałeś, podałem firmy, kalkulatory do wyliczeń a Ty dalej swoje.

Temat jest o oleju .

Dawaj tą analizę oleju żebyśmy dalej mogli dyskutować bo dalej nic nie wiemy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl