Temat o oleju, w Twojej Camry przebywa oleju, no i co zrobiłeś ?
Odpowiedz tylko bez pływania po temacie ?
W pływaniu po temacie nikt na forum Cię nie przebije…
A konkrety:
Auto kupiłem w maju 2019, w lutym 2021 forum zalały tematy o przyroście oleju. Sprawdziłem i u siebie też miałem ponad max. W ASO wymienili olej i powiedzieli, że TCE „zajmuje” się tym tematem. W marcu była oficjalna odpowiedź, że TTTM. Zleciłem prawnikom poprowadzenie sprawy w celu zwrotu towaru na podstawie wady ukrytej lub niezgodności ze specyfikacją. Od razu uprzedzili mnie, że stroną sporu jest Leasingodawca, a nie ja ale próbę podjęli. Oczywistym było, że przyszła zwrotka, że nie jestem stroną. Poszło pismo do leasingu o udzielenie pełnomocnictwa. Najpierw odpisali z info o oficjalnym stanowisku TCE w tej sprawie. Póżniej zaczęli wyraźnie grać na zwłokę. W maju 2022 było już po gwarancji i mogłem sobie pisać do samego papieża albo pad’a.
Miałem pomysł na „ugryzienie” tematu od strony medialnej. Po spotkaniu z dziennikarzami zwrócili mi uwagę na fakt, że jak gdziekolwiek pod jakimkolwiek tematem, wrzuci się info o podniesionym oleju to finalny efekt jest odwrotny. Podsumowali krótko, albo Toyota ma taką grupę fanboy’ów, albo mają duże nakłady na komentowanie informacji w sieci. Patrząc jak wyglądają dyskusje na tym forum, obstawiałbym to pierwsze.
Powiedz coś krytycznego to jak w przedszkolu zakrzyczą Cię, że w VW jest gorzej, że BMW się pali, że PSA ma puretech. Nawet teraz po kupnie elektrycznego Volvo, słyszę o jakiś ecoboostach z Forda, nie wiem co ma piernik do wiatraka i czy się śmiać czy płakać.
Ja na opinie rzeczoznawcy i prowadzenie sprawy przez kancelarię wydałem parę tys. pln. Brakło mi 3 m-ch, żeby dopiąć swego. Błędem było, że zamiast dawać się zwodzić leasingodawcy, mogłem zrobić wcześniejszy wykup i wtedy bym zdążył w czasie.
A teraz @ledziu skoro wywołałeś mnie do tablicy, to pokaż swoją wiarygodność i podaj nam ten numer VIN.
Tego Lexusa GX prawie nowego trzylatka z przebiegiem 80 tys. mil, którego nam proponowałeś zamiast nowej RAV4. Bo jak Ci kilka osób zwróciło uwagę, że taki Lexus GX musiałby być totalnym złomem, żeby zmieścić się w kwocie. To nazwałeś nas „Januszami” niemającymi pojęcia o imporcie samochodów.
A jak nie potrafisz potwierdzić swoich wypowiedzi faktami, to przynajmniej moich postów nie komentuj. Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wypisuje bredni, na które nie ma jakichkolwiek dowodów.